Share |

Κοινή πρόταση όλων των περιφερειών για τον Κορινθιακό

Στόχος η χρηματοδότηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης
Κορινθιακός Κόλπος
Σύσκεψη για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου με τη συμμετοχή της επιτρόπου αλιείας Μαρίας Δαμανάκη

Σε ειδική συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής, παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, οι Περιφερειάρχες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, θα καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους  για το θέμα του Κορινθιακού. Η σύσκεψη θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι να κατατεθεί μια κοινή πρόταση, για να προωθηθεί η χρηματοδότησή της.

Εντωμεταξύ, σημαντικά είναι τα συμπεράσματα και της σύσκεψης για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη. Αναπτύχθηκαν ζητήματα όπως η μελέτη για την καταγραφή της κατάστασης του Κορινθιακού Κόλπου σε όλα τα επίπεδα, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τον έλεγχο της αλιείας και την εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού σε αυτήν.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής των ελλήνων κ. Κώστας Καρτάλης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κ. κ. Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.

Ο κ. Τσούκαλης, τόνισε την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση της «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον Κορινθιακό κόλπο» ώστε να καταστεί δυνατή όχι μόνο η προστασία της περιοχής αλλά και η ορθολογική της ανάπτυξη, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κος Δέδες, χαρακτήρισε τον Κορινθιακό ως ένα παγκόσμιο εργαστήριο γεωφυσικών φαινομένων, και ζήτησε η διαχειριστική μελέτη να αναφέρεται στο σύνολο των αναγκαίων δράσεων που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που έχουν σαν αναφορά τους τη θάλασσα του Κορινθιακού (χωροταξικός σχεδιασμός, περιβαλλοντικά προβλήματα, αλιεία κλπ).

Η Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την αμέριστη βοήθειά της, εφόσον αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης και τα αιτήματα των εμπλεκόμενων φορέων. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα και με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΣΠΟΑΚ κ. Πνευματικό, συνάντηση στην Κόρινθο, των τεσσάρων Περιφερειαρχών, στην οποία θα πάρουν επίσης μέρος η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων, το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας) προκειμένου να συνταχθεί το κείμενο της κοινής θέσης όλων των εμπλεκόμενων, το οποίο θα σταλεί στη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής για την προώθηση των αιτημάτων.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, και τα μέλη του Δ.Σ Ήρώ Κουρή, Απόστολος Βανταράκης και Σταμάτης Χαλβαντζής ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ» συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Παλαμάρης, Αντιπρόεδρος και Παναγιώτης Παναγόπουλος.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)