Share |

Η ώρα της αριστεράς και τα παπαγαλάκια

Του Άκη Γκάτζιου, Δημοσιογράφος

ΑΡΓΗΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά ήρθε τελικά η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν, όσα δεν είχε καταφέρει από το 1974 μέχρι σήμερα η Αριστερά, που παρέμενε στην γωνία αποκομμένη και απομονωμένη ως κίνημα διαμαρτυρίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ τα δύο κυρίαρχα μέχρι τώρα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιληφθούν τα μηνύματα της κάλπης. Καταλαβαίνουν τα δύο αυτά κόμματα τι γίνεται, ή από την πανωλεθρία που έπαθαν δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει και θεωρούν ότι είναι ακόμα οι πρωταγωνιστές;

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ έδωσαν εντολή στον Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υπό προϋποθέσεις όμως:

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσέξει, αφού ένα μέρος του ποσοστού του είναι ψήφος διαμαρτυρίας των άλλων κομμάτων. Και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνουν στην επιλογή τους και να μην ξεστρατίσουν.

ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ επομένως το μνημόνιο, με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός ο διαχωρισμός πρέπει να είναι ξεκάθαρος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα παπαγαλάκια έχουν πιάσει δουλειά ρίχνοντας τόνους λάσπης, προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες για το αντίθετο.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας αυτή τη στιγμή πρέπει να καταθέσει ένα υλοποιήσιμο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας και εξόδου της από την κρίση, φέρνοντας έτσι την κεντροαριστερά στο προσκήνιο και ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Αλλιώς, η Αριστερά, θα παραμείνει ξανά στην γωνία αποκομμένη και απομονωμένη ως κίνημα διαμαρτυρίας, έχοντας κάνει απλά ένα διάλειμμα από την μέχρι τώρα πορεία της.

Θα διαφωνήσω:

Λες "ΑΡΓΗΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά ήρθε τελικά η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα...."

Άργησε πολλά πολλά χρόνια... Κανείς δεν ξέρει τί θα είχε γίνει στην Ελλάδα, αν μεταπολεμικά είχε κυβερνήσει η αριστερά την Ελλάδα. Δυστυχώς και τότε ο διχασμός ήταν το "εργαλείο" των ξένων δυνάμεων να "πετάξουν" την αριστερά έξω από το παιχνίδι.

Χμμ και για ποιά αριστερά μιλάμε ? Αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ? του ΚΚΕ ?. Αν ήταν η αριστερά ενωμένη τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα... Και δεν καταλαβαίνω . Γιατί να είναι κεντρο-αριστερά και όχι απλά αριστερά. Και γιατί η Ευρώπη "δεν σηκώνει" αριστερές κυβερνήσεις. Και στην Ευρώπη αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αν δεν γίνουν αλλαγές αυτό το σύστημα δεν οδηγεί πουθενά. Δηλ. τελικά τί θέλουμε αριστερά με καπιταλισμό ?

Εγώ λέω να "πετάξουμε" το κεντρο- από το κεντροαριστερά. Μόνο αριστερά. Το είδαμε και το κέντρο... το οποίο κέντρο, πάντα χρησιμοποιείται για να θολώνει τα νερά (αλλά και να βγάζει κυβερνήσεις μετατοπιζόμενο μιά από εδώ και μια από εκεί...)

Επίσης λες: "ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ έδωσαν εντολή στον Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση ..."

Σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν εντολή στον Τσίπρα. Μην ξεχνάς και το 1/5 του κόσμου που δεν ψήφισε. Με αυτή το νούμερο μέσα το ποσοστό του Τσίπρα δεν θα ήταν 2ψήφιο.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ψήφος διαμαρτυρίας (που εκτίμησή μου είναι ότι θα φανεί περισσότερο στις επόμενες εκλογές και δεν θα υπάρξει ισοροπία, πολύ απλά γιατί τα κόμματα εξουσίας δυστυχώς ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ το μήνυμα του ελληνικού λαού για ΑΛΛΑΓΗ παρ' όλο που "πάτωσαν")

Λες: Ο αλέξης να καταθέσει υλοποιήσιμο σχέδιο......κ.λ.π.

Πάνω σε ποια λογική ? Του Μνημονίου ? Όχι του Μνημονίου αλλά με Ευρώπη ? Με Ευρώπη ή χωρίς Ευρώπη ? Μας έχει μπερδέψει ο Άνθρωπος. Όχι ότι τα είχε πεί ποτέ καλύτερα αλλά τέλος πάντων.

Δεν συνεχίζω για να μη θεωρηθώ παπαγαλάκι...

Καταλήγοντας: όταν λέμε αριστερά εννοούμε αριστερά. Και κάτι καπιταλιστές αριστερούς τους έχουμε δει ξανά (που φυσικά τους "έθρεψε" πολύ καλά το σημερινό σύστημα...

