Share |

Εκβάθυνση τώρα και στο βάθος Μαρίνα, για το Ναύπλιο

Ελπίδες για τουριστικό λιμάνι, στα χρόνια της κρίσης…
Λιμάνι Ναυπλίου
Παράλληλα κάτι φαίνεται να κινείται και με το θέμα της Μαρίνας που έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια, αφού πληροφορίες μιλούν για θετική εξέλιξη που θα φανεί τους επόμενους μήνες

Και όμως το Ναύπλιο φαίνεται ότι θα καταφέρει να βγει πιο δυνατό μέσα η οικονομική κρίση, αφού αυτή την περίοδο δρομολογούνται με ορθό τρόπο οι απαιτούμενες ενέργειες εκβάθυνσης του λιμανιού και αναμένεται τελικά να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.
Παράλληλα κάτι φαίνεται να κινείται και με το θέμα της Μαρίνας που έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια, αφού πληροφορίες μιλούν για θετική εξέλιξη, που θα φανεί τους επόμενους μήνες.
Να σημειωθεί ότι στο Ναύπλιο επί σειρά ετών γίνονται προσπάθειες τόσο για την εκβάθυνση όσο και για την Μαρίνα, αλλά με τρόπο ερασιτεχνικό που δεν έχει επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Όμως τον τελευταίο καιρό το Λιμενικό Ταμείο ξεκίνησε με τεχνοκρατικό τρόπο την προετοιμασία για τα έργα αυτά, που φαίνεται πλέον ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες, μετά την Καλαμάτα έκανε αυτοψία και στο λιμάνι του Ναυπλίου ο Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κ. Μουτζούρης και προήδρευσε σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες και για τον διεθνή διαγωνισμό για την Μαρίνα.
Πιο χειροπιαστά όμως είναι τα αποτελέσματα για την εκβάθυνση, αφού εντάσσεται και στην γενικότερη πολιτική για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή πολλά κρουαζιερόπλοια αφήνουν εκτός της διαδρομής τους το Ναύπλιο, αφού δεν μπορούν να μπουν στο λιμάνι. Και όσα φτάνουν στο Ναύπλιο, δένουν αρόδο και αποβιβάζουν με λάντζες τους επιβάτες στην πόλη.
Πολλές είναι οι προσπάθειες τον τελευταίο καιρό με πρωταγωνιστή ακόμα και τον ίδιο τον λιμενάρχη Σπύρο Μαρίνο, για να οργανώνεται με τον καλύτερο τρόπο η υποδοχή των τουριστών, ώστε να ξεχνούν την ταλαιπωρία της επιβίβασης και της αποβίβασης. Αλλά η λύση είναι να μπορούν εντέλει τα πλοία να φτάνουν στον προβλήτα.
Να σημειωθεί ότι τις θετικές εξελίξεις προδιέγραψε για το λιμάνι του Ναυπλίου ο κος Μουτζούρης, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν θα προωθηθούν άμεσα από το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Στις συσκέψεις που έγιναν στο Λιμεναρχείο και στο δημαρχείο Ναυπλίου, συμμετείχαν και άκουσαν τις θετικές εξελίξεις όλοι οι τοπικοί φορείς, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Αυγουστόπουλος, ο Λιμενάρχης Σπύρος Μαρίνος, υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αναμένεται τώρα η επιβεβαίωση ότι θα προωθηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκρίσεων, ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις το έργο της εκβάθυνσης του λιμένα Ναυπλίου με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ και να δρομολογηθεί η Μαρίνα.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)