Share |

Επανεκκίνηση από τους δρόμους

Η κοινή επίσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου – Τσούκαλη στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού
Η κοινή επίσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου – Τσούκαλη στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού

«Οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Με την δήλωση αυτή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε στο σύνθημα για την επανεκκίνηση των δημοσίων έργων, κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια στην Ολυμπία Οδό και στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και το βουλευτή ΔΗΜΑΡ Αχαΐας Νίκο Τσούκαλη.

Η επιθεώρηση έγινε σε τρία σημεία του έργου, στο 111ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού κοντά στο Κιάτο, στις σήραγγες του Πλατάνου και στην περιοχή Μαύρα Λιθάρια, κοντά στο Δερβένι, όπου ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ το σύνολο του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν, κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο επικεφαλής μηχανικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στην περιοχή της Κορινθίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Βενιζέλος τόνισε: «Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής. Τα έργα αυτά, οι οδικοί άξονες, ενδιαφέρουν τον κάθε Έλληνα γιατί μπορεί να λειτουργήσουν ως μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Έχουμε  περάσει πολλά, δραματικά, τα τελευταία τρία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος, τώρα ν’ αρχίσουμε να δρέπουμε κάποιους καρπούς. Μέσα σε μια Ευρώπη ανασφαλή, νευρική, πρέπει να θωρακίσουμε την πατρίδα μας. Εμείς αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, διαπραγματευόμαστε. Δεν είναι η ώρα για μιζέριες και διάσπαση του εθνικού μετώπου. Χρειάζεται αλήθεια, δουλειά και ενότητα».

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κος Τσούκαλης είπε: «Ένα  αναπτυξιακό έργο που είχε για πολλά χρόνια καθυστερήσει, επανεκκίνησε σήμερα. Είναι μια σπουδαία μέρα για την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρο το Δυτικό άξονα. Μία υπόσχεση της κυβέρνησης σήμερα υλοποιείται. Ευχή  μας είναι η ταυτόχρονη  επανεκκίνηση και άλλων οδικών έργων. Ήταν μεγάλη «ψυχολογική ένεση», η παρουσία στα εργοτάξια, εκατοντάδων εργαζομένων. Τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται πλήρης ανάπτυξη των εργοταξίων της Ολυμπίας Οδού με 3.000 εργαζόμενους, με 25.000 περίπου εργαζόμενους στο σύνολο των οδικών έργων και πάρα πολλές επωφελούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η επανεκκίνηση των εργασιών, στον υπό κατασκευή οδικό άξονα Κορίνθου - Πατρών, αναμένεται να δώσει μεγάλη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή, αφού εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν περίπου 25.000 άτομα.

Κατά την επιθεώρηση εργασιών της Ολυμπίας Οδού ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε: «Εδώ είναι η Ελλάδα που δεν τα παρατάει, που δεν το βάζει κάτω. Είναι η Ελλάδα που παλεύει, που ελπίζει, που νικάει. Για μας είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι μετά από 8-9 μήνες διαπραγματεύσεων, σήμερα τα έργα ξεκινούν και πάλι».

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, πρόσθεσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι  που βλέπουμε εργοτάξια να δουλεύουν κατά μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων. Είναι πραγματικά μια μεγάλη μέρα χαράς για όλους εμάς».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)