Share |

Η Ιστορία της Αδελφότητας Αχλαδοκάμπου Σικάγου «Άγιος Δημήτριος»

Από το 1890 στο σήμερα

Τελος του 1890. Μια ομάδα νέων από Αχλαδοκαμπος επιβίβαση σε ένα πλοίο που θα τους φερει  στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφήνουν πίσω τους τα αδέλφια της μητέρας, του πατέρα, και, και ξεκινούν με όνειρα και τις ανησυχίες για τη ζωή τους νέους.

Βαθιά μέσα στις καρδιές τους που κλειδώνει την πίστη τους στο Θεό, την αγάπη τους για τις οικογένειές τους, και την αγάπη τους για την πατρίδα τους. Αυτές είναι οι βάσεις τους, τα ιδανικά και της ζωής για κάθε Έλληνα. ευλογία και τις συμβουλές της μητέρας είναι πάντα εκεί για να υποστηρίξει.

Θα ταξιδέψει σε όλη την απέραντη Ατλαντικό Ωκεανό, με τις σκέψεις διαιρείται μεταξύ ό, τι αφήνουν πίσω και τα ερωτήματα για το αύριο, όταν ξαφνικά ένα φοβερό καταιγίδα ξεσπά η οποία απειλεί να θέσει τέρμα όχι μόνο στα όνειρά τους, αλλά και για τη ζωή τους πολύ. Συλλέγουν επάνω σε μια γωνιά, και οπλισμένοι με πίστη, προσεύχομαι για την ασφάλεια του Αγίου Νικολάου, προστάτη των θαλασσών, για να τους βοηθήσει να φθάσουν στον προορισμό τους και υπόσχονται να το δωρίσει ένα εικονίδιο στο όνομά του στην εκκλησία του χωριού.

Περάσει η καταιγίδα, να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κάθε ένας από αυτούς πηγαίνει στο δρόμο του προς την επιβίωση. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν ξεχνά την υπόσχεσή τους για τον Άγιο Νικόλαο. Κάνουν όλες τις προσπάθειες για επανένωση, και το 1901 κάνουν συναντηθούμε ξανά για να μεριμνήσει για την εικόνα. Έχουν ήδη δοκιμάσει τη πραγματικότητα της ξενιτιάς σε αυτά τα πρώτα χρόνια, και την αγάπη τους και το πάθος για το χωριό τους γίνεται ισχυρότερη κάθε μέρα. Είναι φοβάται αφομοίωσης.

Σκέφτονται το μέλλον, το δικό τους, αλλά πολύ περισσότερο των παιδιών τους. Που ανταλλάσσουν πολλές σκέψεις. Νιώθουν την ανάγκη να παραμείνουν σε επαφή η οποία θα διευκολύνει τον πόνο της ζωής σε μια ξένη χώρα και θα φέρει επίσης τα παιδιά τους πιο κοντά.

Αποφασίσουν ότι η σχέση μεταξύ τους, και το πιο σημαντικό με το χωριό τους, θα είναι η δημιουργία μιας ένωσης, και έτσι το 1905 η Ένωση Αχλαδοκαμπιτες «Άγιος Δημήτριος», ο προστάτης του χωριού τους, γεννιέται, που εδρεύει στο Σικάγο. Το υπόμνημα του συλλόγου είναι τυπωμένο. Οι ιδρυτές είναι Νικόλαος Σαμπάνης, ο οποίος εκλέγεται Πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου, Γεώργιος Ν. Σελλής, Δημήτριος Π. Σελλής, Κ. Παπακυριάκος, Δημήτριος Μαρουτσος, Γ. Κατσικανταμης, Κ. Αντωνόπουλος, Γ. Παπαϊωάννου, Π. Μακρής, Δ. Ψυχογυιος, Αργύρης Π., DD Σελλής.

Ψηφίζουν και να επιβεβαιώσει τη συμφωνία αυτή. Συμβάλλουν μια ετήσια συνδρομή των έξι δολάρια.

Για να εκτιμήσουν την πραγματική αξία της για τη θέσπιση σύνδεσης αυτής, πρέπει να ταξιδέψουν διανοητικές ικανότητες για την εν λόγω εποχή, όπου οι αποστάσεις ήταν τεράστιες, χωρίς οχήματα, που δεν γνώση της αγγλικής γλώσσας, με χαμηλά ημερομίσθια? Ένα πραγματικό αγώνα για επιβίωση.

Όποιος διαβάσει το μνημόνιο θα συνειδητοποιήσει με σαφήνεια την αγάπη και την ανησυχία του μετανάστη Αχλαδοκαμπιτη για την γενέτειρά του ειδικού.

