Share |

Επί τάπητος τα έργα που περιμένει η Νεμέα

Συνάντηση Ανδριανάκου - Δέδε

Δύο ιδιαίτερης σημασίας έργα οδοποιίας προωθούνται μέσω ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση και εκτέλεση στον δήμο Νεμέας: Η «Βελτίωση - Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους και ο κόμβος της Νεμέας, που έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αποτελεί έργο μεγάλης λειτουργικής σημασίας, αφού με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης θα εξασφαλίζεται η ομαλή είσοδος στην ενδοχώρα του Δήμου και η σύνδεση της Παλαιάς με τη Νέα Εθνική Οδό.

Αλλά και η κατασκευή του Φράγματος του Ασωπού, θα καθορίσει το τοπίο το επόμενο διάστημα και στην περιοχή της Νεμέας. Με την ολοκλήρωση του έργου, απαιτείται η διαχείριση του νερού να γίνεται με τρόπο επαρκή και αποτελεσματικό. Για το λόγο αυτό έχει ήδη ενταχθεί και θα δημοπρατηθεί εντός του έτους η μελέτη που εστιάζει στην αλλαγή της παρωχημένης δομής του ΑΟΣΑΚ, τη συντήρηση και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου που θα ωφελήσει πολλές περιοχές του Δήμου, που σήμερα δεν έχουν αρδευτικά δικαιώματα, με σκοπό την πλήρη αποδοτικότητα για τις καλλιέργειες. Στόχος όμως δεν είναι μόνο η άρδευση των καλλιεργειών, αλλά και η δημιουργία ενός πυρήνα ανάπτυξης για τους τρεις Δήμους που σμίγουν στην περιοχή του Φράγματος (Βέλου–Βόχας, Σικυωνίων και Νεμέας) και για το σύνολο του νομού και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ήδη συνταχτεί αναγνωριστική μελέτη για την κατασκευή του παραλίμνιου – περιφερειακού δρόμου του Φράγματος, στον άξονα Νεμέα - Κιάτο, που θα εξυπηρετεί τις μετακινήσεις και θα διευκολύνει την προώθηση τουριστικών υπηρεσιών.

Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν στην συνάντηση που είχαν ο  αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γ. Δέδες με το Δήμαρχο Νεμέας Ε. Ανδριανάκο.

Όπως ανακοινώθηκε μελέτες σε πλήρη ωριμότητα έχουν οι δράσεις «Αποκατάσταση κυκλοφορίας του δρόμου Ασπρόκαμπος – Καστράκι» και «Συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Νεμέα – Δάφνη – Μποζικά», των οποίων η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες και η υλοποίηση την προσεχή Άνοιξη.

Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε για την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012, των αποζημιώσεων ύψους περίπου 370.000 ευρώ προς τους δικαιούχους των απαλλοτριώσεων του δρόμου Νεμέα – Κιάτο, ποσό του οποίου η απόδοση εκκρεμεί χρόνια.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)