Share |

Εξωστρέφεια μέσω γαστρονομίας στη Μάνη

Στη Στούπα παρουσιάστηκαν τρόποι με τους οποίους μπορούν οι εστιάτορες να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες
Παρουσιάστηκαν τρόποι με τους οποίους μπορούν οι εστιάτορες να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες

Μια σειρά από δράσεις που στόχο έχουν την εξωστρέφεια των περιοχών που ανήκουν διοικητικά στον δήμο Δυτικής Μάνης επιχειρείται με αφορμή την ημερίδα που διοργανώθηκε στη Στούπα, με θέμα τη Μάνη, τη Γαστρονομία και την Προσέλκυση Τουριστών.

Ήδη στην περιοχή έχουν προηγηθεί διάφορες δράσεις για την προβολή της, όπως η έκδοση Λευκώματος, δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες, η πραγματοποίηση ταξιδιού στην Αυστραλία με σκοπό την εξωστρέφεια του Δήμου, η διοργάνωση Fam Trip τουριστικών πρακτόρων από διάφορες γωνιές της Ελλάδος, οι οποίοι θαύμασαν τις ομορφιές της περιοχής και γνώρισαν τους επιχειρηματίες της, αλλά και η εκδήλωση για τη Γαστρονομία, της οποίας το δεύτερο σκέλος θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, με την παρουσίαση ενός μανιάτικου τραπεζιού και την προβολή των τοπικών, παραδοσιακών μανιάτικων προϊόντων.

Στην ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τη Μάνη, τη Γαστρονομία και την Προσέλκυση Τουριστών η Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Νίκη Μηταρέα, εστίασε στον τρόπο με τον οποίο, μέσα απο τον οινο-γαστροτουρισμό, μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες. Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του γαστρονομικού τουρίστα, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προορισμών που θέλουν να αναπτύξουν τον γαστρονομικό τουρισμό, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της στα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία, το 88% των παραγόντων του τουρισμού παγκοσμίως, πιστεύει ότι η γαστρονομία αποτελεί στρατηγικό στοιχείο για την ανάδειξη της περιοχής τους.

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Executive Chef του Porto Carras Grand Resort Παράσχος Αξιώτης, αναφέρθηκε στις ελιές, το λάδι και τα σύκα που προμηθεύεται απο τη Μεσσηνία, και τα οποία αποτελούν βασικά συστατικά της κουζίνας του ξενοδοχείου Porto Carras Grand Resort, στη Χαλκιδική. Μέλημα των μαγείρων, όπως ανέφερε, είναι το πώς θα βοηθήσουν περισσότερο στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, ενώ μίλησε και για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο στηρίζεται στη χρήση των τοπικών προιόντων.

Τέλος, στην ομιλία του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος εστίασε στη διδακτορική του διατριβή με θέμα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου, με έμφαση στα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Δυτικής Μάνης. Τόνισε τη θετική συνεισφορά της κατανάλωσης ελαιολάδου στην υγεία και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο να μαγειρεύουν οι τοπικές επιχειρήσεις με άλλες λιπαρές ουσίες πλήν του ελαιολάδου, συμφωνώντας και ο ίδιος με την άποψη ότι η κάθε περιοχή θα πρέπει να σέβεται το προϊόν της.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους μπορούν οι εστιάτορες και ξενοδόχοι να αναδείξουν την τοπική γαστρονομία, προσελκύοντας περισσότερους τουρίστες.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)