Share |

Οι αγρότες της Πελοποννήσου συντονίζουν τα μπλόκα

Κλείνουν τον Ισθμό την Κυριακή
Αγρότες
Σε κοινή απόφαση που έλαβαν στην συνάντηση της Πέμπτης που έγινε στην Αργολίδα, αποφασίστηκε να συντονίσουν τα μπλόκα στην Πελοπόννησο το επόμενο διάστημα και να κλιμακώσουν οργανωμένα τον αγώνα τους

Αγριεύουν τη στάση τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου και φαίνεται ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την περεταίρω κλιμάκωση των διαμαρτυριών τους.

Σε κοινή απόφαση που έλαβαν στην συνάντηση της Πέμπτης που έγινε στην Αργολίδα, αποφασίστηκε να συντονίσουν τα μπλόκα στην Πελοπόννησο το επόμενο διάστημα και να κλιμακώσουν οργανωμένα τον αγώνα τους.

Την Κυριακή 16 Φλεβάρη και ώρα 12:30 το μεσημέρι αποφάσισαν να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυθρίας στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου

Παράλληλα καλούν τα εργατικά συνδικάτα, σωματεία επαγγελματιοβιοτεχνών, την νεολαία, τις γυναίκες σε κοινή συστράτευση.

Μάλιστα με κοινό ψήφισμα τα μπλόκα της Πελοποννήσου χαιρετίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα.

Όπωβς τονίζουν, μετά και από την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με το Υπουργείο Οικονομικών, και χωρίς να γίνει κανένα αίτημά τους δεκτό, συνεχίζουν και δυναμώνουν τον αγώνα.

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

 • Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.

ΧΡΕΗ

 

 • Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
 • Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κούρεμα» σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
 • Με ευθύνη του κράτους, διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΥΓΕΙΑ

 • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
 • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
 • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
 • Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να προχωρήσουν τα έργα αγροτικής υποδομής .Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

 • Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

Μπλόκο στο Ανυφί Αργολίδας

Μπλόκο στα Βούρβουρα Αρκαδίας

Μπλόκο στο κόμβο Μαραθιάς Ηλείας

Μπλόκο Αγ. Γεωργίου Πύργου Ηλείας

Μπλόκο στο Σουληνάρι Μεσσηνίας

Μπλόκο Αιγιαλείας

Μπλόκο στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς

Μπλόκο Τριταίας Αχαΐας

 

Μπλόκο Πρεβέδου Δήμου Ερυμάνθου

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)