Share |

Φρένο για τα σκουπίδια Τρίπολης και Ερμιονίδας στην Φυλή

Δήμαρχος Φυλής: Παράνομη η απόφαση του ΕΔΣΝΑ να αποδεχθεί την μεταφορά των απορριμμάτων
Σχεδόν όλα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Πελοποννήσου έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις και υπογράμμισε ότι τελικά καταδικάζονται οι κάτοικοι της Φυλής να αποδέχονται τα απόβλητα όλης της Ελλάδας, λέει ο δήμαρχος Φυλής

Παράνομη θεωρεί ο δήμαρχος Φυλής κος Δημήτρης Μπουραίμης την απόφαση του ΕΔΣΝΑ να αποδεχθεί την μεταφορά των απορριμμάτων της Τρίπολης και της Ερμιονίδας στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Με δήλωσή του τονίζει ότι "Αν δεν πάρει απόφαση η ΠΕΔΑ, δεν μπορεί ο ΕΔΣΝΑ να διαχειριστεί κάτι έξω από την περιφέρειά του. Αν το κάνει θα παρανομήσει. Δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για κάτι εκτός Περιφέρειας Αττικής".

Στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Δυτική Όχθη, επισημαίνεται ακόμα ότι σχεδόν όλα τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Πελοποννήσου έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις και υπογράμμισε ότι τελικά καταδικάζονται οι κάτοικοι της Φυλής να αποδέχονται τα απόβλητα όλης της Ελλάδας.

Το θέμα φαίνεται ότι θα πάρει μεγάλες διαστάσεις τις επόμενες ημέρες, αφού στην περίπτωση που οι αντιδράσεις μεγαλώσουν και σταματήσει η Φυλή να δέχεται τα απορρίμματα της Πελοποννήσου, θα δημιουργηθεί αδιέξοδο.

Το δημοσίευμα από την Δυτική Όχθη, ακολουθεί:

 

Προ των ευθυνών τους απέναντι στην απόφαση να μεταφέρονται τα απορρίμματα της Τρίπολης και της Ερμιονίδας στο ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς θα ανοίξει την κερκόπορτα και για άλλες ανάλογες κινήσεις, επιχειρεί να φέρει τους δημάρχους της Αττικής, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης. Επισημαίνοντας ότι είναι παράνομη η απόφαση του ΕΔΣΝΑ να αποδεχθεί την μεταφορά των απορριμμάτων, καθώς δεν δικαιούται να διαχειριστεί κάτι έξω από την περιφέρειά του, ο κ. Μπουραίμης καθιστά σαφές ότι υπόλογοι  για τη μεταφορά που δεν εδράζεται σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου, θα είναι οι εκπρόσωποι της ΠΕΔΑ, που έχουν ορίσει τον ΕΔΣΝΑ να διαχειρίζεται το θέμα μόνο εντός των ορίων του.

Στην ενημέρωση – κόλαφο προς τα, μάλλον αδιάφορα, μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, ο δήμαρχος Φυλής έκανε λόγο για παραβίαση του καταστατικού του ΕΔΣΝΑ που αναφέρει ρητά ότι θα αποδέχεται μόνο τα απορρίμματα της Αττικής καθώς και για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων, εφόσον αυξάνονται οι ποσότητες στο ΧΥΤΑ. Αποκάλυψε, επίσης, ότι, σχεδόν όλα, τα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Πελοποννήσου έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις και υπογράμμισε ότι τελικά καταδικάζονται οι κάτοικοι της Φυλής να αποδέχονται τα απόβλητα όλης της Ελλάδας.

Επιπλέον, επιτέθηκε στον Γιάννη Σγουρό για το όψιμο ενδιαφέρον του να μην γίνει «Νάπολη» η Τρίπολη, του καταλόγισε αδιαφορία απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται στο ΧΥΤΑ Φυλής και χαρακτήρισε «έγκλημα που θα το ψάξει ο εισαγγελέας» την πρόχειρη και χωρίς έλεγχο αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, γιατί εκεί υπάρχουν τοξικά και μολυσματικά απόβλητα.

Κάλεσε δε την ΠΕΔΑ να σταθεί αρνητικά και απαγορευτικά απέναντι στην απόφαση για μεταφορά απορριμμάτων από τη Πελοπόννησο, καθώς θα ανοίξει την κερκόπορτα για ανάλογες αποφάσεις στο μέλλον.

Άξια αναφοράς είναι, πάντως, η απροθυμία των δημάρχων της Αττικής να πάρουν ξεκάθαρα αρνητική θέση, δεδομένου ότι το πρόβλημα αφενός δεν αγγίζει την περιοχή τους και αφετέρου δεν διαθέτουν καμία απολύτως πρόταση. Η περίφημη «συντροφική αλληλεγγύη» φαίνεται να προσκρούει σε θέματα - αγκάθια που τρυπούν μεν τη νοημοσύνή τους αλλά δεν φτάνουν μέχρι την συνείδησή τους...

 

Τι είπε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μπουραίμης στην ΠΕΔΑ

"Αν δεν πάρει απόφαση η ΠΕΔΑ, δεν μπορεί ο ΕΔΣΝΑ να διαχειριστεί κάτι έξω από την περιφέρειά του. Αν το κάνει θα παρανομήσει. Δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για κάτι εκτός Περιφέρειας Αττικής".

 

"Ο Περιφερειάρχης έχει δηλώσει πως τον ενδιαφέρει η εγγυημένη ποσότητα. Γιατί αν κάνεις εργοστάσια καύσης πρέπει να έχεις εγγυημένη ποσότητα, δεν θα έρθει ο άλλος να βάλει τα λεφτά του τζάμπα... Δεν μπορεί λέει ο κ. Σγουρός να αφήσει την Τρίπολη να γίνει Νάπολη. Την Αττική, σε λίγο χρονικό διάστημα, θα την αφήσει να γίνει..."

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)