Share |

Γλίτωσε την υποβάθμιση το νοσοκομείο Μολάων

Διαβεβαίωση του υφυπουργού Μπόλαρη μετά από ερώτημα Γρηγοράκου

Κάτω από έναν ενιαίο διοικητικό μηχανισμό θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων δήλωσε από του βήματος της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου. Και διευκρίνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα φύγει προσωπικό ή γιατροί από το Νοσοκομείο Μολάων, ώστε να διακινδυνεύει η μέχρι σήμερα εξασφαλισμένη ποιοτική του λειτουργία.

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Μπόλαρης: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την ποιότητα που έχει το νοσοκομείο Μολάων. Γνωρίζω επίσης αυτό το οποίο εσείς ο ίδιος σωστά γράφετε στην ερώτησή σας ότι από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας έχει επαινεθεί το Νοσοκομείο για την ποιοτική του λειτουργία.

Θέλω, λοιπόν, να πω ότι το Υπουργείο Υγείας είναι μακράν της λογικής των οριζοντίων επεμβάσεων, έτσι ώστε να εξομοιωθεί ένα νοσοκομείο μιας απομονωμένης σχετικά περιοχής ή απομακρυσμένης περιοχής με ένα νοσοκομείο το οποίο είναι μέσα στην Αθήνα, ένα μικρό νοσοκομείο κοντά σε ένα μεγάλο νοσοκομείο. Είναι άλλες οι λειτουργίες. Ξέρω ότι το ένα Νοσοκομείο από το άλλο στη Λακωνία απέχουν περίπου 70 χιλιόμετρα και μάλιστα οι συνθήκες οι οδικές δεν είναι οι καλύτερες, έτσι ώστε πράγματι οι κάτοικοι στην Ανατολική Λακωνία να έχουν ανάγκη τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο Μολάων.

Θέλω, λοιπόν, να διαβεβαιώσω ακόμα μία φορά -και ως εκ περισσού μετά απ’ όσα είπε ο Υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος- ότι το Υπουργείο έχει κάνει διασύνδεση Νοσοκομείων. Θα λειτουργήσουν τα δύο Νοσοκομεία κάτω από έναν ενιαίο διοικητικό μηχανισμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι θα φύγει προσωπικό από το Νοσοκομείο Μολάων ή θα φύγουν γιατροί από το Νοσοκομείο Μολάων, έτσι ώστε να διακινδυνεύει η μέχρι σήμερα εξασφαλισμένη ποιοτική του λειτουργία. Αυτό είναι σαφής και ρητή διαβεβαίωση. Ξέρω ότι διακινήθηκαν φοβίες πως με τη συγχώνευση τάχα θα υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο. Δεν ισχύουν. Ήταν η διαβεβαίωση του Υπουργού. Την υπογραμμίζω και την επαναλαμβάνω και εγώ. Άλλωστε, οι κάτοικοι της περιοχής και όσοι λειτουργούν μέσα στο Νοσοκομείο γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι τα τελευταία δύο-τρία χρόνια το Νοσοκομείο ενισχύθηκε και από πλευράς ιατρικού προσωπικού και από πλευράς υπαλληλικού προσωπικού. Μπορώ να κάνω ρητή αναφορά, το ζητάτε στην ερώτησή σας, επανερχόμενος στη δευτερολογία, γιατί ο χρόνος στην πρωτολογία δεν αρκεί».

Δήλωσε ακόμα: «Δεν αντιμετωπίζεται το Νοσοκομείο Μολάων όπως αντιμετωπίζεται ένα μικρό νοσοκομείο μέσα στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα ή στο Ηράκλειο. Είναι ένα νοσοκομείο που απέχει εβδομήντα χιλιόμετρα από άλλο νοσοκομείο, άρα χρειάζεται τις δικές του ποιοτικές λειτουργίες υπέρ των πολιτών.

Υπογράμμισα και προηγουμένως, το ξαναλέω και τώρα ότι δεν μετακινούνται υπάλληλοι από το Νοσοκομείο Μολάων ούτε γιατροί. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τι συμβαίνει; Οι ανησυχούντες ή δεν γνωρίζουν ή προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια στο Νοσοκομείο Μολάων έχουν διοριστεί έξι γιατροί, με τις ειδικότητες της παθολογίας, παιδιατρικής, μικροβιολογίας, χειρουργικής, καρδιολογίας και οφθαλμολογίας. Μέσα στο ίδιο διάστημα έχουν διοριστεί εφτά νοσηλευτές, ένας επισκεπτών υγείας, τρεις αδελφές νοσοκόμες ΔΕ και τρεις νοσηλεύτριες ΤΕ, όπως επίσης και ένας διοικητικός υπάλληλος. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν αποσπαστεί ακόμα δύο υπάλληλοι διοικητικού προσωπικού από άλλους τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αυτή η πρακτική των μετακινήσεων και της ενισχύσεως του Νοσοκομείου Μολάων μπορεί σε καμμία περίπτωση να δικαιολογήσει τις ανησυχίες κάποιων που, ευλόγως ή προφασιζόμενοι, ανησυχούν; Νομίζω ότι οι πολίτες, τους οποίους δεν ενδιαφέρουν οι σκοπιμότητες, αλλά τους ενδιαφέρει η αλήθεια και η παροχή ποιοτικών παροχών υγείας στον τόπο τους, έχουν πάρει το μήνυμα από την πράξη και όχι από τις διακηρύξεις»

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)