Share |

Η εμπειρία του ομογενή Μακρή, οδηγός για την Πελοπόννησο

Ο Λυγουριάτης επιχειρηματίας καλείται να καταθέσει προτάσεις για την παγκόσμια τοποθέτηση της περιφέρειας
Κώστας Μακρής
Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου

Ιδέες από την εμπειρία του γνωστού ομογενή Λυγουριάτη επιχειρηματία Κώστα Μακρή επιχειρεί να αντλήσει η Περιφέρεια, ζητώντας του να καταθέσει προτάσεις, για την παγκόσμια τοποθέτηση και την ανάδειξη της Πελοποννήσου.

Μάλιστα σε συνέδριο που είναι συνδιοργανωτής η Περιφέρεια έχει κληθεί από την Αυστραλία ο ιδιοκτήτης του ομίλου Makris Group, κολοσσού στον τομέα της αγοράς και πώλησης ακινήτων κος Μακρής, για να μιλήσει και να τοποθετηθεί.

 

Ο Κώστας Μακρής γεννήθηκε στο Λυγουριό της Επιδαύρου. H οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο Χολαργό όπου και μεγάλωσε. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και έτσι άρχισε να δουλεύει από την ηλικία των 12 ετών. Το 1963 σε ηλικία 16 ετών πήρε τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία με σκοπό να μαζέψει χρήματα και κάποια στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με την δημιουργία ενός σουπερμάρκετ και ενός καταστήματος τροφίμων, ενώ στη συνέχεια άνοιξε καταστήματα εστίασης.

 

Η εμμονή του στην ποιότητα οδήγησε στην δημιουργία αλυσίδας καταστημάτων σε όλη την Αυστραλία. Στις αρχές του 1980 πούλησε την αλυσίδα εστιατορίων και απέκτησε το πρώτο του εμπορικό κέντρο στην Αδελαΐδα.

 

Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης ήταν πολύ γρήγορη και η ικανότητα του να αναγνωρίζει τις επαγγελματικές ευκαιρίες δικαιώθηκε ξανά. Μακροχρόνια συμβόλαια μισθωμάτων και η δημογραφική αύξηση έδωσε στον κ. Μακρή την αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιήσει την οικονομική του δύναμη για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του, σε μια εποχή όπου οι αποδόσεις λιανικής ήταν υψηλότερες από τις αποδόσεις για άλλες μορφές ιδιοκτησίας.

 

Η Makris Group είναι ένας οικογενειακός όμιλος ιδιοκτησίας εξολοκλήρου του κ. Μακρή. Παρόλα αυτά λόγω της ανάπτυξης των επιχειρήσεων του, ο κ. Μακρής δόμησε μια ομάδα για να μπορεί να χειρίζεται τον όγκο των εργασιών του. Στις αρχές του 2000 δημιούργησε μια επιχείρηση αρχιτεκτόνων στην Αδελαΐδα για το σχεδιασμό και τη διαχείριση του αγωγού ανάπλασης.

 

Μια σειρά από μικρότερα έργα ανάπτυξης, όπως η επέκταση της Bonnyrigg Plaza και η κατασκευή του Northgate Village είχε ολοκληρωθεί ως το 2000, ωστόσο, το πρώτο σημαντικό έργο ανάπλασης ξεκίνησε το 2004 με την ανάπλαση αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων του εμπορικού κέντρου Cross City. Το City Cross πρόσφερε μια μοναδική και φρέσκια πνοή στην αρχιτεκτονική λιανικής στη σκηνή της Αδελαΐδας και διέθετε τα καλύτερα εστιατόρια.

 

Η Makris Group κατέχει σημαντικό μέρος στην οικονομία της Νότιας Αυστραλίας, καθώς παρέχει εργασία σε πολλές διαφορετικές ομάδες όπως σε οικοδόμους, σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, λογιστές, τραπεζίτες, δικηγόρους, καθαριστές και πολλούς άλλους. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Νότια Αυστραλία και του ανήκουν εμπορικά κέντρα στην Αδελαΐδα, στο Σύδνεϋ και την Μελβούρνη, κτίρια γραφείων και πολλές άλλες εμπορικές ιδιοκτησίες στην Αδελαΐδα. Η αξία του ομίλου ξεπερνά το 1,5 δις δολάρια. Το εμπορικό κέντρο Endeavour Hills στην Μελβούρνη, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι στις πρόσφατες αγορές, ενώ σχεδιάζεται ανακαίνιση των εμπορικών κέντρων Bonnyrigg Plaza και Gilles Plains.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)