Share |

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας στην Πελοπόννησο

Από την Τρίπολη θα εξυπηρετείται όλη η Περιφέρεια

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας Πελοποννήσου θα αποκτήσει η Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Στόχος είναι μια πιο ορθολογική λειτουργία με παραγωγική κατεύθυνση και μια σοβαρή οικονομία κλίμακας, με βασική προτεραιότητα την υποστήριξη του αγρότη και ολόκληρης της αλυσίδας παραγωγής.

Στο νέο σχήμα έγινε μια σοβαρή προσπάθεια να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των οργανισμών που συγχωνεύονται με τη λογική ότι απαιτείται και αποκέντρωση των δομών και ενοποίηση διαφορετικών λειτουργιών που όμως η μία συμπληρώνει την άλλη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, η ενοποίηση αυτή σημαίνει ότι ο κάθε τομέας ενώ είναι ανεξάρτητος σε ότι αφορά το γνωστικό του αντικείμενο, τροφοδοτεί με την εμπειρία του τον άλλον μέσα από μία ενιαία διαδικασία, δεν είναι κρεμαστοί κήποι, αλλά είναι διαλεκτικά δεμένες λειτουργίες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, το υπουργείο έχει έτοιμο το Νόμο, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε μια από τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη.

Το σχέδιο Νόμου που παρουσίασε ο υπουργός φέρνει μείωση του αριθμού των ερευνητικών μονάδων, των οργανικών μονάδων κατάρτισης, των μελών των διοικητικών συμβουλίων, των οργάνων διοίκησης και των οργανικών θέσεων του προσωπικού.

Συνολικά ιδρύονται έντεκα (11) Ινστιτούτα Εφαρμοσμένης Αγροτικής Έρευνας, εκ των οποίων το ένα θα είναι στην Τρίπολη.

Σε κάθε Ινστιτούτο λειτουργούν τουλάχιστον δύο (2) εξειδικευμένοι τομείς εφαρμοσμένης αγροτικής έρευνας και ένα (1) εργαστήριο, που καθορίζονται από τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του Οργανισμού.

Ίδρυση Ινστιτούτων Εφαρμοσμένης Αγροτικής έρευνας πλέον των προβλεπομένων μπορεί να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κατόπιν ειδικά αιτιολογημένης γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Οφέλη από τη συνένωση

α) Οριζόντια και κάθετη διασύνδεση στρατηγικών τομέων της αγροτικής πολιτικής της χώρας (έρευνα, εκπαίδευση- κατάρτιση, έλεγχος-πιστοποίηση).

β) Ενιαία διαχείριση αυτών τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού όσο και στο επίπεδο της εφαρμογής.

γ) Καθοριστική σύμπραξη των φορέων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων.

δ) Οικονομία κλίμακος.

 

Βρείτε εδώ ολόκληρη την παρουσίαση που αφορά τη Συνένωση φορέων του ΥΠΑΑΤ και σύσταση του νέου Δήμητρα

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)