Αυτή η αγάπη εμφανίζεται αργότερα με τη δράση, όχι μόνο με τις λέξεις και γράμματα που στέλνουν στους ανθρώπους τις δικές τους, τις επιστολές που χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμη και ένα μήνα για να τους προσεγγίσετε. Αχλαδοκαμπος είναι υπερήφανο να παρουσιάσει ό, τι τα παιδιά του μετανάστη να τον προσφέρει.

Θα αναφέρω λεπτομερώς τα σχέδια αυτά, στη μνήμη των ιδρυτών της Αδελφότητας, καθώς έπαινος για τα μέλη της σήμερα και το έργο τους, ως παράδειγμα για το αύριο.

Το 1906, ο Σύνδεσμος Αχλαδοκαμπος συμβάλλει στην ανακαίνιση της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου? Που κοσμούν το ναό, να χτίσει ένα καμπαναριό, και να στείλετε ένα κρυστάλλινο πολυέλαιο, ιερατικά και θρησκευτικές πανό.

Ο κ. Χ. Αριστείδης. Σελλής εκλέγεται Πρόεδρος το 1909, ενώ ο κ. Αριστείδης Α. Σελλής έχει εκλεγεί το 1912. Το 1915, το υπόμνημα τροποποιείται και η Ένωση γίνεται Αδελφότητα.

Ως εκ τούτου, υπάρχει πλέον μια Αδελφότητα Αχλαδοκαμπιτες Αγίου Δημητρίου, με τη βάση του στο Σικάγο. Ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος είναι εκλεγμένος Πρόεδρος, ο οποίος υπηρετεί μέχρι το 1918. Ο κ. Κωνσταντίνος Νοικοκυπης αναλαμβάνει το 1920 μέχρι το 1923. Από το 1927 ως το 1931, ο κ. Γεώργιος Λαγγης  χρησιμεύει ως Πρόεδρος. Λίγες είναι οι γραπτές πηγές κατά την περίοδο αυτή, ως εκ τούτου, υπάρχουν κάποια κενά στις γνώσεις μας για τις δραστηριότητες της Αδελφότητας. Ο κ. Γεώργιος Σελλής εκλέγεται Πρόεδρος το 1932.

Κατά την περίοδο αυτή, τα παιδιά χωριό δίνονται μαθήματα τους διάσπαρτα σε διάφορα σπίτια. Τα μέλη της Αδελφότητας αισθάνονται την ανάγκη για ένα κτίριο που θα στεγάσει όλα τα παιδιά. Θα ανταλλάξουμε απόψεις και να ψηφίσουν υπέρ της Αδελφότητας επιχείρηση την κατασκευή ενός σχολικού κτιρίου. Βρίσκουν το οικόπεδο, και με πολλές προσωπικές εισφορές, την έναρξη της κατασκευής. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Το 1937, ο κ. Χρήστος Σ. Αντωνόπουλος, εκλέγεται Πρόεδρος. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα μέλη αποφασίζουν να γιορτάσουν μαζί Carnival, και αναπολούν τις παλιές μέρες. Κρατούν το πρώτο Carnival Ball, μια παράδοση που εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι και σήμερα. Αυτή η μπάλα είναι πάντα επιτυχής, τουλάχιστον κατά τα τελευταία 20 χρόνια? Το κατέχει σε ένα όμορφο χώρο με μεταμφίεσης, καλή μουσική, καλό φαγητό, και μάλιστα με «μακαρονια κατσιαστα». Μετά το γεύμα, οι επισκέπτες στο φανταχτερό φόρεμα χορού ξεκίνημα, μετά το νταούλι και το κλαρίνο από Αχλαδοκαμπος. Η γιορτή συνεχίζεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, περιμένοντας για την τελική επεξεργασία του εορτασμού - γίδα βραστή του κρέατος, δηλαδή όσο ήταν για να γίνουν Αχλαδοκαμπος. Το καλοκαίρι, τα πρώτα Αδελφότητα έχει ύπαιθρο get-μαζί σε ένα από τα όμορφα πάρκα του Σικάγο. Η πρώτη πικνίκ.

Το 1939, το σχολικό κτίριο έχει ολοκληρωθεί και τα εγκαίνια του πραγματοποιείται. Ολόκληρο το χωριό είναι ενθουσιασμένος, αλλά αυτό είναι ακόμα πιο αληθινό για τα μέλη της Αδελφότητας, οι οποίοι εργάστηκαν πολύ σκληρά για πολλά χρόνια, συλλέγοντας δωρεές, ενώ πολλά μέλη πραγματοποιήθηκαν προσωπικές δωρεές .

