
«Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι, παρά την κρίση, η χώρα έχει κάνει βήματα προόδου από την τελευταία μου επίσκεψη. Είναι προφανές ότι δεν πήγαν χαμένα όλα τα χρήματα που έχει δανειστεί η Ελλάδα. Το ταξίδι μας ήταν πιο ευχάριστο χάρη στους νέους δρόμους. Τα ξενοδοχεία στα οποία μείναμε ήταν κομψά και μοντέρνα. Ακόμη και η εστίαση έχει αλλάξει. Όπου πήγαμε βρήκαμε εξαιρετικά πιάτα, με φρέσκα υλικά»
Σε αυτές τις προτάσεις εμπεριέχονται συνοπτικά οι εντυπώσεις του δημοσιογράφου Μάθιου Νιλ, μετά το ταξίδι του στη Μονεμβασιά, τη Μάνη, την Καλαμάτα και το Ναύπλιο.
Το δημοσίευμα που έκανε στον Guardian προβάλει την Πελοπόννησο, ως έναν ήρεμο προορισμό, προφανώς επειδή οι περισσότεροι προτιμούν τα νησιά, όπως λέει.
Φτάνοντας στην Πελοπόννησο έπειτα από χρόνια, ο Βρετανός δημοσιογράφος βρήκε καλύτερη εικόνα και επιβεβαίωσε την πεποίθησή του πως η Πελοπόννησος είναι «μία όμορφη και πολύ ιδιαίτερη γωνιά της Ευρώπης».
Και καταλήγει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Ελληνες περνούν δύσκολες στιγμές, αλλά όσοι γνωρίσαμε ήταν εξαιρετικά φιλικοί και έκαναν ότι μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Εχουν πληγεί αρκετά όσοι εξαρτώνται από τον τουρισμό. Αλλά δεν υπάρχει λόγος ο κόσμος να αποφεύγει την Ελλάδα ως προορισμό. Και η χώρα χρειάζεται επισκέπτες».
Σχόλια
Υποβολή νέου σχολίου