Να φύγουν ΟΛΟΙ

Ευχαριστώ

Η πολυδιάσπαση στο χώρο της αριστεράς, ο διχασμός, η γκρίνια και οι παιδικές ασθένειες που συνεχίζει να κουβαλάει είναι το πρόβλημα που δεν της επιτρέπει να συμπλεύσει μόνη της. Δυστυχώς.
Πέραν τούτου καταθέτοντας προσωπική άποψη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου με τον διαχωρισμό "Αριστεροί - καπιταλιστές" όσο γι΄ αυτούς που "έθρεψε" το σύστημα μάλλον θα τους χαρακτήριζα σκέτους - νέτους "βολεψάκηδες"...

Άκης Γκάτζιος

Αντιγράφω :

"ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ έδωσαν εντολή στον Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υπό προϋποθέσεις όμως:"
Το έχω ακούσει αρκετές φορές τις 2 τελευταίες μέρες και κάθε φορά σκέφτομαι:
Aπό που ως που ο λαός ζήτησε να μας βγάλει από την κρίση o Τσίπρας...;
…με το 17%;
Δεν κριτικάρω το άρθρο σου φίλε γιατί το σκεπτικό του είναι άλλο από την παραπάνω φράση αλλά παίρνω ευκαιρία να εκφραστώ:

Α ρε πως αλλάζουν οι καιροί!!!

Από εκεί που το 40% και το 42% νομιμοποιούσε τον αρχηγό κόμματος να λέει ότι πήρε καθαρή εντολή, φτάσαμε να περιμένουμε από ένα 37χρονο πολιτικό, ενός δύσκολου αριστερού συνασπισμού (ακόμα χειρότερα), που έτυχε ενός ενισχυμένου εκλογικού αποτελέσματος - λόγω διαμαρτυρίας -, να περιμένουμε να μας βγάλει από την κρίση....

Μήπως να διαβάσουμε πάλι το εκλογικό αποτέλεσμα...

Εγώ πάντως δεν βλέπω καμία τέτοια εντολή ρε φίλε, βλέπω απλώς την ευκαιρία του εκλογικού σώματος να κουνήσει και αυτός λίγο το δάκτυλο στη μούρη των πολιτικών μια φορά!!!!

ΤΩΡΑ αν στην επερχόμενες, αναμενόμενες εντολές αυτά τα ποσοστά επικυρωθούν ή και επαυξηθούν τότε σίγουρα το εκλογικό σώμα θα έχει δώσει κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα και τότε κανένας εν Ελλάδι πολιτικός, αριστερός ή δεξιός δεν θα μπορεί να υπεκφύγει των ευθυνών του όπως με απίστευτη πιρουέτα έπραξε ο Στυλοβάτης της Δημοκρατίας κος Σαμαράς και η Δογματική Μούμια της Αριστεράς κα Παπαρήγα.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΎΜΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΊΣΤΑ ΛΟΙΠΌΝ, και ας αναλογιστούμε αν εμείς ως πολίτες καλούμε την αριστερά να δώσει την δική της κυβερνητική λύση.

ΑΝ ΝΑΙ τότε ας γιγαντώσουμε την υποστήριξή μας στις επόμενες εκλογές έτσι ώστε πραγματικά να έχει τέτοια ξεκάθαρη εντολή η αντιμνημονιακή αριστερά.

ΑΝ ΟΧΙ ας ξαναγυρίσουμε στις παλιές μικροαστικές μας συνήθειες…άλλωστε το δεύτερο ξέρουμε να το κάνουμε πολύ καλά και με ελαφρά την συνείδηση.

Μάριος Δ. Φιρφιλιώνης

Πάει πέρα - δώθε η διερευνητική εντολή σ΄αυτόν τον κύριο με τα άσπρα μαλλιά , νομίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον λένε ...
Να πάμε ξανά σε εκλογές να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ότι του αναλογεί πραγματικά δηλαδή 4η θέση και να παίζει το παιχνιδάκι του μόνος του από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης, η χρυσή αυγή να πάει από ΄κει που ΄ρθε στο 0 μηδέν.
Προτιμώ την ευφράδεια του Καρατζαφέρη από τα σκονάκια με σαρδάμ του Καμμένου, την παρουσία της Ντόρας που έχει σοβαρότερο λόγο να είναι λυπημένη, και τόοοσες άλλες φωνές κατά του "δικομματισμού".
Συγγνώμη Αλέκα που δεν σε ψήφισα αυτή τη φορά, αλλά θέλω να είμαι στην Ευρώπη...
Επιτέλους ας καταλάβουμε όλοι ότι τα μυαλά όπως και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά.

Εικόνα admin2

Η παραμονή στην Ευρώπη είναι η αφετηρία και το προαπαιτούμενο και η έξοδος από την κρίση είναι το ζητούμενο.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)