Share |

Απροσπέλαστος ο δρόμος λόγω Δ.Ν.Τ

Η έλλειψη πιστώσεων του Δασαρχείου άφησε τους κατοίκους χωρίς δρόμο

Καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά όσοι κινούνται στο αγροτικό δίκτυο που εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων κτηνοτρόφων και αγροτών των χωριών της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα (Αγ. Πέτρος, Αγ. Ιωάννης, Σίταινα, Καστάνιτσα, Πλάτανος).

Τρεις σύλλογοι ζητούν με επιστολή τους κάνουν έκκληση  προς τον δήμο Β. Κυνουρίας να βελτιώσει τον δρόμο αφού όπως αναφέρεται στην επιστολή  το δασαρχείο Σπάρτης λόγω έλλειψης πιστώσεων, αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε βελτίωση.

Η επιστολή των 1)Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Σίταινας,  2)Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Σιταίνης,  3)Σύλλογος των εν Αθήναις και Πειραιεί Σιταινιωτών, ακολουθεί:

 Από την Τ.Κ Σίταινας ξεκινάει δασικός – αγροτικός δρόμος που διασχίζοντας την καρδιά του δασικού συμπλέγματος του Πάρνωνα καταλήγει στο Ταρμίρι, ενώ στη μέση του παραπάνω δρόμου υπάρχει διακλάδωση η οποία οδηγεί στο οροπέδιο του Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια καταλήγει στον κεντρικό οδικό άξονα Αγ. Πέτρου – Στραβόραχη- Καστάνιτσα.

 Τη συντήρηση του παραπάνω δρόμου τα προηγούμενα χρόνια αναλάμβανε είτε το Δασαρχείο είτε ο Δήμος. Ο δρόμος αυτός τη φετινή χρονιά και ενώ βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού συνεχίζει να παραμένει ασυντήρητος και απροσπέλαστος σε πολλά σημεία του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το δασαρχείο Σπάρτης, η Δασάρχης μας ενημέρωσε ότι λόγω έλλειψης πιστώσεων, αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε βελτίωση του παραπάνω δρόμου.

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες δεκάδων κτηνοτρόφων και αγροτών των χωριών της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα (Αγ. Πέτρου, Αγ. Ιωάννη, Σίταινας, Καστάνιτσας, Πλατάνου, κ.λπ.), οι οποίοι καθημερινά διαμαρτύρονται έντονα λόγω των πολλαπλών ζημιών που υφίστανται τα αυτοκίνητά τους.

 Ο δρόμος αυτός επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικός για την πυροπροστασία και ασφάλεια του Πάρνωνα και σε περίπτωση ανάγκης η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες θα αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητες δυσκολίες προσέγγισης της περιοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 Δεκάδες επίσης παράπονα δεχόμαστε καθημερινά από επισκέπτες, του πολύ γνωστού και σημαντικού για τον τουρισμό του Δήμου μας, οροπεδίου του Προφήτη Ηλία.

 Τέλος, θέλουμε να σας επισημάνουμε πως στις 19 & 20 Ιουλίου, παραμονή και ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, οι εκατοντάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο τις ημέρες αυτές συνηθίζουν να επισκέπτονται το οροπέδιο, γνωρίζοντας ότι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό είναι βατός και ασφαλής, φέτος θα βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη και είναι βέβαιο πως δεκάδες αυτοκίνητα θα ακινητοποιηθούν με συνέπεια να πάθουν σοβαρές ζημιές αλλά και θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

 Θεωρώντας ότι ο δρόμος αυτός αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της γεωργίας, της κτηνοτροφίας αλλά και του τουρισμό, καθώς και την προστασία της καρδιάς του δασικού συμπλέγματος του Πάρνωνα, πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει όχι μόνο την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη για τη λύση του προβλήματος.

 Άμεση λύση αποτελεί η εργασία, στον περί ου ο λόγος δρόμο, το δυνατόν συντομότερο, ενός φορτωτή και ενός γκρέιντερ του Δήμου τουλάχιστον για μία ημέρα.

 Με εκτίμηση

 Νίκος Γ. Πολυμενάκος

 Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας

 (εκ μέρους και των τριών συλλόγων)

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)