Share |

Βιτρίνα της Καλαμάτας η παραλία

«Αυτοψία» Βαρβιτσιώτη στα σημεία που πρόκειται να γίνει ανάπλαση

«Πρέπει οι πόλεις να συνδέονται με την παραλία τους και πρέπει η παραλία να είναι βιτρίνα των πόλεων» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα όπου του δόθηκε η ευκαιρία να έχει ιδία αντίληψη της ανάπλασης που σχεδιάζει ο δήμος στο χώρο βόρεια – βορειοανατολικά του ΝΟΚ. Όπως δήλωσε μάλιστα – σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου -  δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τη λειτουργία του λιμένα εάν γίνει ανάπλαση.

Να σημειωθεί ότι  η σχεδιαζόμενη παρέμβαση είναι ήπιας μορφής, χωρίς χρήση μπετόν, σε ένα χώρο αδιαμόρφωτο, δυστυχώς παραμελημένο, εχθρικό στον επισκέπτη, φιλοξενούμενο ή ντόπιο και ουσιαστικά ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα.

Η μελέτη προτείνει τη χωροθέτηση σ’ αυτό το τμήμα του προλιμένα ενός μεγάλου «καθιστικού» με σημεία αναφοράς του ένα στοιχείο νερού, έναν ξύλινο πεζοδιάδρομο – καθιστικό τοποθετημένο παράλληλα στην ακτογραμμή και υψηλό πράσινο, διατηρουμένων των δένδρων που υπάρχουν ενώ θα γίνουν και νέες φυτεύσεις. Το βασικό υλικό επικάλυψης της πλατείας θα είναι ο κυβόλιθος σε συνδυασμό με πλάκες πορφυρίτη, για δε τη στρώση δεν απαιτείται υπόβαση από σκυρόδεμα.

Η αμμουδιά θα παραμείνει αλώβητη, στη διάθεση των κολυμβητών για το μπάνιο τους. Η πλατεία, που θα έχει πολλά παγκάκια, θα μπορεί να υποδεχθεί πλήθος εκδηλώσεων, πέραν της αναψυχής που θα προσφέρει στον επισκέπτη και μάλιστα στα παιδιά, αφού θα παραμείνει σε λειτουργία η παιδική χαρά. Σ’ αυτήν θα τοποθετηθεί ένα ψαροκάικο ξύλινο με τσουλήθρα, που θα θυμίζει και την παλιά χρήση του χώρου αυτού, όπου έδρευε καρνάγιο. Θα υπάρχει, επίσης, χώρος στάθμευσης για περίπου 70 αυτοκίνητα, ενώ θα εξασφαλισθεί επαρκής φωτισμός για τις νυκτερινές ώρες.

Σχετικά με την κατάσταση των χώρων όπου εδρεύουν τα ναυταθλητικά σωματεία, εντός των ημερών θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο για την έναρξη εκπόνησης μελέτης ανακατασκευής τους.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)