Share |

Δημοσίευμα για την ελονοσία αναστατώνει την Λακωνία

Έντονη διαμαρτυρία του δήμου Ευρώτα

Την έντονη διαμαρτυρία του για δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας σχετικά την ελονοσία και τον χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος, εκφράζει ο δήμος Ευρώτα με ανακοίνωσή του.

Ο δήμος μεταξύ άλλων τονίζει ότι το δημοσίευμα «επιχειρεί να διασυνδέσει τα προβλήματα που υπάρχουν στους πάσης φύσεως μετανάστες ανά την Ελλάδα, επικεντρώνοντάς τα στην περιοχή μας».

Και επισημαίνει:

- Το πρόβλημα υπάρχει στην περιοχή, καθώς υπήρξαν κρούσματα ημεδαπών και αλλοδαπών συμπολιτών μας, χωρίς, όμως να σημειωθεί ΚΑΝΕΝΑ περιστατικό θανάτου. Τουναντίον, με τις ενδεδειγμένες ιατρικές θεραπείες που δόθηκαν σ’ όλους τους ασθενείς, αποκαταστάθηκε η υγεία τους.

- Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σε συνεργασία με το Δήμο μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Λακωνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, το Κ.Υ. – Γ.Ν. Μολάων και το Κ.Υ. Βλαχιώτη, παρά τα όποια προβλήματα, εντατικοποιεί τους ελέγχους και την ενημέρωση ανελλιπώς.

-  Υπάρχουν συνεχείς συσκέψεις και ροή πληροφόρησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελ/σου κου Π. Τατούλη, της Αντιπεριφερειάρχου κας Α. Τζανετέα και του Δημάρχου Ευρώτα κου Ιω. Γρυπιώτη, για να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία και οι απαιτούμενες δράσεις, ώστε από την ερχόμενη άνοιξη, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το πρόβλημα της ελονοσίας.

- Φυσικά το πολύπλευρο ζήτημα που αφορά στους πάσης φύσεως μετανάστες, κυρίως Ασιατικής και Αφρικανικής προέλευσης, γεννά προβλήματα, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας.

- Σε ό, τι αφορά στην αδράνεια της κυβερνητικής πολιτικής, ότι υπάρχει διαχρονική - διαπαραταξιακή απουσία….

 Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα του προβλήματος, όπως επίσης τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται για την επίλυση αυτού.

Πιο συγκεκριμένα, επί τρία συναπτά έτη, ο δήμαρχος κος Ι. Γρυπιώτης προωθεί, με τεκμηριωμένες προτάσεις και παρεμβάσεις προς τους θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας, την άμεση εφαρμογή των μέτρων.

Αυτή η πολιτική, όμως, απέχει μακράν του δημοσιεύματος, του οποίου κυρίαρχος στόχος είναι: Η δημιουργία πανικού και ανασφάλειας,  ανησυχίας στους κατοίκους, κυρίως, δε, απομόνωσης της περιοχής μας με πολυεπίπεδες συνέπειες (πλήγμα στον τουρισμό, το αγροτικό εισόδημα, κλπ).

Τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση του δήμου ότι «σε καμία περίπτωση, δεν αποκρύψαμε την αλήθεια, αντίθετα, παραχωρήσαμε σχετικές συνεντεύξεις τύπου και διοργανώσαμε επιστημονικές ημερίδες. Το πρόβλημα ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ο αγώνας μας συνεχίζεται και πιστεύουμε, ότι με τη συνδρομή κυρίως της Πολιτείας, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σύντομα το πρόβλημα της ελονοσίας θα αποτελεί παρελθόν για την περιοχή μας».

Εντωμεταξύ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και των δράσεων από τους εντεταλμένους φορείς της πολιτείας όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως άλλωστε ο κ. Υπουργός είχε δεσμευθεί κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή στη Βουλή στις 27-9-2011.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)