Share |

Κοιτίδα καινοτομίας το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης

Επιμελητήριο και Δήμος ετοιμάζουν Φορέα Υλοποίησης
Μεγαλόπολη
Επιμελητήριο και Δήμος ετοιμάζουν Φορέα Υλοποίησης για το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης

Στην ενημέρωση των επαγγελματιών για δραστηριότητες βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταποιητικές, καθώς και δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα του Νομού Αρκαδίας και των ομόρων Νομών (Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας) για τις προοπτικές ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και για τα αρχικά οικονομικά στοιχεία της επένδυσης, στόχευε η εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, τόνισε ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμα μια κοιτίδα καινοτομίας, ένα «φυτώριο» νέων ιδεών και προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας  τόνισε ότι η λειτουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου αποτελεί μια αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, καθώς πρόκειται να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη τόσο της τοπικής οικονομίας όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Σημείωσε ότι η χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου, εντός του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης της Δ.Ε.Η., δίνει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Προς τούτο, κάλεσε τόσο τον επιχειρηματικό κόσμο του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, όσο και του Νομού Αρκαδίας και των όμορων Νομών, να αγκαλιάσουν την όλη προσπάθεια και να επενδύσουν στην περιοχή, προς όφελος όλων. 

Όπως επισήμανε άλλωστε και ο  κύριος ομιλητής της εκδήλωσης Μανώλης Μπαλτάς (Δ/νων Σύμβουλος της ReDePlan A.E. Consultants, Πολ. Μηχανικός) οι επαγγελματίες της περιοχής πρέπει να μετάσχουν στον Φορέα Υλοποίησης του Έργου, χρηματοδοτώντας από την αρχή την υλοποίηση των Έργων Υποδομής του Πάρκου γιατί σύμφωνα με το νόμο 3982/2011, στις 31/12/2014, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αστικούς χώρους θα πρέπει να απομακρυνθούν και να εγκατασταθούν σε επιχειρηματικά πάρκα και οργανωμένους χώρους υποδοχής, διαφορετικά δε θα είναι δυνατή η ανανέωση της περιβαλλοντικής τους άδειας.

Αναφορικά δε με το κόστος της εγκατάστασης και λειτουργίας για κάθε επιχειρηματία του νέου Πάρκου θα είναι αρκετά μικρό, σε σύγκριση με τα δεδομένα που ισχύουν σε άλλες περιοχές.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν:

-στην πρωτοβουλία που από κοινού έχουν αναλάβει το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δήμος Μεγαλόπολης για την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΠΙΧΕΙ.ΠΑ.) τύπου Β (μέση και χαμηλή όχληση)

-στις προκαταρκτικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει οι δύο Φορείς (Επιμελητήριο & Δήμος) σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Υποστήριξης για την ωρίμανση του έργου

-στις απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα για την προώθηση των διαδικασιών ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου

-στην σπουδαιότητα της επίσπευσης της υλοποίησης του ΕΠΙΧΕΙ.ΠΑ. Μεγαλόπολης

-στα οικονομικά ΚΙΝΗΤΡΑ που δημιουργούνται με την ανάπτυξη του Έργου για όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι καλούνται να μετάσχουν και να επενδύσουν στο Φορέα Υλοποίησης, από την αρχική φάση ανάπτυξης του ΠΑΡΚΟΥ

Ήδη, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δήμος Μεγαλόπολης βρίσκονται στην διαδικασία ίδρυσης του Φορέα Υλοποίησης, δηλαδή της Ανώνυμης Εταιρείας (Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου/ΕΑΝΕΠ) που επιβάλλεται από το Νόμο για την ανάπτυξη αυτών των έργων.

Κύριος προσανατολισμός για τα μετοχικά χαρακτηριστικά της ΕΑΝΕΠ είναι αυτή (η ΕΑΝΕΠ) να είναι πολυμετοχική Ανώνυμη Εταιρεία, με μετόχους μικροεπενδυτές και επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν πολεοδομημένο ακίνητο στο Πάρκο, μετά την πολεοδόμησή του.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)