Το ίδιο έτος, θα πρέπει να αναφερθεί? Ηχογράφησαν το Καρναβάλι μπάλα στην ταινία - ένα πρωτοποριακό πράξη σε εκείνες τις ημέρες. Ο κ. Σπύρος Φηφλης εκλέγεται Πρόεδρος το 1940. Είναι ψήφισε ότι οι συνεδριάσεις θα λάβουν χώρα την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, και αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα.

Τον Μάιο του ίδιου έτους, συζητούν το σχέδιο του κτιρίου τουαλέτες και αποχωρητήρια, εκτός από το κτίριο του σχολείου, για τα παιδιά στη χρήση. Ωστόσο, ορισμένες δυσάρεστες ημέρες ακολουθούν, όχι μόνο για Αχλαδοκαμπος, αλλά για το σύνολο της χώρας. Αυτή ήταν η εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τα οποία επηρέασαν βαθιά τη χώρα μας.

Αδελφότητας δεν μπορεί να αγνοήσει τον πόνο και την οδύνη του χωριού του. Απευθύνει έκκληση για μια συνάντηση, και τον Δεκέμβριο όλοι συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή βοήθειας με το ποσό των 2,551 δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προερχόταν από προσωπικές εισφορές των μελών. Κατά το επόμενο έτος, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, δεν Carnival Ball λαμβάνει χώρα, ούτε οι Αδελφότητα Στις συνεδριάσεις που έγιναν, μέχρι το 1945.

Αχλαδοκαμπος είναι η αιμορραγία και οι χωρικοί υποφέρουν, όπως και όλοι οι Έλληνες. Την Αδελφότητα αποστολές ενδύματα, υποδήματα, καθώς και σχολικό υλικό και ούτω καθεξής, που προσφέρουν κάποια ανακούφιση στους συμπατριώτες του. Το 1950, ο κ. Γεώργιος Ν. Σελλής εκλέγεται Πρόεδρος.

Σε Αχλαδοκαμπος υπάρχουν μερικά κρήνες, και των χωρικών, ιδίως των γυναικών, αναγκάζονται να μεταφέρουν νερό από μακριά, συνήθως σε βαρέλια στη βροχή, το κρύο ή καυτό καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, η Αδελφότητα ξεκινά τη δημιουργία ενός υδραγωγείου και φέρνει κοντά το νερό σε όλα τα σπίτια. Σε δωρίζει 16.657 δολάρια για το έργο αυτό και για άλλα έργα της κοινότητας.

Κατά την περίοδο αυτή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγει τις πόρτες του για να δεχθεί ταλαιπωρία Ευρωπαίους μετά τον πόλεμο. Ο Πρόεδρος, ο κ. Γεώργιος Σελλής, καλεί για μια συνάντηση και τονίζει τη δυνατότητα να στείλει θεωρήσεις στους συμπατριώτες τους. Μέσα από την ενθάρρυνση του προσωπική εργασία και, αρκετά μέλη αποστέλλουν θεωρήσεων στους συγγενείς, και ιδίως ο κ. Χρήστος Αντωνόπουλος (Κινεζος) βρίσκει μια τρόπος για να στείλετε ξανά και εκατόν πενήντα θεωρήσεις προς το χωριό. Οι μετανάστες της εποχής εκείνης είναι τα σημερινά μέλη της Αδελφότητας, και ποτέ να μην ξεχνάμε τι Αδελφότητα τους συνέβαλε στην Αχλαδοκαμπος. Το 1953, ο κ. Παναγής Σταματέλος εκλέγεται Πρόεδρος. Το υδραγωγείο είναι εγκαινιάζεται, για την ανακούφιση και τη χαρά του χωριού. Το θέμα της είναι οι τουαλέτες εκ νέου και πάλι κατά τις συνεδριάσεις.

Ο κ. Ανδρέας Κανέλλος παίρνει προσωπικά την ανάπτυξη και τη δημιουργία των κοινόχρηστων τουαλέτες ο ίδιος μετά. Σήμερα που οι συνθήκες διαβίωσης έχουν αλλάξει, αυτό το κτίριο έχει μετατραπεί σε ένα κοινοτικό κέντρο.

