Share |

Ετοιμάζεται προσφυγή για την Ολυμπία Οδό

Στο πόδι η Μεσσηνία για καθυστέρηση
Ολυμπία Οδός
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος καλούν όλους τους φορείς σε συσπείρωση

Έντονες αντιδράσεις σημειώνονται ώρα με την ώρα στη Μεσσηνία για την καθυστέρηση στην Ολυμπία Οδό. Ήδη με δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος καλούν όλους τους φορείς σε συσπείρωση.
Ο κος Τατούλης δηλώνει ότι « Οποιαδήποτε μεταβολή, εμπλοκή ή καθυστέρηση στην Ολυμπία Οδό αποτελεί casus belli». Διευκρινίζει ότι έχει ήδη απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό και στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν, ενώ βρίσκοται σε συνεχή επικοινωνία με βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε όποια απόφαση ληφθεί ενάντια στα συμφέροντα της Πελοποννήσου.
Παράλληλα έχει δώσει εντολή στις νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το ενδεχόμενο προσφυγής στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.
Έντονη είναι η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου για την μετάθεση της κατασκευής του τμήματος Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα. Ο βουλευτής με δήλωσή του καλεί αυτοδιοίκηση και φορείς να απαντήσουν δυναμικά και μαζικά.
Συγκεκριμένα τονίζει: «Η παραπομπή στις καλένδες της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
Ο κος Χατζηδάκης επί 15 μέρες κρυβόταν αρνούμενος να δεχτεί συνάντηση με τους φορείς της Μεσσηνίας παρά τις καθημερινές μας πιέσεις και ερχόμενος στην Βουλή την Τρίτη αρνήθηκε να απαντήσει στις βασικές ερωτήσεις που του έθεσα «Πότε θα δεχτεί τους φορείς της Μεσσηνίας;» και «Αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο δρόμος θα σταματήσει στην Πάτρα;» χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους λέγοντας «ότι κοντεύει να τελειώσει το 1ο ημίχρονο».
Χρησιμοποιώντας και εγώ ποδοσφαιρικούς όρους τονίζω ότι ο κος Χατζηδάκης κάνει ντρίπλα για να παραπλανήσει και εφησυχάσει τους πολίτες της Μεσσηνίας και της Ηλείας ενώ ουσιαστικά το παιχνίδι το «είχε πουλήσει» πριν την έναρξη του.
Αυτή την ώρα χρειάζεται ένα πλατύ μέτωπο της αυτοδιοίκησης και των φορέων όλων των Νομών της Πελοποννήσου για να απαντήσουμε δυναμικά και μαζικά ότι ούτε οι ντρίπλες του κου. Χατζηδάκη περνάνε ούτε θα σταματήσουμε τον αγώνα»
Και καταλήγει: Απαιτούμε και διεκδικούμε όλου του φυσικού αντικειμένου του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα».
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα και με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γεώργιο Κρεμλή, η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, με την παράκαμψη του σημείου του Καϊάφα, έχει χαρακτηριστεί ως διευρωπαϊκό δίκτυο, και ως τέτοιο συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)