Share |

18 καρφιά στο σταυρό του μνημονίου

του Ανδρέα Ζαφείρη, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Με τύμπανα και καμπάνες οι συνέταιροι των αρχι-υβριστών του λαού μας έρχονται με δύναμη από το παρελθόν ,για να μας σώσουν.

Αποκατάσταση συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα 2009…μας λένε αυτοί που μετέτρεψαν τα περήφανα γηρατειά σε επαίτες και  τραγικούς αυτόχειρες, να μετράνε  ευρώ - ευρώ αν βγαίνουν τα φάρμακα και το φαγητό.

Αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα στους ομολογιούχους και στα ασφαλιστικά ταμεία… αυτοί που λεηλάτησαν το μόχθο και τον ιδρώτα στο όνομα των αφεντικών τους και τον έκαναν Gucci τσάντες.

Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε δεύτερο χρόνο ..οι αρχιερείς της μεγαλύτερης γενοκτονίας σε βάρος της νέας γενιάς, του 50+% ανεργία.

Να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις  να μην ξεπερνούν το 25% του οικογενειακού εισοδήματος..λένε όσοι μεταμόρφωσαν την ελληνική οικογένεια σε ένα καθημερινό Γολγοθά αντικαταθλιπτικών.

Να μην πέσουν άλλοι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα… τα ασπόνδυλα που ακόμη κι όταν η τρόικα δεν το ζητούσε κόβαν μισθούς δημιουργώντας εργασιακές ζούγκλες.

Σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου από τις 5.000 στις 8.000 ευρώ …τα αρχιλαμόγια που κουνούσαν το δάχτυλο σε έναν ολόκληρο λαό και οι ίδιοι σαν τα σαπρόφυτα δεν πλήρωναν ποτέ φόρους.

Αντικατάσταση του «χαρατσιού» από νέο ΕΤΑΚ …γιατί πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι και τα επίγονα των κοτσαμπασαίων δεν βολούν χωρίς χαράτσι, έστω και μετονομασμένο.

Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών-συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ …οι λεηλάτες κάθε μικρομεσαίου ,οι άρπαγες των εισοδημάτων και του πενιχρού μεροκάματου.

Περικοπή των 11.7 δισ. των δημοσίων δαπανών να επεκταθεί για άλλα δύο χρόνια…για να μην μείνει τίποτα όρθιο σε υγεία και παιδεία, γιατί από πού αλλού θα κόψουν οι άρχοντες της διαπλοκής.

Να μην απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι των οργανισμών που συγχωνεύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς μίας τριετίας, μέχρι να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα…όταν οι απολύσεις βαφτίζονται ειδικό καθεστώς ,αλλά οι ημέτεροι πάλι ως ανδράποδα θα χώνονται στις τρύπες.

Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών νοικοκυριών στις τράπεζες έτσι ώστε η μηνιαία δόση να μη ξεπερνάει το 30% του διαθέσιμου εισοδήματος… μα κανείς επικοινωνιολόγος δεν ενημέρωσε εκεί, στα γυάλινα κάστρα της Εκάλης ότι το πόπολο και με το υπάρχον 100% φυτοζωεί..πόσο μάλλον με το 70%.

Ρευστότητα στην οικονομία και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις… υπόσχονται αυτοί που για 2 χρόνια φορούσαν κουκούλες και γραβάτες μαζί ,και με λουκέτα στα χέρια και μετατρέπανε τα όνειρα μιάς ζωής σε χρέη και ντροπή.

Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για αποδέσμευση της περιουσίας του δημοσίου και Αποφασιστική προώθηση αποκρατικοποιήσεων … για να κατασπαράξουν ότι απέμεινε στη χώρα οι αλλοδαποί τους συνεργάτες , για ένα πινάκιο ντροπής. Οι σμπίροι των Μερκοζί , τα τσανακογλυφτρόνια των εξ εσπερίας νταβάδων… υπόσχονται νέα Ελντοράντο στα αφεντικά τους και κλείνουν θέση δίπλα στο κελί του ¨Άκη.

Επίσπευση ανακήρυξη ΑΟΖ ώστε να αξιοποιηθεί ο ενεργειακός πλούτος… οι γραικύλοι και οι προαιώνιοι γιέσμαν ,μικροί στο ανάστημα ,ούτε τον ίσκιο τους δεν μπόρεσαν να σηκώσουν στους πάτρωνές τους, και τώρα γίνονται τζάμπα -στο χαρτί- μάγκες… ποντάροντας στην λωτοφαγία του λαού.

Όμως τώρα πια κανείς δεν τους πιστεύει….(ανάθεμα κι αν τους πίστεψε ποτέ- με το φόβο και την ανάγκη κυβερνούσαν).

Και μόνο θλίψη και αηδία προκαλούν προεκλογικές υποσχέσεις όπως αυτές. Σε αυτό το τόπο όλοι γνωριζόμαστε.  Μεγάλος για τα όνειρα και τις ανάγκες μας,.. μικρός για να κρυφτούνε όσοι αφού βάλανε την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά κάτω από το κηδειόχαρτο που βαφτίσαν Μνημόνιο ,θέλουνε να μας πείσουνε τώρα ότι θα διαπραγματευτούνε σκληρά με τους κατόχους της Λίστας.

Θλίψη και αηδία! Και πολύς θυμός!

Πολλά ψέματα για πολλά χρόνια! Ως εδώ!

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)