Σε 1956, με συνεισφορές από την Αδελφότητα, ο δρόμος προς την Νερα διευρύνεται. Αχλαδοκαμπος διαθέτει ακόμη δεν υπάρχει ηλεκτρικό, ούτε υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο, για αρκετά ακόμη χρόνια. Αναλαμβάνει Αδελφότητα και χρηματοδοτεί την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για το χωριό, μέσω της ΔΕΗ (ΔΕΗ). Αυτό ήταν ένα μεγάλο και πρωτοποριακό έργο για ένα ορεινό χωριό σε εκείνες τις ημέρες. Δύο ολόκληρα χρόνια όφειλαν, και το 1958 το σύνολο του Αχλαδοκαμπος παίρνει ηλεκτρικό ρεύμα.

Την επόμενη χρονιά, μια πρώτη συζήτηση γίνεται για την ανάγκη ενός κτιρίου που θα στεγάσει το γραφείο της κοινότητας, ένα κέντρο υγείας και το ταχυδρομείο. Ο κ. Αθανάσιος Αργύρης εκλέγεται Πρόεδρος το 1960. Ένα σύστημα αποχέτευσης για τα παιδιά το σχολείο είναι χτισμένο εκτός από το σχολικό κτίριο, με οικονομική υποστήριξη από την Αδελφότητα.

Το 1961, το υπόμνημα τροποποιείται με την προσθήκη τριών επιπλέον άρθρα, 47, 48 και 49, τα οποία προβλέπουν μια «κοίμηση» όφελος των $ 200 για τα μέλη της Αδελφότητας. Αυτό, φυσικά, είναι ένα μικρό ποσό, αλλά είναι μια ένδειξη σεβασμού για τα μέλη », τη συμβολή της στην Αδελφότητα. Τον επόμενο χρόνο, τα μέλη συζητούν τα σχέδιά τους για το μέλλον. Οι πρώτες συζητήσεις λαμβάνουν χώρα σχετικά με την αγορά κτιρίου στο Σικάγο, αλλά η αγάπη τους για το χωριό επικρατεί.

Το 1963, το ζήτημα του κτιρίου κοινότητας είναι εκ νέου και ψήφισα υπέρ. Το έργο της εξεύρεσης οικοπέδου για έναρξής της. Αδελφότητας προβλέπει χρηματοδοτική συνεισφορά για την ανακαίνιση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου. Κατά το επόμενο έτος, «γη Παραβάντης, με ένα κτίριο που περιλαμβάνονται, αγοράζεται.

Ο κ. Αποστόλης Σκουμπις παίρνει ο ίδιος μετά το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου από Λιθαρακια όσο Αγίας Κυριακής, και το 1965 ο ίδιος χρηματοδοτεί την τσιμέντο του δρόμου από το Deli στην Αγία Κυριακή. Αδελφότητας ολοκληρώνει τους δρόμους από Λαγγεικα στην Αγία Κυριακή και από Χιώτη στο νεκροταφείο.

Εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου αρχίζει κοινότητα. Ο κ. Ευάγγελος Αναγνωστόπουλος εκλέγεται Πρόεδρος το 1966, και το κτίριο της κοινότητας είναι τελικά ολοκληρωθεί. Ο κ. Αργύρης Μπετσος εκλέγεται Πρόεδρος το 1969 και ο κ. Λυκούργος Αθανασουλιας το 1971. άρθρα Περισσότερες προστίθενται στο υπόμνημα, έτσι ώστε η Αδελφότητα μπορεί να υποστηρίξει τα μέλη της. Το δρόμο για τον Άγιο Νικόλαου επικαλύπτεται.

Οι νέοι της Αχλαδοκαμπος δεν έχουν εγκαταστάσεις αναψυχής για χρήση στην εποχή τους δωρεάν, και το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο χόμπι των νέων κατά τη διάρκεια των ετών αυτών. Το 1972, οι ψήφοι Αδελφότητα υπέρ της ανάπτυξης ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Μέλη υποστηρίζουν αυτό το έργο με μεγάλη θέρμη, και αργότερα τους δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες μεταξύ Αχλαδοκαμπος Αθλητικής Λέσχης και άλλες γειτονικές ομάδες. Κατά το επόμενο έτος, και με βάση μια τροποποιημένη έκθεση, το οικονομικό όφελος των $ 500 είναι εγκατεστημένος για τα παιδιά των μελών που πηγαίνουν για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά είναι ένα σύμβολο της αγάπης και εκτίμησης για την επιτυχία των νέων, και την εμπιστοσύνη στο μέλλον της Αδελφότητας. Υποτροφίες δίνονται έξω κατά την ετήσια Ball του Αγίου Δημητρίου.

