Share |

Η Καλαμάτα δεν μένει στα λόγια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα υποβληθεί το Νοέμβριο του 2015

Δυναμικά διεκδικεί η Καλαμάτα την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Η εκδήλωση της Τρίτης 11 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση, σχετικά με την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Σε αντίθεση με άλλες πόλεις που έμειναν στις εξαγγελίες φαίνεται ότι στην Καλαμάτα υπάρχει σχεδιασμός, επόμενα βήματα και χρονοδιαγράμματα», όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας του «Καλαμάτα 2021» Έκτορας Τσατσούλης.

Ο Νίκος Μπασακίδης, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου που έχει εξουσιοδοτηθεί να χειρίζεται τα θέματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, τόνισε πως «τηρούμε ακριβώς τα χρονοδιαγράμματα, έχουμε σωστό και επαγγελματικό προγραμματισμό, αλλά και επιστημονικό βηματισμό συγχρονισμένο με όλα όσα έχει θέσει ως προϋποθέσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση». Στόχος είναι να ενημερωθούν καταρχήν οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων «με δημόσιο διάλογο, και με τη συμμετοχή όλων να συνταχθεί ο καλύτερος φάκελος απ’ όλες τις ανταγωνίστριες πόλεις, για να αποκτήσει η Καλαμάτα τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», όπως ανέφερε ο κ. Μπασακίδης.

Ο κ. Τσατσούλης επεσήμανε ότι δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι πληροφορίες, διότι οι ανταγωνίστριες ελληνικές πόλεις έχουν στραμμένα τα μάτια τους στην Καλαμάτα, που ξεκίνησε πρώτη την προσπάθεια. Υπογράμμισε ακόμη το γεγονός ότι κάθε πολίτης, δημότης, φίλος της Καλαμάτας, φορέας και οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τη διάθεσή του να βοηθήσει και να καταθέσει τις ιδέες του. Διαβεβαίωσε δε πως «όλα θα αξιοποιηθούν δομημένα και με πρόγραμμα».

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα υποβληθεί το Νοέμβριο του 2015 και μέχρι τότε πολλά πρέπει να γίνουν. Μετά την πρώτη εκδήλωση της Τρίτης 11 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις ενημέρωσης. Από τη δημόσια διαβούλευση που θα εξελίσσεται, θα προκύπτουν συμπεράσματα που θα παράγουν σχετικές διαδικασίες.

Ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας γνώριζε πως θα θεσπισθούν νέα κριτήρια για την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τα οποία υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση περί το Πάσχα φέτος. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου, αμέσως μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2014, αποφασίσθηκε η ανάληψη της προσπάθειας για να αναδειχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. «Δεν έχουμε αργήσει καθόλου», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Μπασακίδης.

 

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)