Share |

Δεν είναι στρατός κατοχής η ΔΕΣΦΑ

Αντιδρούν στο Άργος για την διαδρομή του Αγωγού Φυσικού αερίου

«Από τη ΔΕΣΦΑ, την εταιρεία που διαχειρίζεται το φυσικό αέριο,  μας ενημέρωσαν ότι έχουν ειλημμένη απόφαση και πως υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδρομή που έχουν χαράξει (για τον εν λόγω αγωγό), άσχετα αν καταστρέφουν περιουσίες.  Ήρθαν, λοιπόν, εδώ σαν «στρατός κατοχής», επιτρέψτε μου την έκφραση,(αλλά έτσι ακούστηκαν) να μας αντιμετωπίζουν, με μια έωλη απειλή πως αν δε γίνει έτσι το φυσικό αέριο μπορεί να μην περάσει από το Δήμο μας».

Τα παραπάνω δηλώνει ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος για την διαδρομή που ακολουθεί ο αγωγός φυσικού αερίου μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης του, προσθέτοντας:

«Μεταξύ απειλών προσπαθούσαν να περάσουν τη θέση τους, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις περιουσίες του κόσμου και την υψηλή παραγωγικότητα της γης που καταστρέφουν. Ήταν παρών και ο κ. Λυκοσκούφης, από την αντιπολίτευση και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι άκουσαν τη δική μου τοποθέτηση.

Δήλωσα κατηγορηματικά ότι όσο είμαι εγώ Δήμαρχος δεν θα περάσει από εδώ ο «ετσιθελισμός» ο δικός σας. Θα ακολουθήσουν την τακτική που ακολούθησαν και σε άλλους νομούς, όπως για παράδειγμα στην Κόρινθο που ο αγωγός πέρασε μέσα από τα Γεράνια. Αυτή λοιπόν είναι η τακτική και θα βρεθούν άλλες διαδρομές.

Αν θέλουμε ή όχι το φυσικό αέριο; Βεβαίως και το θέλουμε. Αλλά υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που μπορούν να ακολουθήσουν, χωρίς να καταστρέφουν περιουσίες.

Δώσαμε σήμερα αναβολή, να ενημερώσουμε εσάς, να έχουμε κι εμείς περισσότερη ενημέρωση, μέχρι να έρθουν εδώ και να καταλάβουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οργώνουν στην κυριολεξία τον κάμπο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, επειδή έτσι τους βολεύει, βάζοντας μπροστά μόνο και μόνο το αν θέλουμε το φυσικό αέριο. Τι θέλουν να κάνουν δηλαδή; Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, υπάρχουν ποτάμια, βουνά, ρέματα, όπου μπορούν να δημιουργήσουν, αλλά είναι δυσκολότερο το να σκάψουν και θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα.

Οι κύριοι λοιπόν αυτοί, που θέλουν να εξυπηρετήσουν τη ΔΕΗ, για να τη μοσχοπουλήσουν αύριο πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο λαός τέτοιες στάσεις δεν τις δέχεται.

Από τις 6/03/2009, έχει έρθει ένα ενημερωτικό έγγραφο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, όπου τους ζητείται να δώσουν στοιχεία και μετά έρχεται ένας χάρτης με μία γραμμή η οποία κόβει ό,τι βρει μπροστά της και καταστρέφει περιουσίες. Οι δημοτικές αρχές είναι για να προασπίζουν τα συμφέροντα του τόπου και του λαού. Με την ευθύνη αυτή θα πορευτούμε και σε αυτό το σύστημα ακόμη και αν είμαστε εμείς οι τελευταίοι αποδέκτες. Το βρήκαμε έτσι. Το φυσικό αέριο θα περάσει από εκεί που θα τους πούμε εμείς, δε θα περάσει από εκεί που θέλουν αυτοί. Από εκεί και πέρα εάν θέλουν να συναντήσουν αγανακτισμένους, θα συναντήσουν και από όσους βλέπω είναι πολλοί και δυνατοί οι αγανακτισμένοι.

Επικοινώνησα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, προσπάθησε να με κατευνάσει, λέγοντάς μου ότι είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τον τόπο κ.λ.π. Του απάντησα εύλογα πως γνωρίζουμε εμείς τι βοηθάει τον τόπο μας και όχι εσείς. Εσείς που θέλετε να βοηθήσετε την επιχείρησή σας, βρίσκετε αυτούς τους τρόπους, εμείς που θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, θέλουμε το φυσικό αέριο αλλά δε θα καταστραφούν περιουσίες. Δε θα σκάψει μπουλντόζα χωράφια έτσι όπως θέλουν αυτοί, γιατί απέναντι θα είμαι εγώ, μαζί με όλους τους πολίτες».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)