Share |

Κλοπές παντού και η αστυνομία φυλάει τον Γλύξμπουργκ

Ρημάζουν μηχανήματα, μοτέρ, αντλιοστάσια, και ό,τι μεταλλικό αντικείμενο βρίσκουν

Αφύλακτη, έρμαιο στις ορέξεις των κλεφτών είναι η και Αργολίδα, με την αστυνομία να συρρικνώνεται συνεχώς και να είναι ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες και την περιουσία τους.

Η ούτως ή άλλως ελλιπής αστυνόμευση, γίνεται περισσότερο προβληματική, αφού καθημερινά 6 αστυνομικοί φυλάνε το σπίτι του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στην Ερμιονίδα και άλλοι 12 μετακινούνται καθημερινά στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου.

 

 

Στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει υποβληθεί η παρακάτω ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλα και Δ. Τσουκαλά, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα πρόβλημα που έχουν δημιουργηθεί:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στο Νομό Αργολίδας έξαρση στις κλοπές μετάλλων, χαλκού, μοτέρ, μετασχηματιστών κ.ά. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις αγροτικές περιοχές και στα χωριά του Νομού Αργολίδας, προκαλώντας σημαντικό κόστος στους αγρότες, οι οποίοι πέφτουν θύματα αυτών των κλοπών.

Παράλληλα, πριν λίγους μήνες, είχε λεηλατηθεί χώρος που στέγαζε αντλιοστάσιο του συλλογικού αρδευτικού δικτύου του Ανάβαλου ενώ πριν λίγες βδομάδες εκλάπησαν 200 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής στο Ν. Κορινθίας.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι δεν είναι αποτελεσματικά τα μέτρα που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί σε σχέση με ελέγχους σε επιχειρήσεις επεξεργασίας σιδήρου και εργοστασίων χαλκού, καθώς και σε όλη την αλυσίδα διακίνησης, εμπορίας και ανακύκλωσης μετάλλων, μεταχειρισμένων εργαλείων και μηχανημάτων κλπ.

Την ίδια στιγμή γίνεται φανερό ότι γενικότερα η αστυνόμευση στο Νομό είναι ελλιπής, οι δυνατότητες για βάρδιες είναι περιορισμένες, υπάρχουν μεγάλες περιοχές, όπως αυτή του Δήμου Επιδαύρου, την οποία “καλύπτουν” ελάχιστοι (3 μόλις) αστυνομικοί, με αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία και να μην υπάρχει ένα στοιχειώδες αίσθημα ασφάλειας.

Στην ελλιπή αστυνόμευση σημαντικό ρόλο έχει και η καθημερινή αιμορραγία της Α.Δ. Αργολίδας σε προσωπικό αφού:

α) εδώ και πάνω από ένα χρόνο περισσότεροι από 12 αστυνομικοί υποχρεώνονται καθημερινά να μεταβαίνουν στο κατ' όνομα Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου, που λειτουργεί ως Κρατητήριο Αλλοδαπών, με τον χρόνο εργασίας τους (μαζί με τις μετακινήσεις) να υπερβαίνει τις 9 με 10 ώρες.

β) 5 με 6 αστυνομικοί ημερησίως υποχρεώνονται να φρουρούν την οικία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ στην Ερμιονίδα, ανεξαρτήτως μάλιστα αν ο ίδιος βρίσκεται εκεί ή όχι»!

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)