Share |

Καταδυτικά Πάρκα σε Πύλο, Πόρτο Χέλι και Αρχαία Σικυώνα

Δίκτυο στην Πελοπόννησο – Σε 3 μήνες χωροθετούνται οι περιοχές
Κατάδυση
Σε 3 μήνες χωροθετούνται οι περιοχές για την δημιουργία Καταδυτικών Πάρκων

Δίκτυο καταδυτικών κέντρων φαίνεται ότι δημιουργείται στην Πελοπόννησο, αφού μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την δημιουργία και άλλων καταδυτικών Πάρκων, εκτός από αυτό της Πύλου το οποίο είναι ήδη γνωστό ότι προωθείται. Συγκεκριμένα ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την δημιουργία καταδυτικού πάρκου στο Πόρτο Χέλι και στην αρχαία Σικυώνα, κοντά στην Κόρινθο.

Μάλιστα οι διαδικασίες προχωρούν τα ταχύτατα από την Επιτροπή που έχει συσταθεί για τη θεσμοθέτηση των Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Καταδυτικών Πάρκων. Όπως  υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης : «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα καθυστέρησης εγκρίσεων αναπτυξιακών δράσεων. Εντός τριών μηνών η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα με συγκριτικά πλεονεκτήματα και ιδιαίτερα ελκυστικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρονται για τη δημιουργία καταδυτικών δραστηριοτήτων. Οι καταδύσεις αναψυχής είναι σήμερα μια αρκετά διαδεδομένη και δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα, φιλική προς το περιβάλλον, που μπορεί να συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους τόσο στον τουρισμό όσο και στην αειφορία  πολλών περιοχών της χώρας. Η αποκατάσταση της υποβρύχιας πανίδας και η ευαισθητοποίηση του κοινού, η προσέλκυση αυτοτελούς ρεύματος ποιοτικού καταδυτικού τουρισμού, αποτελούν βασικά στοιχεία στα οποία πρέπει να στοχεύσουμε. Η δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Καταδυτικών Πάρκων θα επιτρέψει την επιμήκυνση της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού, με τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την ενίσχυση των τουριστικών μονάδων, ως ειδική υποδομή, με την ανάπτυξη παράλληλων επαγγελμάτων.

Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολυμορφία, ενδιαφέροντες βυθούς (υφάλους, σπήλαια, ναυάγια), καθαρότητα υδάτων και άρα μεγάλη υποβρύχια ορατότητα, έντονο διαμελισμό με πλήθος βραχονησίδων, δυνατότητα συνδυασμού με άλλα τουριστικά ενδιαφέροντα. Η δημιουργία και η εξέλιξη αυτής της ήπιας μορφής τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει μέσο ποιοτικής αναβάθμισης του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος από τη χώρα μας και να συμβάλει στην αναμόρφωση της καταδυτικής και οικολογικής συνείδησης, καθώς επίσης στην ενίσχυση του υφιστάμενου τουριστικού κλάδου. Oι καταδυτικές δραστηριότητες αποτελούν πόλο έλξης «απαιτητικών» τουριστών, υψηλού οικονομικού επιπέδου, συνεπώς μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί να ωθήσει την πολιτεία και όλους μας για τη βελτίωση και άλλων παρεχόμενων υπηρεσιών και απαραίτητων υποδομών με γνώμονα πάντα  την βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού κόστους.

Πιστεύουμε στη διαμόρφωση σε όλη την χώρα σχετικών Πολυμετοχικών Σχημάτων, με τη συμμετοχή τόσο του ιδιωτικού τομέα όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για ένα νέο αειφορικό αναπτυξιακό περιβάλλον».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)