Share |

Αγροτικό Τμήμα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Στήριξη στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου, στις 28 Σεπ 2011.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Καραμπάτος ανακοίνωσε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πήρε απόφαση να δημιουργήσει Αγροτικό Τμήμα για να δεχθεί ως μέλη του Επιμελητηρίου όλους τους αγρότες, και κυρίως απευθύνεται στους Νέους Αγρότες της περιοχής, με συμβολική ετήσια συνδρομή, αναγνωρίζοντας την συμβολή και τον ρόλο των αγροτών, ως οικονομικών παραγόντων στην περιοχή.
Ο καθ. Ηλίας Βλάχος μετά από μελέτες και επιτόπιες έρευνες στην Μεσσηνία προσδιόρισε ότι τα φημισμένα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας είναι στοιχεία της «ταυτότητας» της περιοχής και αποτελούν συστατικό στοιχείο της οικονομικής τοπικής ανάπτυξης.
Ο κ. Δημήτρης Προβατάς έδωσε στοιχεία της αγροτικής επιχειρηματικότητας και αφού παρουσίασε τα στάδια της διαδικασίας εκπαίδευσης στην αγροτική επιχειρηματικότητα και τα βήματα-στάδια ανάπτυξής της έπεισε ότι είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην αγροτική επιχειρηματικότητα για τους Νέους Αγρότες της περιοχής.
Ο κ. Λεωνίδας Πολυμενάκος, Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΑ, παρουσίασε τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το μέλλον των Νέων Αγροτών και την ανάγκη οργάνωσης κατά τόπους των Νέων Αγροτών, ώστε να συμβάλουν στην διαδικασία της Τοπικής Ανάπτυξης, στο σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης.
Οι συγκεντρωθέντες νέοι αγρότες μετά την συνάντηση, με βάση όσα εξετέθησαν από τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, αποφάσισαν να συγκροτήσουν Ομάδα Πρωτοβουλίας για την ενημέρωση και άλλων Νέων Αγροτών και να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της Ένωσης Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, όπως παλαιότερα όταν είχε φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, δέκα χρόνια πριν στην Καλαμάτα.
Την Ομάδα Πρωτοβουλίας αποτελούν οι: Περικλής Πιέρρος-6936629305, Παύλος Καπλάνης -6937623081, Γιώργος Καραμπάτσος -6984511907, Κώστας Αποστολόπουλος -6947430451, Σερκάν Μπολέλ-6942214987, Κώστας Κατσαντώνης -6944821772 και Αναστασία Κρόμπα.
Οι συναντήσεις των Νέων Αγροτών θα γίνονται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, στις 18.00, και οι επόμενες εκδηλώσεις Νέων Αγροτών ορίσθηκε να γίνουν στις 5 Νοε 2011 (Μελιγαλάς, Δήμου Οιχαλίας), 3 Δεκ 2011 (ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας) και 14 Ιαν 2012 (ΚΕΚ Επιμελητηρίου, Καλαμάτα), οπότε θα διαμορφωθεί αι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ν΄λεων Αγροτών Μεσσηνίας.
Στις 14/1/2011, θα είναι η πρώτη εκδήλωση στο 2012, το ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, όπως ορίσθηκε από τον ΟΗΕ, μετά από εισήγηση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, διότι οι συνεταιρισμοί (αγροτικοί, αστικοί, αγροτουριστικοί, εργασιακοί, προνοιακοί κλπ) ενδυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό και βοηθούν τις κοινωνίες, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων, όπως έχει καταγραφεί παγκοσμίως.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)