Το 1974, η οικονομική βοήθεια που αποστέλλεται στους αδελφούς μας Κύπριους. Το 1976, το οδικό έργο του Αγίου Νικολάου - Εθνική Οδός ολοκληρώνεται, και κατά το επόμενο έτος η Αδελφότητα ενισχύει το κέντρο ευεξίας με εξοπλισμό καρδιολογία.Ο κ. Θεόδωρος Π. Αργύρης εκλέγεται Πρόεδρος το 1983.

Η αύξηση της «κοίμηση» επωφελούνται από $ 200 και $ 500 ψήφισαν είναι. Ένας δρόμος είναι χτισμένο από Πετράκη για τον Άγιο Νικόλαο. Όταν αναφερόμαστε στην κατασκευή δρόμων, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη Αχλαδοκαμπος για τα έτη αυτά, με δρόμους που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μικρές, στενά μονοπάτια που εξυπηρετούν άμεσες ανάγκες. Στα μέσα μεταφοράς ήταν τα ζώα. Αργότερα, τα ζώα αντικαταστάθηκαν με αγροτικά οχήματα και τα αυτοκίνητα. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες και οι ανάγκες προσαρμοστούν ανάλογα.

 ήμερα, με την υποστήριξη της Αδελφότητας, κοινοτικής εργασίας και από την προσωπική προσπάθεια των συμπατριωτών, οι δρόμοι είναι όλοι διευρύνθηκε και επιφάνεια, καθώς και κάθε σπίτι στο Αχλαδοκαμπος έχει πρόσβαση σε αυτά με το αυτοκίνητο.

Κατά το ίδιο έτος, η Αδελφότητα δωρίζει το κτίριο της κοινότητας με την τοπική κοινότητα Αχλαδοκαμπος. Το κτίριο στεγάζει σήμερα το κέντρο υγείας και το μουσείο. Αδελφότητας ανακαινίζει το σχολικό κτίριο, ενώ το καλοκαίρι μια πρώτη συνάντηση όλων των Αχλαδοκαμπιτες από παντού λαμβάνει χώρα στη γενέτειρά τους. Το 1989, ο κ. Ιωάννης Μαρουτσος εκλέγεται Πρόεδρος.

Η Αδελφότητα παρέχει οικονομική στήριξη για την ανακαίνιση του την εκκλησία της Αγίας Κυριακής. Το καλοκαίρι υπάρχει μια γιορτή της υπαίθρου και, ως αποτέλεσμα της επιτυχίας της, αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνεται ετησίως. Όλα αυτά τα χρόνια, συναντήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικούς χώρους.

Οι συνθήκες διαβίωσης έχουν βελτιωθεί σε Αχλαδοκαμπος, καθώς και υλικές ανάγκες του χωριού δεν είναι σημαντικές. Μέλη επανεξετάσει το ζήτημα της αγοράς ενός κτιρίου στο Σικάγο, και να ψηφίσουν για τη δημιουργία ενός χωριστού λογαριασμού για το σκοπό αυτό. Ο δρόμος από Σελλής 'το σπίτι ο Ηλίας, στο μέτρο του Διαμαντή Αραλη είναι τσιμεντοστρωμένος. Για να ενισχύσει τα κεφάλαιά τους, το πρώτο «καπνιστής» λαμβάνει χώρα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ως αποτέλεσμα της επιτυχίας του, χάρη στην ενέργεια του κ. Κωνσταντίνου Αλέξη ο οποίος εποπτεύει την οργάνωση του όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η κύρια πηγή του ετήσιου εισοδήματος για την Αδελφότητα.

Ο κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος έχει ψηφιστεί πρόεδρος το 1992. Η Αδελφότητα παρέχει οικονομική βοήθεια στην Αχλαδοκαμπος Αθλητικής Λέσχης. Κατά το επόμενο έτος, κάποιες εργασίες παίρνει και τα έργα ανακαίνισης λάβει χώρα στο κτήριο του σχολείου και οι τουαλέτες.

Κανένα μέλος δεν της Αδελφότητας έχει ξεχάσει το ρόλο και τη συμβολή του κ. Κωνσταντίνος Λομβαρδια, ο γιατρός του χωριού, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Νιώθουν την ανάγκη να δείξουν την εκτίμησή τους σε κάποια ενεργό τρόπο, και έτσι το έργο του "αποτυχία" προς τιμήν του, για να χαρακτηρίσει στην πλατεία του χωριού, είναι ψήφισαν.

