Share |

Δημοτικό συμβούλιο από τους πολίτες για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

Το ψήφισμα των κατοίκων για να βρεθεί νόμιμη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων

Την έντονη διαμαρτυρία τους και μέσω ψηφίσματος εκφράζουν οι κάτοικοι της Τρίπολης, μετά την συγκέντρωση της Παρασκευής και καλούν τη Δευτέρα τον δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις της Τρίπολης σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για νόμιμη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Το ψήφισμα των κατοίκων ακολουθεί:

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 6-3-2015, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε εδώ και τρεις μήνες με την συσσώρευση των σκουπιδιών στην πόλη μας με κίνδυνο  την υγεία όλων μας.

Διατρανώνουμε  τη θέλησή  μας :

1. Να απαλλαγούμε άμεσα από τα απορρίμματα που μας πνίγουν, 

2. Να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση βασισμένη στις αρχές της ανακύκλωσης, επανάκτησης της επαναχρησιμοποίησης και της κομποστοποίησης.

Δηλώνουμε ότι δεν υποκινούμαστε από κανέναν αλλά μόνο από το δικαίωμά μας να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε μια καθαρή πόλη.

Θεωρούμε υπεύθυνους για  αυτό το κατάντημα όλους αυτούς που μέχρι τώρα είχαν και έχουν την ευθύνη της διοίκησης στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στην Κυβέρνηση, στο βαθμό που στον καθένα αναλογεί.

Απαιτούμε σήμερα και όχι Αύριο:

1.Να φύγουν τα απορρίμματα από την πόλη με ταυτόχρονη απολύμανση όλων των χώρων

2.Σε συνεργασία με το ΤΕΕ, το ΙΓΜΕ, το ΓΕΩΤΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς της πόλης να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση – ψήφισμα των 25 και πλέον φορέων όπως αυτή αποφασίστηκε στις 2/3/2015 και μιλάει για Άμεση Απόφαση Υπουργού (κατόπιν αιτήματος του Δήμου) προκειμένου για εναπόθεση απορριμμάτων χωρίς αδειοδότηση σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος και ταυτόχρονα όπως αναφέρει και το ΤΕΕ στο ψήφισμά του, να δοθεί  Μόνιμη λύση στο πρόβλημα των Απορριμμάτων της Τρίπολης με Νόμιμο, Δημόσιο και Διαφανή τρόπο.

3)Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες η Περιφέρεια Πελ/σου η οποία δεν είναι άμοιρη των ευθυνών που της αναλογούν και οι οποίες ευθύνες της και τεράστιες είναι  και δεδομένες.

Να ξεχάσει τον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό με ΣΔΙΤ γιατί προσκρούει στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΠΕΣΔΑ , γιατί περιλαμβάνει διατάξεις όπως αυτή της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας , την ταφή των σύμμεικτων απορριμμάτων για τα επόμενα 28 χρόνια σε ποσοστό κοντά στο 50% και αφήνει περιθώρια για να στοιχίσει πανάκριβα η διαχείριση των απορριμμάτων στους δημότες.

Ζητάμε να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τρίπολης (14-1-2015) που μιλάει για Δημόσιο Φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων

Να αποδεσμευτεί ο ΦΟΔΣΑ από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελ/σου και να αναλάβει το ρόλο του.

4) Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι βλέπουμε υπαλλήλους του Δήμο Τρίπολης να μαζεύουν σκουπίδια χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα (μάσκες, γάντια, στολές, μπότες κ.λ.π)

5)  O κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?

Η παρούσα κατάσταση αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία ώστε να συμβάλλουμε στην προβολή, διάδοση και εφαρμογή στην πράξη των αρχών της Ανακύκλωσης και της Κομποστοποίησης με συγκεκριμένες και μετρημένες δράσεις.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η λύση του προβλήματος περνάει μέσα από τα δικά μας χέρια! Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους , κάνοντας τη στοιχειώδη διαλογή απορριμμάτων στο σπίτι τους και αξιοποιώντας τους μπλε κάδους ανακύκλωσης ώστε να μειωθεί ο παραγόμενος όγκος σκουπιδιών

Δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και θα συνεχίσουμε όλοι ενωμένοι να διεκδικούμε τα αυτονόητο δικαίωμά μας για Καθαρή και Ανθρώπινη πόλη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-3-2015 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ  ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ Υ.Α. ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.Ε.ΚΑ. ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)