Share |

Brand name θα αποκτήσει η ροδιά της Πελοποννήσου

Πολυσυμμετοχική εταιρία εξαπλώνεται σε Αρκαδία, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Λακωνία, Κορινθία
Στους στόχους της εταιρίας είναι η αναγκαία προετοιμασία ώστε το 2013, ένα χρόνο πριν από την πρώτη παραγωγή, να έχουν εξασφαλισθεί προϋποθέσεις για τη δημιουργία των ανάλογων υποδομών

Στο διπλασιασμό του μετοχικού της κεφαλαίου, με στόχο την αύξηση  των μεγεθών της και την ισχυροποίηση των στόχων της, προχωρά η νεοσυσταθείσα πολυσυμμετοχική εταιρία ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και εκμετάλλευση της ροδιάς, στους νομούς Αρκαδίας και Ηλείας,  όπως ανακοινώθηκε στην άτυπη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου, στη Δημητσάνα.

Στόχος μας, τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Παρασκευάς  Παρασκευόπουλος, ανταποκρινόμενοι στη μεγάλη απήχηση που έχει το επιχειρηματικό μας εγχείρημα,  είναι η αύξηση του αριθμού των μετόχων της εταιρίας,  η αύξηση των στρεμματικών καλλιεργειών και η επέκτασή  και σε άλλους νομούς της Πελοποννήσου (Μεσσηνία, Αργολίδα, Λακωνία, Κορινθία).

Παράλληλος στόχος της εταιρίας αποτελεί και η οικονομική ενδυνάμωσή της, ώστε να ενισχύσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, προς όφελος των παραγωγών – μετόχων της και της περιοχής.

Στους στόχους της εταιρίας είναι η αναγκαία προετοιμασία ώστε το 2013, ένα χρόνο πριν από την πρώτη παραγωγή, να έχουν εξασφαλισθεί προϋποθέσεις για τη δημιουργία των ανάλογων  υποδομών (συντήρησης, επεξεργασίας, τυποποίησης) και συμφωνίες για την  τοποθέτηση του προϊόντος στην ελληνική και διεθνή αγορά, η μελέτη κωδικών για την παραγωγή πολλαπλών προϊόντων (τομέας διατροφής, φαρμάκου και αισθητικής), το χτίσιμο ενός ισχυρού brand name.

Σημειώνεται ότι η AΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε. με έδρα το Καλλιάνι Γορτυνίας, αριθμεί 70 μετόχους – μέλη και ήδη στην ολιγόμηνη διαδρομή της έχει στο ενεργητικό της τη φύτευση  400 στρεμμάτων   με  20.000 δενδρύλια ροδιάς της ποικιλίας wonderful, ενώ στους άμεσους στόχους της ο διπλασιασμός των μετόχων – καλλιεργητών,  η επέκταση της καλλιέργειας με άλλα 1.000 στρέμματα και 50.000 δενδρύλια.

Ήδη η εταιρία σε συνεργασία με την πρωτοπόρα εταιρία στην καλλιέργεια της ροδιάς  Ροδώνα Α.Ε. του Κιλκίς και το διακεκριμένο γεωπόνο Γιώργο Κωστελένο – ιδιοκτήτη φυτώριου στην Ερμιόνη, προετοιμάζει την πρώτη δική της παραγωγή 20.000 δενδρυλίων – μοσχευμάτων της ποικιλίας wonderful, προκειμένου να τα διαθέσει στους μετόχους – μέλη της, ενώ, παράλληλα με ειδικό συνεργάτη της (γεωπόνο - τεχνολόγο)  και την επιστημονική συνδρομή του κ. Κωστελένου, «στήνει» τη δική της πολύτιμη τράπεζα δεδομένων, που πέραν των άλλων θα διασφαλίσει τον εσωτερικό ποιοτικό έλεγχο και την πιστοποίηση των καλλιεργειών και των προϊόντων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο γεωπόνος Γιώργος Κωστελένος, έδωσε πολύτιμες, αναλυτικές  οδηγίες για την καλλιέργεια της ροδιάς, ενώ, χαρακτήρισε την ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε. υγιή και ελπιδοφόρα επιχειρηματική πρωτοβουλία στην καλλιέργεια της ροδιάς, διότι, όπως τόνισε,  γίνεται οργανωμένα και αναπτύσσεται σε περιοχές με μειωμένο κίνδυνο παγετού.

Ως επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας επαίνεσε την επιχειρηματική -  αναπτυξιακή πρωτοβουλία της εταιρίας – μέλους του,  ως το νέο μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα, όχι με υπουργικές αποφάσεις αλλά με όραμα, τόλμη και δουλειά, ενώ, ο  αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της πολιτικής της περιφέρειας για την ενίσχυση των αγροτικών υποδομών, την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 του μεγάλου έργου παραποτάμιας ηλεκτροδότησης σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων στο Λάδωνα και τον Αλφειό για να βοηθηθεί η άρδευση της περιοχής.

Στη διάρκεια της  συνέλευσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος – επί των οικονομικών Βασίλης Μπουρνάς, έκανε τον οικονομικό απολογισμό και τον οικονομικό προγραμματισμό της εταιρίας και ο εντεταλμένος επί των οργανωτικών Πέτρος Γιαννόπουλος,  ανέπτυξε το οργανωτικό περίγραμμα της.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, δόθηκαν στους μετόχους οι προσωρινοί τίτλοι των μετοχών της εταιρίας.

Γειά σας.

Βρήκα ενδιαφέρουσα την προσπάθεια σας και θα ήθελα να μάθω περισσότερα, όπως:
- Για την περιοχή δυτικής Αχαίας υπάρχει ενδιαφέρον?
- Μια έκταση 50 στρεμμάτων, αρδεύσιμη πεδινή, είναι ικανοποιητικά αποδοτική?
- Ποιοί είναι οι βασικοί όροι συμμετοχής σε πάγιο ή και χρηματικό κεφάλαιο?
- Η πρωτοβουλία σας εντάσεται σε κρατικό ή κοινοτικό πρόγραμμα επιδοτούμενο ή και χρηματοδοτούμενο?
- Γενικά, που θα βρώ πεισσότερα?

Ευχαριστώ.

Γειά σας.

Βρήκα ενδιαφέρουσα την προσπάθεια σας και θα ήθελα να μάθω περισσότερα, όπως:
- Για την περιοχή δυτικής Αχαίας υπάρχει ενδιαφέρον?
- Μια έκταση 50 στρεμμάτων, αρδεύσιμη πεδινή, είναι ικανοποιητικά αποδοτική?
- Ποιοί είναι οι βασικοί όροι συμμετοχής σε πάγιο ή και χρηματικό κεφάλαιο?
- Η πρωτοβουλία σας εντάσεται σε κρατικό ή κοινοτικό πρόγραμμα επιδοτούμενο ή και χρηματοδοτούμενο?
- Γενικά, που θα βρώ πεισσότερα?

Ευχαριστώ.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)