Share |

Άφησαν χωρίς ΙΚΑ την Σκάλα Λακωνίας

Επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Ευρώτα

Την έντονη αντίθεση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των πολιτών, αναφορικά με την κατάργηση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ στη Σκάλα, αλλά και τα αλλεπάλληλα κύματα συγχωνεύσεων στην περιφέρεια του Δήμου Ευρώτα, εκφράζει ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης. Με ανοιχτή επιστολή του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, επισημαίνει ότι η Πολιτεία «αγνόησε προκλητικά» την «ουσιαστική εξυπηρέτηση» των δημοτών.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος τονίζει:

Απορίες, ερωτηματικά και απογοήτευση δημιουργεί τόσο το κλείσιμο του ΙΚΑ Σκάλας, όσο και ο τρόπος με τον οποίο αυτό αποφασίστηκε. Τα απανωτά χτυπήματα της κυβερνητικής πολιτικής στο Δήμο Ευρώτα με το κλείσιμο σχολείων, τραπεζών και γενικά κάθε κρατικής υποδομής, εκτός της γενικότερης πολιτικής της αποκαλούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, μαρτυρά ειδικότερο σχέδιο εναντίον του δήμου μας.

Ίσως για σας είναι περιττό το τι εξυπηρετούσε το ΙΚΑ Σκάλας και ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο που γνωρίζετε προσωπικά κ. Υπουργέ με τις εμφανίσεις μεταδοτικών ασθενειών. Για τους πολίτες, όμως, της περιοχής μας ήταν ουσιαστική εξυπηρέτηση, την οποία αγνοήσατε προκλητικά.

Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζουμε, ότι αν το πολιτικό σύστημα εξουσίας απέτυχε να διαχειριστεί την τύχη της χώρας, δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους αυτό το τίμημα της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.

Σας καλούμε, στο πλαίσιο της συναίνεσης και της συνεννόησης να ανακαλέσετε την άδικη, άστοχη και ακατανόητη απόφασή σας και να επαναφέρετε τη λειτουργία του ΙΚΑ στη Σκάλα.

Αυτή είναι κοινή πεποίθηση όλων των πολιτών του Δήμου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικής ένταξης.

Φυσικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε τετελεσμένους σχεδιασμούς, που κλείνουν συλλήβδην σχολεία, ΔΟΥ, τράπεζες και γενικά υπηρεσίες του Δημοσίου τομέα που για δεκαετίες εξυπηρετούσαν τους πολίτες του Δήμου Ευρώτα.

Τέλος, θέλουμε να ρωτήσουμε και επιζητούμε καθαρή απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης: Μήπως ο τελικός σχεδιασμός είναι Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ, που μόλις θεσμοθετήθηκε με τον ν. 3852/10;

- Μήπως κάποιοι ενοχλούνται από την παρουσία μας και τις δυναμικές προοπτικές που υπάρχουν και συνεχίζονται με συνέπεια;

Εμείς, όμως, συνεχίζουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο των στόχων που θέσαμε και των οικονομικών δυνατοτήτων που μας παρέχουν.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)