Share |

Η αστυνομία φυλάει τον τέως και η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Κωνσταντίνος
Οι αστυνομικές δυνάμεις της Α. Δ. Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για την φύλαξη του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου και της οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την προσφερόμενη αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας

Τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο φυλάει η αστυνομία της Αργολίδας στην Ερμιονίδα, παρότι οι ελλείψεις είναι εξαιρετικά σημαντικές και δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας εδώ και μερικές ημέρες η φύλαξη της βίλας του Κωνσταντίνου γίνεται σε 24ωρη βάση και παρέχεται συνοδευτική αστυνομική δύναμη με συμβατικό περιπολικό κατά τις μετακινήσεις του!

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις της Α. Δ. Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για την φύλαξη του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου και της οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την προσφερόμενη αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα την στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών των πολιτών για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και την μη επαρκή αστυνόμευση τους στα Μ.Μ.Ε. είναι υπαρκτές».

Η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ακολουθεί:

«Στην περιοχή αστυνόμευσης της Α. Δ. Αργολίδας όπως είναι γνωστό από τα Μ.Μ.Ε. στους πολίτες της Αργολίδας και όχι μόνο, υπάρχει κατοικία του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου.

Η εν λόγω κατοικία μέχρι σήμερα φυλάσσεται κατά τις βράδυνες ώρες από αστυνομικούς καθώς και ότι παρέχεται συνοδευτική αστυνομική δύναμη με συμβατικό περιπολικό κατά τις μετακινήσεις του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου εκτός αυτής όταν ζητείται -απαιτείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης μας οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί η Α. Δ. Αργολίδας από 1/6/2013 και στο εξής καλείται με διαταγή ανωτέρας υπηρεσίας να φυλάξει με αστυνομικούς της κατά όλο το 24ώρο την εν λόγω κατοικία.

Επειδή η αποκλειστική φύλαξη της οικίας του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου από την Α. Δ. Αργολίδας θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην υπόλοιπη αστυνόμευση του Νομού και μεγάλη δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της η Ένωση μας είναι αντίθετη και μόνο στο άκουσμα μιας τέτοιας σκέψης για τους εξής λόγους:

I.  Η Α.Δ. Αργολίδας είναι ελλιπής βάσει της οργανικής της δύναμης για να αναλάβει αποκλειστικά την 24ώρη φύλαξη του και δεν περισσεύει κανένας αστυνομικός από την δύναμη της.

II. Το Α.Τ. Κρανιδίου όπου ανήκει η περιοχή αστυνόμευσης του εν λόγω χώρου δεν επαρκεί από μόνο του να αστυνομεύσει την περιοχή του, πόσο μάλιστα να κληθεί να αναλάβει και το έργο της φύλαξης.

III.  Οι υπηρεσίες της έδρας απέχουν πάνω από 80 χιλ. έως 100 χιλ.. από την εν λόγω περιοχή και εάν κληθούν αυτές να καλύψουν την φύλαξη λόγω υφιστάμενης αδυναμίας του Α.Τ. Κρανιδίου θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις των συναδέλφων σχετικά με την εκτός έδρας ημερήσια αποζημίωση τους, την υπεραπασχόληση που θα ανέρχεται σε 2,5 έως 3 ώρες ανά βάρδια, την κίνηση τους με τα περιπολικά, καθώς και την καταπόνηση και την ταλαιπωρία που θα υποστούν.

IV.   Η Α. Δ. Αργολίδας καλείται σχεδόν καθημερινά να ενισχύσει με αστυνομικό προσωπικό το Υ. Φ. Ε. Κ. Α {ΚΟΡΙΝΘΟΥ για την φύλαξη του με αποτέλεσμα να απουσιάζουν αστυνομικοί από τις υπηρεσίες της.

V.   Οι αστυνομικές δυνάμεις της Α. Δ. Αργολίδας δεν μπορούν να εγκλωβιστούν για την φύλαξη του τέως Βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου και της οικίας του διότι αυτές θα αποκοπούν από την προσφερόμενη αστυνόμευση των πολιτών της Αργολίδας και πιστεύουμε ότι θα προκαλέσει μείζον πολιτικό ζήτημα την στιγμή που οι φωνές των διαμαρτυριών των πολιτών για την αυξανόμενη εγκληματικότητα και την μη επαρκή αστυνόμευση τους στα Μ.Μ.Ε. είναι υπαρκτές.

VI.   Ο Νομός Αργολίδος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω των διεθνών φήμης αρχαιολογικών χώρων των Μυκηνών και της Επιδαύρου όπου κατά τους θερινούς μήνες στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και στο μικρό θέατρο Επιδαύρου παίζονται παραστάσεις αρχαίου δράματος και μουσικής αντίστοιχα και τα αστυνομικά μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας είναι αυξημένα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών ώστε να μην εκτεθεί η χώρα από κάποιο δυσάρεστο συμβάν αλλά και την ασφαλή φύλαξη των επισήμων προσώπων και των επίσημων αντιπροσωπιών ξένων χωρών που επισκέπτονται τους χώρους αυτούς και χρίζουν ειδικής ασφάλειας η οποία για να προσφερθεί πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη αστυνομική δύναμη στην Α. Δ. Αργολίδας.

Εμείς ως Ένωση δεν θέλουμε να εισέλθουμε σε υπηρεσιακά θέματα σχετικά με την φύλαξη της εν λόγω οικίας και της ειδικής κατηγορίας επίσημου προσώπου, αλλά συνοψίζοντας όλα τα ανωτέρω επισημαίνουμε ότι η Α. Δ. Αργολίδας δεν δύναται με ιδία αστυνομικές δυνάμεις να αντεπεξέλθει στην φύλαξη των ανωτέρω στόχων και πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όπως οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό να προέλθουν εξ ολοκλήρου από το Α.ΕΛ. και ειδικά από την Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων ή την Κρατική Ασφάλεια».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)