Όλες οι συμπατριώτες γενικά έχουν κάτι να θυμηθούμε, και να αισθάνονται το ίδιο ποσό της αγάπης και εκτίμησης προς το μέρος του. Τα μέλη της Αχλαδοκαμπος θεωρούν όμως ότι είναι πολύ εγωκεντρικό να αναλάβουν αυτό το έργο μόνο του. Ως εκ τούτου, κοινοποιεί Αχλαδοκαμπιτες παντού, έτσι ώστε η προτομή μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων από όλες Αχλαδοκαμπιτες οπουδήποτε. Είναι, επίσης, ψήφισε ότι τα αποκαλυπτήρια της προτομής συμπίπτει με τη συνεδρίαση των συμπατριωτών του χωριού κατά το επόμενο έτος.

Το 1996, ο κ. Κωνσταντίνος Γ. Σελλής  εκλέγεται Πρόεδρος. Παίρνει σε επαφή με τις τοπικές αρχές και Αχλαδοκαμπος Συλλόγου της Αθήνας και του Πειραιά, σχετικά με τη συνάντηση του καλοκαιριού και αποκαλυπτήρια τελετή. Έχει διαπιστωθεί ότι η ετήσια γιορτή της υπαίθρου θα ληφθούν πραγματοποιηθεί στις Ημέρας του Πατέρα. Η Αδελφότητα καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους τους και τις οικογένειές. Προέδρους, τα μέλη της επιτροπής και οι βοηθοί έχουν προεξοφλήσει την επιτυχία και έδωσαν άφθονο φαγητό και ποτό.

Αρχίζουμε με το χταπόδι και το ούζο το πρωί, για να περάσουν στην κατάλληλη ατμόσφαιρα, και το μεσημέρι θα εξυπηρετεί ένα γεύμα που αποτελείται από σουβλάκι, σαλάτες, διάφορα τυριά, ελιές, λουκάνικα, χάμπουργκερ, hot-σκυλιά, κλπ. Υπάρχουν, επίσης, αναψυκτικά για ο καθένας, φρούτα, γλυκά, καφές κ.λπ. Όλοι όσοι εργάζονται εκεί είναι ντυμένοι με τον ίδιο τρόπο, φορώντας καπέλα και μπλουζάκια που φέρουν το έμβλημα της Αχλαδοκαμπιτες «Αδελφότητα του. Καταφέρουμε να κλείσετε το ίδιο σημείο κάθε φορά, με πολλά δέντρα και πικνίκ πίνακες, αν και υπάρχει ένα κτίριο με τραπέζια και καρέκλες για όσους προτιμούν να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους. Περίπου 800 άνθρωποι συγκεντρώνονται εκεί, και έχουμε πετύχει ακόμη 1.500. Σκοπός μας είναι να ανταποκρίνονται σε έναν άλλο και να περάσουν μια ευχάριστη ημέρα με αγαπημένους φίλους. Υπάρχει μουσική για χορό και πολλά παιχνίδια για τους νέους.

Το αποκορύφωμα της ημέρας είναι το κατσικίσιο κρέας βραστό, Αχλαδοκαμπος στιλ, το οποίο σερβίρεται αργά το απόγευμα, «πρωτοβουλία Χρήστου. Η Αραλη» «Chicago Tribune» έχει αφιερώσει σχεδόν μια πλήρη σελίδα για μας, όσον αφορά όλες αυτές τις παραδόσεις. Η όλη οργάνωση αυτή έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια από τον κ. Πέτρο Ρεμπελος, με τη βοήθεια του κ. Τάκη Ψυχογυιος και τα παιδιά του, Ντίνο και Στρατής.

Είναι ψήφισε ότι η Αδελφότητα δωρίζει το σχολικό κτίριο προς την Κοινότητα των Αχλαδοκαμπος, και αυτό γίνεται κατά το επόμενο έτος. Το καλοκαίρι, οι συμπατριώτες », που πληρούν τις κατά Αχλαδοκαμπος λαμβάνει χώρα, με μια τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ιατρος Λομβαρδια.   Η Αδελφότητα έχει άριστες σχέσεις με τις τοπικές αρχές, οι Ενώσεις των Αχλαδοκαμπιτες της Αθήνας και Πειραιά, καθώς και των τοπικών συλλόγων, κέντρο πολιτισμού, Γονείς »και« Συλλόγους Κηδεμόνων, Αγροτικών Συλλόγων, Growers 'Association ελιάς, καθώς και η Αχλαδοκαμπος Αθλητικής Λέσχης. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού, θα περάσουν μια εβδομάδα γεμάτη χαρά και υπερηφάνεια για όλους.

