Share |

Από τη Λάμψη στο τιμόνι του δήμου Τρίπολης

Η όμορφη ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη υποψήφια δήμαρχος
Αντωνία Γιαννούλη
Η Αντωνία Γιαννούλη μπορεί να είναι γνωστή στον πολύ κόσμο από την σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, όμως εκτός από την συμμετοχή της στην σειρά αυτή, έχει ένα αξιολογότατο βιογραφικό

Η δημοφιλής ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται τελικά ότι θα είναι η κύρια αντίπαλος του νυν δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη. Η ανακύρηξή της έγινε από την γενική συνέλευση της «Μαντινειακής Συμπολιτείας». Η Αντωνία Γιαννούλη στις εθνικές εκλογές του 2012, για πρώτη φορά ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας με το ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης. 

 

 

 

Η Αντωνία Γιαννούλη μπορεί να είναι γνωστή στον πολύ κόσμο από την σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, όμως εκτός από την συμμετοχή της στην σειρά αυτή, έχει ένα αξιολογότατο βιογραφικό:

Ηθοποιός, απόφοιτος της σχολής θεάτρου Τέχνης - «Κάρολος Κουν». Την ίδια χρονιά που ολοκλήρωσε τις δραματικές της σπουδές, έλαβε και το πτυχίο της από το τμήμα Ιστορίας - Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Exeter («Αρχαία Τραγωδία & Κοινωνικές δομές») ενώ από το 2005 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήδη από τα χρόνια των σπουδών, έλαβε μέρος στις παραστάσεις «Μήδεια» και «Τρωάδες», σκην. Γ. Λαζάνη και «Βάτραχοι», σκην. Μ. Κουγιουμτζή, «Όλυα, μια ψυχούλα» και «Οργισμένα Νιάτα». Στην συνέχεια, δούλεψε με αξιόλογους σκηνοθέτες σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Στην πειραματική σκηνή του Εθνικού θέατρου συμμετείχε στα έργα: «Του Νεκρού Αδελφού» σκην. Σ.Χατζάκη, «Πλήρης παρουσία» σκην. Σ. Λιβαθινού, «Ο Θάνατος του Παλικαριού» σκην. Ν. Περελή, «Βάκχες» σκην. Α. Διαμαντή, «Η Νύχτα της Λαμπιδόνας» σκην. Θ. Κινδύνη. Ακόμα, στις παραστάσεις «Οι μικροαστοί» του Γκόρκυ, σκην. Κ.Καζάκου, «Μίκης Θεοδωράκης μια ζωή Ελλάδα», σκην. Κ. Δαμάτη, «Οι γίγαντες του Βουνού» του Πιραντέλλο, «Ο Πρωτομάστορας» του Ν.Καζατζάκη, σε σκηνοθεσία της ιδίας κ.ά.

Πιο πρόσφατες δουλειές της στο θέατρο: το πρωτοπαιγμένο στην Ελλάδα έργο του σύγχρονου Νορβηγού συγγραφέα Γιόν Φόσε «Και δε θα χωρίσουμε ποτέ», σε σκηνοθεσία Θωδ Εσπίριτου το 2010 στην Αθήνα (Bios) και σε περιοδεία το 2011, «Ναπολεοντία» και «Καπνοκράτωρ» του Α. Στάικου (Θέατρο Τόπος Αλλού, Προσκήνιο, Εμπρός). Έχει επίσης συμμετάσχει σε παραστάσεις χοροθεάτρου, χορ/φίες του Π. Λάζου («Κασσάνδρα, αναπνέω σ’ ένα ξεχασμένο μύθο», «Αγγελικές Συνεδρίες», «Τεμαχίζοντας Πριγκίπισσες», «Ανθρώπινες Ιστορίες με προβλήματα βάρους»).

Ακόμα, έχει εργαστεί με επιτυχία στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)