Share |

Άγονη γραμμή Κήθυρα, Σπέτσες, Ύδρα, Πόρος, Μέθανα

Προσωρινή η διακοπή του Βιτσέντζος Κορνάρος, λέει το υπουργείο Ναυτιλίας
Βιτσέντζος Κορνάρος
Κατσικάρης: Οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν δημόσιο αγαθό και τα Αντικύθηρα δεν μπορεί να αφεθούν στην τύχη τους, επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και δεν κατανοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες

Το τεράστιο πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, που αντιμετωπίζουν τα Κύθηρα, οι Σπέτσες, η Ύδρα, ο Πόρος και τα Μέθανα καυτηριάζει με επιστολή του στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.

Αν και κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λένε ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό για τα Κύθηρα, οι κάτοικοι ανησυχούν και είναι απομονωμένοι. Να σημειωθεί ότι η θέση που προβάλλει το υπουργείο είναι ότι ότι αυτήν τη στιγμή το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο βρίσκεται σε επίσημη ακινησία για την ετήσια επιθεώρησή του έως τις 31/12/2013, όπως ορίζει ο νόμος. Παράλληλα, τόνιζαν, ότι η σύμβασή του για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου λήγει στις 31/10/2014.
Όμως σημειώνει στην επιστολή του ο κος Κατσικάρης: «Κύριε υπουργέ,
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση διακοπής των ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με την Κρήτη, μια απόφαση που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας 60 χρόνια πίσω, με καταστροφικές συνέπειες για το ιστορικό και μικρότερο νησί της Περιφέρειας Αττικής.

Τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα, να «αποδράσουν» από τις υποχρεώσεις τους έναντι των πολιτών, επιλέγοντας εκείνες, σύμφωνα με τα στενά τους συμφέροντα, πότε θα εξυπηρετούν τα μικρά νησιά μας και πότε όχι.
Μετά τις Σπέτσες και την Ύδρα που δεν έχουν συμβατικά πλοία, τον Πόρο και τα Μέθανα που δεν εξυπηρετούνται, έρχεται τώρα το τελειωτικό χτύπημα με την αποδρομολόγηση του πλοίου στα Αντικύθηρα -τον τελευταίο φάρο ζωής και πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής- με μια αναιτιολόγητη κίνηση που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν δημόσιο αγαθό και τα Αντικύθηρα δεν μπορεί να αφεθούν στην τύχη τους, επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και δεν κατανοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας για τα ανθρώπινα ζητήματα και την αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης των νησιών μας, σας καλώ να αλλάξετε αυτή την άδικη απόφαση που με κρατική βούλα οδηγεί να γίνουν τα Αντικύθηρα μια ακόμη ακατοίκητη βραχονησίδα.

Μια τέτοια κατάληξη των Αντικυθήρων θα είναι ντροπή και κόλαφος για τον σύγχρονο πολιτισμό μας και θα φέρουμε όλοι ευθύνη απέναντι στην ιστορία - γι’ αυτό η απόφαση πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα. Βέβαιος για την ευαισθησία σας, αναμένω τις ενέργειές σας».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)