Share |

Αγροτουρισμός και Περιφέρεια Πελοποννήσου

Άρθρο του Δημήτρη Λαλουδάκη, Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει να στηρίξει την ανάπτυξή της και στον αγροτουρισμό.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με τους προέδρους του συνδέσμου ενώσεων αγροτουρισμού Ελλάδας και φυσικά της Πελοποννήσου με σκοπό τον συντονισμό κοινών δράσεων για την επίτευξη μιας αγροτουριστικής πολιτικής που θα είναι βιώσιμη και αποτελεσματική.

Στη συνάντηση αυτή βγήκαν πολλά συμπεράσματα και ορίστηκε ως πρώτη δράση η διοργάνωση ενός συνεδρίου στις αρχές Ιουνίου με

κύριο σκοπό να συζητηθούν οι επενδύσεις στον αγροτουρισμό και να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις προς κάθε ενδιαφερόμενο με στόχο την αξιοποίηση των εμπειριών από περιοχές με χαρακτηριστικά ανάλογα της δικής μας Περιφέρειας και την δημιουργία όλων αυτών των προϋποθέσεων για την καλύτερη συνεργασία των αγροτουριστικών επιχειρήσεων.

Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού αποτελεί μια από τις βασικές στρατηγικές της Περιφέρειάς μας για την δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής οικονομίας αναβιώνοντας τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και την ανασυγκρότηση των δομών της εγκαταλειμμένης υπαίθρου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει το παρόν στην έκθεση Αγροτουρισμός 2011 που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 ως και 19 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Θα συμμετάσχει στην έκθεση γιατί πιστεύει ότι αυτή η μορφή ανάπτυξης ταιριάζει απόλυτα στην Περιφέρειά μας και είναι ένα όπλο για να αναπτύξουμε την τοπική μας οικονομία εξειδικεύοντας αυτήν την μορφή τουρισμού.

Η εγκατάλειψη της υπαίθρου τα τελευταία χρόνια οι ιδιαιτερότητες της ζωής της υπαίθρου και οι ασχολίες της αποτελούν ένα θησαυρό που έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο.

Όλο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση έχοντας πολλούς αποδέκτες σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η χώρα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών.

Η Πελοπόννησος έχει την δυνατότητα να αναπτύξει τον αγροτουρισμό σε τέτοιο επίπεδο που δεν μπορούμε να το φανταστούμε.

Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί επιθυμούν να ζήσουν τις εμπειρίες που προσφέρει η ελληνική ύπαιθρος να κάνουν βιωματικό τουρισμό να ζήσουν την καθημερινότητά μας στα χωράφια, στα περιβόλια, στα μελίσσια, τα ελαιοτριβεία, τα αμπέλια, τις βάρκες, τις στάνες μας να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά φαγητά μας και να μάθουν πως τα φτιάχνουμε.

Θεωρώ λοιπόν απαραίτητη την επίσκεψή μας στην έκθεση Αγροτουρισμός 2011 τον Σεπτέμβριο γιατί η γνώση και οι νέες ιδέες έρχονται μέσα από την ενημέρωση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι εκεί δίνοντας την δυνατότητα να πάρουμε γνώσεις, και να μοιραστούμε τις εμπειρίες ανθρώπων που έχουν κάνει με επιτυχία το πρώτο βήμα στον αγροτουρισμό.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)