Share |

Επί τάπητος τα προβλήματα των επιχειρηματιών

Συνάντηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Αποστολόπουλο
Μπουντρούκας - Αποστολόπουλος
Συνάντηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον Αποστολόπουλο

Τα προβλήματα των επιχειρηματιών της Αρκαδίας τέθηκαν υπόψιν του Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τ. Αποστολόπουλου από τον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμεληρητρίου Αρκαδίας, σε συνάντηση που είχαν μαζί του.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Μπουντρούκας, έθεσε στον κ. Αποστολόπουλο τις προτάσεις του Επιμελητηρίου που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τα μέτρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας μπορεί να προωθήσει για τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας όπως:

 • Εξομάλυνση και διευθέτηση των γραφειοκρατικών δυσκολιών στις επενδυτικές προτάσεις (ΕΟΤ, Αρχαιολογία, Δασαρχείο κ.λ.π.).
 • Επιστροφή και συμψηφισμός απόδοσης ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο.
 •  Διευθέτηση της ελλειπούς ή παντελούς χρηματοδότησης του επιχειρηματικού κόσμου μέσω των Τραπεζών.
 •  Συντονισμός στη Διευθέτηση και Υλοποίηση των Επιχειρηματικών Επενδύσεων (Αναπτυξιακός, ΕΣΠΑ Κ.Λ.Π.).

Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε και για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας το τελευταίο διάστημα, όπως:

 • Ζήτηση μη κατάργησης του Τελωνείου Τρίπολης για λόγους, όπως:

α. Διευκόλυνση στην εξαγωγή των Αρκαδικών Προϊόντων

β. Αύξηση της επισκεψιμότητας και του ομογενειακού τουρισμού

γ. άμεση εξαγωγή των παραγόμενων προιόντων και εισαγωγή των πρώτων υλών που χρειάζεται η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, η οποία υπερτερεί σε οργάνωση έναντι των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου

δ. Το αεροδρόμιο στην Τρίπολη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Τελωνείο.

ε. Γεωγραφική διευκόλυνση και κατανομή εμπορευματικών μεταφορών.

 • Παρέμβαση για την μείωση κόστους των ενοικίων στις επαγγελμαιτκές μισθώσεις και παροχή δικαιώματος στον μισθωτή με την κατάθεση της αγωγής να καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο κατά τουλάχιστον 40% (εφόσον δεν είναι κάτω από το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου),
 • Παρέμβαση για την απαλλαγή του έκτακτου τέλους της ΔΕΗ σε επιχειρήσειςπου αδυνατούν να το καταβάλουν.
 • Παρέμβαση για τα πυρόπληκτα δάνεια με αίτημα την διετή παράτασή τους

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο θέμα του παραεμπορίου, όπου κ. Δημήτρης Λουκάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και ιδιαίτερα οι εμπορικές επιχειρήσεις και για αυτό πρέπει να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις νόμιμες στεγασμένες εμπορικές επιχειρήσεις και να περιορίσουμε στο μέγιστο βαθμό το πλανόδιο και παράνομο εμπόριο.

Αρκετή ώρα απασχόλησε τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επίσημη συζήτηση το θέμα των επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν, με «πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικά σχέδια στα συρτάρια.», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος, «να εκκρεμούν, εξ` αιτίας της γραφειοκρατίας ή της έλλειψης συντονισμού μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών. Πρέπει να δημιουργήσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να βοηθήσουμε τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)