Share |

Ευρεία σύσκεψη για τα κουνούπια

Αντιπεριφερειάρχης: Η καταπολέμηση των κουνουπιών δεν είναι απλώς αναγκαίο αλλά και κατεπείγον ζήτημα

Nα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο και σημαντικό θέμα των κουνουπιών το οποίο δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο στην δημόσια υγεία, στην αγροτική οικονομία και  στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε σύσκεψη με θέμα «Καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που έγινε την Τετάρτη, στην Τρίπολη.

Όπως ανακοινώθηκε, «ανέφερε ότι από τη πρώτη στιγμή δεν κρύψαμε το πρόβλημα, διότι θεωρούμε πώς πρέπει να τα γνωρίζουν όλα οι πολίτες και αυτό δείχνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μία υπεύθυνη στάση  και γι’ αυτό και θέλουμε να ξεχωρίσει ώστε να είναι πιλότος και οδηγός στις μεγάλες κρίσεις του τόπου μας. Ανέφερε επίσης ότι με την εμπειρία πού αποκτήθηκε στα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με την συνεργασία της Περιφέρειας με την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό όπου μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό θα έχουμε επιτυχή αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τόνισε επίσης ο κος Τατούλης ότι απειλούμαστε από πολλά πράγματα, αντιμετωπίζοντας τα κουνούπια, αντιμετωπίζουμε μία σωρεία προβλημάτων και ασθενειών. Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μετανάστευσης και είπε ότι πρέπει να ενισχυθεί η νομιμότητα. Δεν μπορεί να υπάρχουν παράνομοι αλλοδαποί και να είναι ανεξέλεγκτοι τελείως και ιδιαίτερα στη περιοχή της Σκάλας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει και διαθέτει τα εχέγγυα για την αντιμετώπιση του προβλήματος σημείωσε ο Περιφερειάρχης».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες υπεύθυνοι στον τομέα της υγείας, αλλά και αντιπεριφερειάρχες Α. Πουλάς, Ντ. Νικολάκου, Α. Παπαφωτίου, Π. Αλευράς, Γιαννακούρας και Α. Τζανετέα, οι δήμαρχοι Οιχαλίας, Τριπόλεως και Ευρώτα, εκπρόσωποι της Καλαμάτας και της Β. Κυνουρίας 

Ο κος Πουλάς – υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για την υγεία, ανέφερε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εφαρμόζεται ήδη το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών. Τα κουνούπια αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους των περιοχών της Πελοποννήσου κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Η καταπολέμηση των κουνουπιών δεν είναι απλώς αναγκαίο αλλά και κατεπείγον ζήτημα. Κατά τη περσινή περίοδο παρουσιάστηκαν κρούσματα στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων κινητοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και παράλληλα διεξήχθη και σχετική επιδημιολογική έρευνα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η Παρέμβαση του Προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2012 περιλαμβάνει ψεκασμούς με σκευάσματα Δημόσιας υγείας, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εάν απαιτηθούν αεροψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν από το Υπουργείο ανάλογα με την περιοχή. Τέλος ανέφερε  τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης για την εφαρμογή του Προγράμματος στην Περιφέρεια με  συμβαλλόμενα μέρη τους Δήμους και την Αναπτυξιακή «Πελοπόννησος ΑΕ».

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου τόνισε ότι η σημασία των αρδρευτικών δικτύων και των αποστραγγιστικών έργων είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αγροτική οικονομία και πρέπει να είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και των Περιφερειών.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)