Share |

Έμποροι: Μην μας δικάζετε για τα χρέη

Έκκληση της Ομοσπονδίας σε Κουτρουμάνη και Βουδούρη για αναβολές στις μηνύσεις του ΟΑΕΕ

Έκκληση να δοθούν αναβολές στην εκδίκαση των μηνύσεων που έχει υποβάλει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στους οφειλέτες ασφαλισμένους του, απευθύνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία απέστειλε επιστολές στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη και στον Διοικητή του ΟΑΕΕ Γεράσιμο Βουδούρη, αιτούμενη την αναβολή εκδίκασης των εν λόγω υποθέσεων για εύλογο χρονικό διάστημα, έως ότου ανακάμψει η οικονομία και ορθοποδήσουν οι συνάδελφοι  προχωρώντας σε αποπληρωμή των οφειλών τους.

H σχετική επιστολή της ΟΕΣΠ & Ν.Ε. μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Λαμβάνοντας  υπόψη πως πρόκειται για  συσσωρευμένες  οφειλές των τελευταίων 6-7 ετών, αλλά και παλαιότερες δηλαδή οφειλές που δημιουργήθηκαν σε περίοδο προ κρίσης, μπορείτε να κατανοήσετε πόσο πολύ επιβαρύνεται η ήδη δυσχερής θέση των οφειλετών. Σας υπενθυμίζουμε πως σήμερα οι συνάδελφοι αδυνατούν να ανταποκριθούν τόσο στις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους όσο και στις  συνολικές επιβαρύνσεις που έχουν. Επιπλέον, γνωρίζοντας πως πρόκειται για οφειλές που δεν παραγράφονται, πρωτίστως οι ίδιοι οι συνάδελφοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα του θέματος αλλά, μεσούσης της βαθιάς κρίσης, μη διαθέτοντας εναλλακτική λύση,  οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Διότι σας διαβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να αδιαφορεί είτε στη διακοπή της  ιατροφαρμακευτικής του  περίθαλψης είτε στη μείωση των συντάξιμων αποδοχών του. Όταν όμως τίθεται θέμα μεταξύ των οικονομικών του υποχρεώσεων και της οικογένειάς του, την οποία πρέπει να συντηρήσει, να είστε σίγουροι πως θα επιλέξει το δεύτερο και αυτή του η επιλογή  είναι μονόδρομος.

Επιπλέον, πέρα από τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου μας που εξακολουθεί να πλήττεται από μέτρα εξόντωσης και τακτικές αφαίμαξης, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας  και στα ιδιαίτερα  προβλήματα της περιοχής αρμοδιότητας της Ομοσπονδίας μας. Πρόκειται για την κατακόρυφη πτώση του τζίρου, την έλλειψη ρευστότητας και κυρίως την αύξηση του ποσοστού των λουκέτων όπως καταγράφεται σε μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας  και η οποία κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 20% έως και 30% ανά περιοχές. Αυτή η ερήμωση της αγοράς  σε συνδυασμό με τον δείκτη ανεργίας, ο οποίος σκαρφάλωσε έως και 16,3 το Β΄ τρίμηνο του 2011,  μαστίζοντας ακόμη περισσότερο τις οικογένειες των  συναδέλφων, έχουν οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση την εμπορική τάξη.

Θεωρώντας λοιπόν πως η προσφυγή στα δικαστήρια τη δεδομένη χρονική συγκυρία δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρά μόνο ποινές φυλάκισης και σπίλωση του ποινικού μητρώου  των συναδέλφων μας, παρακαλούμε όπως αποδεχθείτε το αίτημά μας για αναβολή εκδίκασης των εν λόγω υποθέσεων, προκειμένου να διασωθεί τουλάχιστον η αξιοπρέπειά τους.

Οι λόγοι που προαναφέραμε  πιστεύουμε ότι επιβάλλουν αυτομάτως την επανεξέταση του θέματος για τη μη εφαρμογή αυτού του απαράδεκτου μοχλού πίεσης που θα αποτελειώσει τους συναδέλφους που εδώ και καιρό στενάζουν κάτω από τον ζυγό των γενικότερων μέτρων που τους επιβάλλονται από την Πολιτεία, για αυτό και αναμένουμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας με ευαισθησία».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)