Share |

Κατά της συγχώνευσης του 1ου και 13ου δημοτικού η Κόρινθος

Αίτημα να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση

Την ανάκληση της απόφασης για την συγχώνευση του 1ου και 13ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου, ζητά ο δήμος Κορίνθου από το υπουργείο Παιδείας.

Το ίδιο αίτημα προβάλλουν ο Σύλλογος Γονέων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου εκπροσωπούμενος από τα μέλη του Δ,Σ., και την Εύη Κοκκίνου-Κελάρη(Πρόεδρο), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου εκπροσωπούμενος από τον Θεόδωρο Μαρδίκη (Πρόεδρο) και όλη η τοπική κοινωνία της Κορίνθου, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου Κορίνθου: Η Υπουργός δεν έλαβε ύπόψη της την υπ΄αριθμ. 33 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων (υπ΄ αριθ. 4/22.2.2012, πρακτικό συνεδρίασης, ημερομ. δημοσ. 12.3.2012), που αρνήθηκε ομόφωνα την πρόταση συγχώνευσης των δύο σχολείων, ούτε την έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 13ου Δημοτικού Σχολείου, που απεστάλη σε όλους τους αρμοδίους(Δ΄/ντή Α΄θμιας Εκπαίδευσης, κ. Παπαγεωργάκη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας , κ. Γεώργιο Δέδε, Περιφερειακό Δ/ντη Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, κ. Πέτρο Μισθό, καθώς και στους τότε βουλευτές του Νομού μας κ.κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, Άγγελο Μανωλάκη, Κατερίνα Φαρμάκη και Κων. Κόλλια), και τις διαμαρτυρίες των γονέων και εν γένει κορινθίων πολιτών.

Η Υπουργική Απόφαση πρέπει να ανακληθεί διότι:

-Tα σχολεία στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με έξοδα ενοικίων. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο-12θέσιο- και στο 13ο Δημοτικό-6θέσιο- είναι εγγεγραμμένος ικανός αριθμός για την λειτουργία των σχολείων.

-Στα σχολεία αυτά φιλοξενείται μεγάλο ποσοστό παιδιών διαφόρων εθνικοτήτων. Είναι δεδομένο κατά συνέπεια ότι η συγχώνευση των σχολικών μονάδων δεν θα αναβαθμίσει το μορφωτικό επίπεδο τους, θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην εκπαίδευση των παιδιών για να ενταχθούν χωρίς προβλήματα στην κοινωνία μας, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι στα ολιγομελή τμήματα γίνεται καλύτερη δουλειά.

- Η αντιμετώπιση των μαθητών ως «αριθμών» δεν οδηγεί στη δημιουργία «σωστών πολιτών», πόσο μάλλον στην ευημερία των ανθρώπων και κατ΄ επέκταση των κοινωνιών.

- Η μείωση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν στα δύο σχολεία είναι συγκυριακή και οφείλεται στην οικονομική ύφεση, στο προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων και στον επαναπατρισμό των οικονομικών μεταναστών.

- Με τη συγχώνευση του 13ου Δημοτικού Σχολείου στο 1ο, ουσιαστικά καταργείται ένα υγιές σχολείο που αριθμεί ικανό αριθμό μαθητών επιδεικνύοντας ικανό εκπαιδευτικό έργο και επιτελεί σημαντικό λειτούργημα στο Δήμο μας με πολιτιστικές επιπλέον δράσεις. Με τη συγχώνευση αυτού του σχολείου, πλήττεται η κοινωνικό-πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης αφού δεν δημιουργείται εξέλιξη και δεν βοηθιέται η οικονομία.

- Με τη συγχώνευση-εκτός των άλλων- θα περιοριστεί ο ανώτατος αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο μετά την συγχώνευση σχολείο.

- Η μείωση της δυναμικότητας των δύο πιο κεντρικών σχολείων της πόλης, θα δυσχεράνει γονείς και παιδιά , που θα αναγκαστούν να φιλοξενηθούν σε άλλα σχολεία της περιφέρειας με όποιο κόστος για αυτούς.

- Επιπλέον, με τον περιορισμό του ανώτατου αριθμού των μαθητών που θα δέχεται το σχολείο, θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο το ήδη συρρικνωμένο κέντρο της πόλης, λαμβανομένης υπόψη και της μείωσης των θέσεων σε άλλα κεντρικά σχολεία (πέρυσι 6ο & 9ο Δημοτικά Σχολεία Κορίνθου).

- Με την συγχώνευση θα χαθούν εννέα οργανικές θέσεις δασκάλων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητήθηκε από την κα Υπουργό η ανάκληση της άνω απόφασης, διαφορετικά η αναστολή της για μια τουλάχιστον διετία, ώστε να παρέλθει το κρίσιμο διάστημα που διανύουμε, να οριστικοποιηθεί η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης της Κορίνθου πληθυσμιακά, με αποτέλεσμα η όποια μελλοντική απόφαση του Υπουργείου, να απεικονίζει την πραγματική κατάσταση της Τοπικής Κοινωνίας και να ικανοποιεί τις πραγματικές και όχι τις συγκυριακές ανάγκες αυτής.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)