Share |

Έρανος για να πάνε οι μαθητές στο CERN !!!

Θα μαζευτούν τα χρήματα για να ταξιδέψουν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Λεωνιδίου;

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία με σκοπό να μαζευτούν τα χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα του πολυδάπανου ταξιδιού των μαθητών του Λυκείου Λεωνιδίου στο CERN, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε εξέλιξη.

Αφορμή η δυνατότητα που δίνεται στα ελληνικά σχολεία να επισκεφθούν το CERN, το μεγαλύτερο κέντρο για τη Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο, να ξεναγηθούν στους χώρους του και να συναντηθούν με Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται εκεί.

Το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου προγραμματίζει εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή τον προσεχή Ιανουάριο, καθώς μαθητές και των τριών τάξεων της σχολικής μονάδας έχουν εκδηλώσει με ενθουσιασμό την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. Επιθυμία τους είναι να γνωρίσουν τα εντυπωσιακά βασικά επιστημονικά όργανα του CERN (ανιχνευτές, επιταχυντές κ.ά) και να παρατηρήσουν από κοντά πειράματα που δεν μοιάζουν με άλλα στην ιστορία της επιστήμης.

Τα προσδοκώμενα οφέλη από μια τέτοια επίσκεψη είναι πολλαπλά. Στόχος είναι τα παιδιά να μαγευτούν από τη δύναμη της γνώσης, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και ίσως κάποια από αυτά ονειρευτούν το δικό τους επαγγελματικό μέλλον στο χώρο των φυσικών επιστημών. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η επαφή με το «διαφορετικό» αποτελούν επιπλέον κίνητρα για την πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Όμως τα χρήματα ποου χρειάζονται είναι πολλά.

Και επισημαίνουν στην ανοιχτή επιστολή τους ο Διευθυντής του Σχολείου Γεώργιος Ψαρολόγος και ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος:

«Θα θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές μας. Ωστόσο, το υψηλό κόστος του ταξιδιού αποτελεί σημαντική πηγή προβληματισμού και το βασικότερο ίσως κριτήριο για την τελική υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει την βούληση και θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το κόστος της επίσκεψης.

Λαμβάνουμε λοιπόν το θάρρος να ζητήσουμε την οικονομική στήριξη συμπολιτών μας, που μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν, προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας τη δυνατότητα μιας τέτοιας εμπειρίας. Οποιαδήποτε προσφορά θα πραγματοποιηθεί απευθείας στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας και θα αφορά αυστηρά δράσεις των μαθητών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και ευχόμαστε το ταξίδι αυτό να αποτελέσει μία μοναδική και πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του ΓΕΛ Λεωνιδίου».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)