Κάθε μέρα, ένα διαφορετικό γεγονός λαμβάνει χώρα, δίνοντας ζωή σε Αχλαδοκαμπος οποία καλωσορίζει τα παιδιά της από όλο τον κόσμο. Το ζήτημα της αγοράς ενός κτιρίου είναι έθεσε για άλλη μια φορά, και μία επιτροπή που έχει συσταθεί για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου. Το 1997, η Αδελφότητα οικονομικά την αγορά ενός φωτοτυπικό μηχάνημα για τις ανάγκες της κοινότητας.

Το 1999, η Αδελφότητα γιορτάζει 90 χρόνια ζωής και σηματοδοτεί αυτό, δημοσιεύοντας ένα αναμνηστικό βιβλίο και ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες του χωριού. Αυτό διανέμεται σε όλα τα μέλη. Θεσπίζει www.axladokambos.org, μια ιστοσελίδα όπου οι συμπατριώτες από όλο τον κόσμο μπορούν να επικοινωνούν μέσω του Διαδικτύου. Η ιστοσελίδα παρέχει πληροφορίες σε όλες τις Αχλαδοκαμπιτες, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος εκδηλώσεων, την ιστορία της Αδελφότητας, φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις, και, το πιο σημαντικό, η επικοινωνία με τους συμπατριώτες από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου - ΗΠΑ, την Ευρώπη, ακόμη και την Αυστραλία. Τα παιδιά και τα εγγόνια του Αχλαδοκαμπιτες να μας γράψετε συγχαρώ και να μας πείτε πόσο χαρούμενος είναι που πρέπει να μάθουν για τις ρίζες τους. Που τώρα φαίνεται πιο υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες από Αχλαδοκαμπος.

Ένα κτίριο είναι αγοράζονται? ένα παλιό όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Η Αδελφότητα κατέχει κτίριο δική οποίο κάθε Αχλαδοκαμπιτης θεωρεί δικό του. Για το λόγο αυτό, πολύ δικαιολογημένα, υπάρχει μια πινακίδα «Αχλαδοκαμπος Σπίτι» στην είσοδο, γραμμένο στα ελληνικά. Η διεύθυνση είναι 5424 Ν. Milwaukee Ave., Σικάγο, II 60630 1, ΗΠΑ.

Το καλοκαίρι, η πρώτη συνεδρίαση του γκολφ λαμβάνει χώρα, με στόχο να δώσει στους νέους την ευκαιρία συνέλευση το ένα το άλλο. Ξεκινήσαμε με 110 παίκτες, με μεγάλη επιτυχία. Τώρα έχουμε πάνω από 150, εκ των οποίων 75 τοις εκατό είναι νέοι άνθρωποι μας. Χρησιμοποιούν ταυτόσημες κορυφές, καπέλα, πετσέτες, μπάλες του γκολφ, όλα φέρουν το έμβλημα και το όνομα της Αδελφότητας μας. Μετά το παιχνίδι, ένα ωραίο δείπνο ακολουθεί. Εδώ συναντάμε όλοι και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα. Αργότερα, μας δίνουν βραβεία στους νικητές και τα βραβεία λοταρία σε όλους.

Το Δεκέμβριο, η Αδελφότητα Home εγκαινιάζεται. Είναι μια μέρα γεμάτη χαρά. Το Αγίασμα ευλογία γίνεται με ευλάβεια και σεβασμό. Ο Πρόεδρος και τα μέλη έχουν προσκληθεί επίσης Αχλαδοκαμπος Κυρίες »Σύλλογο, ο οποίος ανταποκρίνεται προσφέροντας μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου και γλυκά στην Αδελφότητα.   Η τελετή κλείνει με τα τρόφιμα και επιδόρπιο, και όλοι φαίνεται ικανοποιημένος και περήφανος. Ένα ετήσιο πάρτι για έναν ποδοσφαιρικό τελική επίσης είναι εγκατεστημένος.

