Share |

Τι έγινε στην Τρίπολη με την μελέτη για τα σκουπίδια;

Με …απώλειες, αποχωρήσεις και ΜΑΤ η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Διαχώρισε την θέση του τελικά με την παράταξη Τατούλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Λάμπρος Μπούκλης και παραιτήθηκε από την θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην συνεδρίαση που έγινε για την συζήτηση της ΜΠΕ για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου», ο κος Μπούκλης αποχώρησε τονίζοντας: «Ο λόγος της παραίτησης, όπως δήλωσα και στο Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν η κατά παράβαση του Καλλικράτη συνεδρίαση μας, κεκλεισμένων των θυρών, σε άλλη μικρότερη από την συνήθη αίθουσα συνεδριάσεων, και κυρίως με ισχυρή αστυνομική δύναμη να διενεργεί ελέγχους για το ποίος θα εισέλθει στο κτήριο και ποιός όχι.

Ελέγχθηκα και εγώ και μου επιτράπηκε η είσοδος μετά από νόημα στελέχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προς τους αστυνομικούς, την στιγμή κατά την οποία οι συμπολίτες μας ήταν στο προαύλιο, εμποδιζόμενοι από δρακόντεια αστυνομική δύναμη (ΜΑΤ και ΟΠΚΕ). Η παιδεία μου, η αγωγή μου, η προσήλωση μου στις λειτουργίες της δημοκρατίας και η εικόνα των διαμαρτυρόμενων συμπολιτών μας, μου επέβαλλαν την  αποχώρηση μου από την συνεδρίαση και την παραίτηση μου από την θέση του Γραμματέα. Εξάλλου ποτέ δεν με διέκρινε ο συντηρισμός της διατήρησης της "καρέκλας" μου».

Εξάλλου, όπως δήλωσε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος, δήλωσε για το ίδιο θέμα: «αποχωρήσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί δεν δεχτήκαμε να συνεδριάσουμε με τα ΜΑΤ στις πόρτες και τον αποκλεισμό του κόσμου από την συζήτηση που αφορούσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων. Εκεί μόλις πήγαμε βρεθήκαμε μπροστά στην πρωτάκουστη και πρωτόγνωρη εμπειρία να είναι το κτίριο περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ) όπου η είσοδος στο κτίριο να γίνεται με την υπόδειξη ανθρώπων της Περιφέρειας! Για τους θιγόμενους και ευαίσθητους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στη συνεδρίαση απαγορευότανε η είσοδος».

 

Σχολιάζοντας την αποχώρηση συμβούλων της μειοψηφίας από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την συζήτηση της ΜΠΕ για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι πρόκειται για  φυγομαχία,  πολιτική θρασυδειλία και για αντιθεσμική εν τέλει συμπεριφορά, η οποία θέλει να πλήξει την Δημοκρατία και δεν αντέχει τον απαιτητικό και ελεύθερο διάλογο, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε πολιτικούς εκπροσώπους και όχι στους πολίτες τους οποίους κατανοεί απόλυτα. Επίσης τόνισε ότι οι σύμβουλοι αυτοί αποχώρησαν διότι, αφού δεν κατάφεραν να προβάλλουν τον εαυτό τους ως δήθεν σωτήρες του λαού, δεν θέλησαν να εκτεθούν πολιτικά και να πουν ξεκάθαρα στους πολίτες το δικό τους σχέδιο για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Τέλος, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή εγγυήθηκε την εκτέλεση του έργου και ήλθε η ώρα να διατυπώσει τους αυστηρότερους όρους επί της περιβαλλοντικής μελέτης, προκειμένου να διασφαλίσει στον μεγαλύτερο βαθμό το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η ΜΠΕ για τα απορρίμματα Πελοποννήσου της ΤΕΡΝΑ, πέρασε με 28 "Ναι", 2 "Κατά" και 1 "Λευκό" επί των παρόντων Περιφερειακών Συμβούλων.

 

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)