Share |

Κλείνει το ευρυζωνικό χάσμα στη Λακωνία

Η πορεία των διαδικτυακών υποδομών και υπηρεσιών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
Αναβάθμιση των διαδικτυακών υποδομών και υπηρεσιών στη Λακωνία

Στην πορεία της αναβάθμισης των διαδικτυακών υποδομών και υπηρεσιών στη Λακωνία τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα κατέγραψε αναλυτικά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

- Αναμένεται τελική έγκριση δημοπράτησης του έργου, ύψους πανελλαδικά 201,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών, προκειμένου, με την ολοκλήρωσή του, να εξασφαλιστεί ικανοποιητική πρόσβαση στο διαδίκτυο για το 95% του πληθυσμού της Επικράτειας. Το έργο εστιάζει στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των «λευκών αγροτικών περιοχών» και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας, όπου ήδη προσφέρονται ευρυζωνικές υπηρεσίες. Στην απάντηση του Υφυπουργού επισυνάπτεται πίνακας με 268 οικιστικά διαμερίσματα από όλους τους Δήμους της Λακωνίας, τα οποία έχουν ενταχθεί στο σχεδιασμό του έργου.

- Βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης προσφορών το έργο για την αξιόπιστη και ταχεία επικοινωνία μεταξύ των δημοσίων φορέων στην πόλη της Σπάρτης, στο οποίο περιλαμβάνονται 51 δημόσια κτίρια.

- Ολοκληρώθηκε η λειτουργική ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

- Δημοπρατήθηκε και βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των προσφορών το έργο για την ψηφιοποίηση των ληξιαρχικών πράξεων.

- Υλοποιήθηκε και λειτουργεί το Δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο εξυπηρετεί 73 φορείς της Δημόσιας Διοίκησης του Νομού και αφορά την παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί οι ακόλουθες δράσεις, στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων για ψηφιακή ηλεκτρονική και διαδικτυακή αναβάθμιση επαγγελματιών και επιχειρήσεων, για τις οποίες υπάρχουν ήδη 27 εντάξεις στη Λακωνία :

- Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δράση e-security, που χρηματοδοτεί δαπάνες για την αντιμετώπιση ψηφιακών κινδύνων.

- Για τον τομέα του τουρισμού, η δράση Digi-Lodge, που υλοποιεί επενδύσεις επιχειρήσεων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων για την ανάπτυξη της διαδικτυακής τους προβολής και επικοινωνίας.

- Για τον τομέα του λιανεμπορίου, η δράση Digi-Retail, που υλοποιεί στοχευμένες επενδύσεις.

- Για τον τομέα της βιομηχανίας εμπορικού και δημιουργικού περιεχομένου, η δράση Digi-Contect, που ενισχύει την ηλεκτρονική διανομή στον τομέα των επιστημών, των εκδόσεων και της ενημέρωσης.

- Για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η δράση Digi-Mobile, που παρέχει νέες συγκεκριμένες ψηφιακές δυνατότητες.

- Για επιχειρηματικές δραστηριότητες τεχνολογικής και επιχειρησιακής καινοτομίας, η δράση ICT4Growth, που υλοποιεί επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν από τον υφυπουργό Μανούσο Βολουδάκη στη Βουλευτή Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, απαντώντας σε ερώτησή της που είχε κατατεθεί στη Βουλή, σχετικά με την πορεία των αναπτυξιακών έργων και δράσεων στο Νομό. 

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)