Το 2000, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, εκλέγεται Πρόεδρος. Η Αδελφότητα λαμβάνει μέρος σε παρέλαση Εθνικής μας της 25 ης Μαρτίου, με ένα άρμα που φέρει το όνομά του. Πλωτήρες μας είναι πάντα πιο εντυπωσιακή από αυτές των άλλων συμφωνιών σύνδεσης ή Αδελφότητα, γιατί πολλά από εμάς να συνεργαστούμε προκειμένου να εκπροσωπεί Αχλαδοκαμπος και το ελληνικό πνεύμα. Είμαστε όλοι ντυμένοι στα λευκά με μπλε ζώνες και καπέλα που φέρουν το όνομα της Αδελφότητας. Όταν περνάμε από τους επισκέπτες παρέλαση, το οποίο είχε εξαγγελθεί ότι Αχλαδοκαμπιτες προωθούν Παιδείας, Ελληνικό Πνεύμα, Οικογένειας και Θρησκεία. Υποστηρίζουν, επίσης, τα έθιμα και τις παραδόσεις του χωριού Αχλαδοκαμπος της Αργολίδας, της Πελοποννήσου. Μας κάνει όλους να νιώθουμε πολύ περήφανοι. Η Αδελφότητα πραγματοποιεί ετήσια επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν εκείνων που έχασαν τη ζωή τους για τη χώρα μας και από τους ιδρυτές και τα μέλη που έχουν περάσει μακριά.

Η ένωση των Αχλαδοκαμπιτες της Αθήνας και του Πειραιά, με πρωτοβουλία δική της, έχει απασχολούν ένας νοσοκόμος ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες της στους συμπατριώτες μας. Σήμερα, το καθήκον αυτό έχει αναλάβει Αδελφότητας μας. Είναι ψήφισε ότι η ετήσια συνδρομή μέλους να αυξηθεί στα $ 30. Έχει χρηματοδοτήσει την αγορά των δύο υπολογιστών για τις ανάγκες του σχολείου σε Αχλαδοκαμπος.

Όλα τα μέλη μας μεταφέρθηκαν από το τραγικό συμβάν της 11 ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, η οποία δεν χαρακτηρίζεται μόνο Αμερική, αλλά ολόκληρος ο κόσμος. Είναι ψήφισε ότι παρέχουμε οικονομική στήριξη σε πυροσβεστών Ταμείο της Νέας Υόρκης.

Το καλοκαίρι του 2003, η συνεδρίαση διεξαχθεί στο Αχλαδοκαμπος. Για άλλη μια φορά, υπάρχει θαυμάσια συνεργασία μεταξύ όλων, και η εβδομάδα είναι γεμάτη από δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Μέσα από συναντήσεις μας στο Αχλαδοκαμπος, υπερήλικες οι δοθεί η ευκαιρία να αναπολούν το παρελθόν, ενώ οι νέοι μπορούν να γνωρίσουν τις ρίζες τους. Τον Ιανουάριο του 2004, η Αδελφότητα λαμβάνει ένα τρομερό πλήγμα. Είναι θρηνεί τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου της. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Πρόεδρος περνά μακριά, ενώ βρίσκονται σε υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια του έτους αυτού δεν εκλογές λαμβάνουν χώρα. Προς τιμήν του αείμνηστου Προέδρου, το όνομά του διατηρείται επί του Αδελφότητα της επιστολόχαρτο του AS "President". Κ. Ανδρέας Παράσχος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, τα βήματα in. Το 2005, ο κ. Παράσχος εκλέγεται Πρόεδρος. Εμείς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια Αδελφότητας μας, κοιτάζοντας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά σε μεγάλο βαθμό προς το μέλλον, γεμάτο αισιοδοξία.

Κάθε γενιά, περισσότερο ή λιγότερο, ανησυχεί για, και επιθυμεί να προετοιμαστεί για το μέλλον της Αδελφότητας. Συνολικά, αλλά και τον καθένα μας χωριστά, προσπαθεί ώστε τα παιδιά μας μαθαίνουν την ιστορία του χωριού μας, την εγκατάσταση και τις δραστηριότητες της Αδελφότητας μας. Κάνουμε μια προσπάθεια έτσι ώστε τα παιδιά μας αγκαλιάσει αυτό ως κληρονομιά τους πιο ιερό, διότι εμείς ελπίδα ότι αυτό περικλείει όχι μόνο το παρελθόν μας, αλλά και το μέλλον μας. Αυτό συνεπάγεται ότι οι μελλοντικές μας νέοι αισθάνονται την ανάγκη και θεωρούν πως είναι καθήκον τους να διατηρήσουν το όνομα της πατρίδας τους.

Ελπίζουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα θυμούνται επίσης ότι Αχλαδοκαμπος, αυτό το ορεινό χωριό, είναι μια εύφορη κοιλάδα που έχει γεννήσει και σταθερή μας δέντρο γενεαλογικούς. Αυτό το δέντρο δεν χρειάζεται νερό ή το ηλιακό φως για να επιβιώσουν? Χρειάζεται αγάπη, σεβασμό, αξιοπρέπεια, και μερικές φορές αυτοθυσία, επίσης, έτσι ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αντέχει κάθε είδους κακουχίες στις δύσκολες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)