Share |

Βουλευτής και δήμαρχος «σκοτώνονται» για τη Νεάπολη

Μάχη με σκληρές ανακοινώσεις Τριχείλη - Πατριανάκου
Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης και η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου με δημόσιες δηλώσεις τους αλληλοκατηγορούνται με αφορμή το θέμα της επιχειρούμενης αλλαγής των διοικητικών ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασίας

Σκληρή μάχη με ανακοινώσεις που οδηγούν στα …όρια. Ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης και η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου με δημόσιες δηλώσεις τους αλληλοκατηγορούνται με αφορμή το θέμα της επιχειρούμενης αλλαγής των διοικητικών ορίων του Καλλικρατικού Δήμου Μονεμβασίας.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που κοινοποιείται και στον Πρωθυπουργό, ο δήμαρχος κατηγορεί τη βουλευτή ότι «έχει αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση του Δήμου εδώ και καιρό, θεωρώντας ότι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη».

Από την πλευρά της η κα Πατριανάκου σημειώνει για τον δήμαρχο: «Η μετάλλαξη της αλαζονείας σε συκοφαντία και ψεύδος είναι φυσική συνέχεια».

 

Ακολουθούν οι δύο τοποθετήσεις.

 

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Μονεμβασίας σημειώνει:

           

Κύριε Υπουργέ,

 

Κατά τη διάρκεια τελετής στη Δ.Κ. Νεάπολης, την ημέρα των Θεοφανείων, η Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ανακοίνωσε την αλλαγή των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου της Μονεμβασίας, με την απόσχιση από αυτόν, της Δημοτικής Ενότητας Βοιών και τη σύσταση νέου Δήμου.

H εν λόγω Βουλευτής έχει αναλάβει εργολαβικά τη διάλυση του Δήμου εδώ και καιρό, θεωρώντας ότι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Αυτό έγινε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κου Λεωνίδα Γρηγοράκου, εμού ως Δημάρχου και όλων των παρευρισκομένων κλήρου και λαού, κάτι που δείχνει ότι δεν έγινε τυχαία, αλλά ότι έχει και τη συναίνεσή σας.

Προφανώς τον ακρωτηριασμό του Δήμου Μονεμβασίας, θα συμπεριλάβετε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας ΥΠ.ΕΣ.», το οποίο έχετε δώσει για διαβούλευση και  για να μην ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα, θα φέρετε το θέμα αυτό την τελευταία στιγμή, με τροπολογία, ώστε να έχετε τις λιγότερες αντιδράσεις.

Εάν τελικά το πράξετε, η κίνηση αυτή θα αποτελεί ξεκάθαρο ρουσφέτι προς τους Βουλευτές, για ψηφοθηρικούς λόγους, παρότι έτσι θα ανοίξετε τους ασκούς του Αιόλου και θα ξεκινήσει το ξήλωμα του Καλλικράτη.

Εν τω μεταξύ, εμείς υπηρετούμε τον Καλλικράτη και όπως επιτάσσει ο νόμος, οργανώσαμε ένα Δήμο, οικονομικά εύρωστο και πλήρως λειτουργικό, ο οποίος είναι πολύ αποτελεσματικότερος από τους παλαιούς  συνενωθέντες  Δήμους και ήδη έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ και εκτελεί 27 έργα προϋπολογισμού 42.000.000,00 ευρώ.  Αποδεικνύεται  δε καθημερινά στην πράξη, ότι όλες οι Δημοτικές Ενότητες, θα έχουν ένα πολύ καλύτερο μέλλον μέσα από τον ενιαίο Δήμο.

Ειδικά δε στη Δημοτική Ενότητα Βοιών, τα τρία τελευταία έτη έχουν γίνει, όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα τριάντα έτη, γι’ αυτό εάν πραγματικά θέλουμε την ευημερία της περιοχής, αποτελεί μονόδρομο η παραμονή της μέσα στο μεγάλο Δήμο. 

Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη διάλυση του Δήμου Μονεμβασίας, για να ικανοποιήσετε  μικροπολιτικές  επιδιώξεις. Ο Καλλικράτης θεωρείται από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις και είναι πράγματι οξύμωρο να ακυρώνεται από τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που τον στήριξαν και υποτίθεται ότι τον πιστεύουν. Εάν προτίθεστε να «ξηλώσετε» τον Καλλικράτη, κάνετέ το γνωστό, ώστε όλοι να ενημερωθούν και να αντιδράσουν ανάλογα.

Λυπάμαι που βλέπω ότι επαναλαμβάνονται οι πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι, κάτι που σημαίνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτε».

 

 

 

Από την πλευρά της η Φεβρωνία Πατριανάκου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:         

«Η διολίσθηση από δήμαρχος σε κομματάρχης ήταν σύντομη και απροκάλυπτη. Η μετάλλαξη της αλαζονείας σε συκοφαντία και ψεύδος είναι φυσική συνέχεια.

Τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να τοποθετούνται δημόσια, κατά συνέπεια, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στη Νεάπολη, την ημέρα των Θεοφανείων, τοποθετήθηκα -επί λέξει- ως εξής: «… εκτιμώ ότι πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην περιοχή. Η επανασύσταση του Δήμου Βοιών είναι απαίτηση των 5.500 υπογραφών και αγωνίζομαι προκειμένου να δικαιωθείτε και να γνωρίσουν την αναπτυξιακή τροχιά που τους πρέπει ο Δήμος Βοιών, η Νεάπολη, τα Βάτικα και όλα αυτά που έχουν μέχρι τώρα ιστορικά πετύχει. …».

Πρόκειται άλλωστε για την ίδια θεσμική και δημόσια τοποθέτησή μου, την οποία έχω κατ’ επανάληψη εκφράσει και την οποία έχω διατυπώσει και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με δύο ερωτήσεις μου, με τις οποίες έχω ζητήσει την επανασύσταση του Δήμου Βοιών προς αποκατάσταση της Καλλικρατικής αδικίας.

Υπενθυμίζω ότι έχουν πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό δύο συναντήσεις και των τριών Βουλευτών του Νομού, η πρώτη στις 3 Απριλίου 2013 με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και η δεύτερη στις 29 Οκτωβρίου 2013 με τον νυν Υπουργό κ. Ιωάννη Μιχελάκη. Στις συναντήσεις αυτές, στη δεύτερη των οποίων οι κ.κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και Αθανάσιος Δαβάκης είχαν ήδη τις ιδιότητες του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αντιστοίχως, θέσαμε και οι τρεις υπ’ όψιν των αρμοδίων Υπουργών τις 5.500 υπογραφές ενήλικων πολιτών του Δήμου Βοιών και ζητήσαμε την επανασύστασή του.

Κατόπιν αυτών, ο στοχευμένος διαχωρισμός μου και η κατ’ επανάληψη επιλεκτική προς το πρόσωπό μου δημόσια επίθεση του κ. Τριχείλη, καταδεικνύει –πέραν όλων των άλλων- ότι εξακολουθεί να εκλαμβάνει την ευγένεια ως αδυναμία και το γυναικείο φύλο ως «ασθενές», κάτι το οποίο ουδέποτε οι Λάκωνες έπραξαν από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα.»

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)