Share |

Η θεσμική στέγη επικοινωνίας των απανταχού Λακώνων

H Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος Ομοσπονδία Λακωνικών και Πάσης Μάνης Σωματείων

Η Παλλακωνική Ένωση, είναι μια Ένωση Λακωνικών Σωματείων Ελλάδος & Εξωτερικού και αποτελεί έναν νομικό φορέα. Είναι η θεσμική στέγη επικοινωνίας των απανταχού συμπατριωτών μας. Για εθελοντική συνεργασία και προσφορά στη γη που γεννηθήκαμε, τη γη των πατεράδων, πολλές περιοχές στις οποίες σήμερα δοκιμάζονται κοινωνικά, οικονομικά, συρρικνώνονται πληθυσμιακά και αναζητούν το δρόμο της σύγχρονης ανάπτυξης.

Μεταξύ των σκοπών της Παλλακωνικής Ένωσης είναι:

•Η ενιαία εμφάνιση και η κοινή εκπροσώπηση όλων των Σωματείων (αδελφοτήτων, ενώσεων, κλπ.) των αποδήμων Λακώνων Ελλάδος και εξωτερικού, ως και ο συντονισμός και η υποβοήθηση της δράσης τους.

•Η επαφή, η γνωριμία, η σύμπνοια και η συνεργασία των μελών των Σωματείων και όλων των αποδήμων Λακώνων για τη διατήρηση και την καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ τους, των πατροπαράδοτων ευγενών Λακωνικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων και της αγάπης για τη Λακωνία.

•Η συμβολή στην ανάπτυξη της Λακωνίας και ευρύτερα της Ελλάδος και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

• Η μελέτη και η συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων των αποδήμων Λακώνων, οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, η εκτέλεση φιλανθρωπικών έργων, ως και η υλική και αληθινή βοήθεια ατόμων που έχουν ανάγκη.

•Η μελέτη και η συμβολή στην επίλυση των γενικότερων Λακωνικών προβλημάτων και οποιουδήποτε προβλήματος σχετιζόμενο με τους όρους εργασίας και διαβίωσης των Λακώνων και η διεκδίκηση και ικανοποίηση των δικαιωμάτων και δικαίων αιτημάτων τους.

•Η υποβοήθηση της ανάπτυξης και καλλιέργειας των γραμμάτων και των Τεχνών και ιδιαίτερα του ζήλου της Λακωνικής Νεολαίας προς τα γράμματα, τις επιστήμες και τις Τέχνες, με τελικό σκοπό την πρόοδο της Λακωνίας και της Ελλάδος. Η επικοινωνία των Λακωνικών σωματείων της Ελλάδος με τα ανάλογα του εξωτερικού, η εφαρμογή προγραμμάτων ανταλλαγών, επισκέψεων, κλπ, αποδήμων Λακώνων της Ελλάδος με τους αδερφούς του εξωτερικού, η οργάνωση κοινών συνεδρίων, ενέργειες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Λακωνίας, καθώς και στην σύσφιξη των σχέσεων με τους απόδημους Λάκωνες του εξωτερικού, κλπ.

Η Ένωση επιδιώκει την πραγματοποίηση των προαναφερόμενων σκοπών με κάθε νόμιμο μέσο ιδιαίτερα για:

•την υποβοήθηση προς ίδρυση αδελφοτήτων και ομοσπονδιών (όπου δεν υπάρχουν), οι οποίες να επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς, με την καθοδήγηση της Παλλακωνικής.

•Της συνεχούς επαφής και συνεργασίας της Ένωσης με όλα τα Λακωνικά σωματεία, μέλη της ή μη (εσωτερικού & εξωτερικού) και της συνεχούς επικοινωνίας και συνεργασίας με τις Αρχές, οργανώσεις και οργανισμούς της Λακωνίας ως και όλης της χώρας όπου χρειασθεί.

 

•Τη δημιουργία λεσχών, βιβλιοθηκών και την διενέργεια συγκεντρώσεων, διαλέξεων, εορτών και εκδρομών προς τη Λακωνία και τα κράτη του Εξωτερικού (όπου υπάρχουν σωματεία αποδήμων Λακώνων), αθλητικών εκδηλώσεων κ.α.

•Τη συγκρότηση επιτροπών ή ομάδων εργασίας από επιστήμονες και άλλους ειδικούς, οι οποίοι θα επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη μελέτη και επίλυση των προβλημάτων της Λακωνίας.

•Την έκδοση δημοσιογραφικού οργάνου και άλλων εντύπων.

•Τη δημιουργία μιας Λακωνικής Εστίας που θα διευθύνεται από την Ένωση.

Η ανάπτυξη και η πρόοδος της Λακωνίας, ανήκει κατ’ αρχήν στην Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Επιχειρηματίες. Η δική μας συνδρομή μπορεί να είναι αποφασιστική αν προβάλλουμε τα προβλήματα και προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες για την επίλυσή τους. Αρωγοί στις προσπάθειες των άξιων βουλευτών μας, του Νομάρχη, των Δημάρχων της Λακωνίας και τους εκ Λακωνίας καταγόμενους που σήμερα κατέχουν υψηλότατες θέσεις υπουργών, υφυπουργών, δημάρχων, επιτυχημένων επιχειρηματιών κ.α.

Βεβαίως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει γιγάντια βήματα προόδου και δημιουργίας. Εμείς νιώθουμε υπερήφανοι για την ιστορία και τον πολιτισμό της Λακωνίας μας, του τόπου μας. Έχουμε θέληση να προσφέρουμε υλική και ηθική συνδρομή για την πρόοδο και για να μείνει η προγονική γη, τόπος χαρούμενος, ζωής και δημιουργίας.

Αισθανόμαστε εθελοντές, λαμπαδιοδρόμοι του Λακωνικού ιδεώδους, που προσπαθούμε να το μεταφέρουμε στους νεότερούς μας, στα παιδιά μας, λαμπερό και ακτινοβόλο.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)