Share |

Οι Κροκεές θα τιμήσουν το Έτος Βρεττάκου 2012

Μίνι απολογισμός του Γρυπιώτη
Μίνι απολογισμός του Γρυπιώτη στους ετεροδημότες

«Θα τιμήσουμε το Έτος Βρεττάκου 2012 με επίκεντρο τις Κροκεές» δήλωσε ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης στην ομιλία του στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των ετεροδημοτών Κροκεατών.

Συγκεκριμένα επισήμανε ότι ο δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τους φορείς του δήμου, θα τιμήσουν το έτος ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ 2012, αναδεικνύοντας το έργο του αείμνηστου Ακαδημαϊκού και Ποιητή. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι οι Κροκεές και η Πλούμιτσα.

Κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ευρώτα ανέφερε και τα ακόλουθα:

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας και ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον Καλλικρατικό Δήμο Ευρώτα.

Μέσα από τα Τοπικά Συμβούλια, προσπαθήσαμε να συνθέσουμε τις Τοπικές Κοινωνίες, που αποτελούν το νεοσύστατο δήμο μας και να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας.

Επιχειρήσαμε, με αποτελεσματικό τρόπο, να επιλύσουμε προβλήματα πρώτης ανάγκης, για όλα τα χωριά.

Δώσαμε προτεραιότητες στις υποδομές, κυρίως του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, της Παιδείας, της Υγείας και των ευπαθών ομάδων.

Μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Ευρώτα μπόρεσε και αντεπεξήλθε σε πολλά εμπόδια, διαμορφώνοντας, μέσω των μελετών, κρίσιμα έργα, που σύντομα θα αρχίσουν να δημοπρατούνται.

Ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα, δε, ο Δήμος Ευρώτα θα δώσει στις Κροκεές, όπου κυριαρχούν διαχρονικά βαθιές πολιτιστικές αξίες.

Το καρναβάλι αποτελεί μια διαχρονική αξία για τις Κροκεές και φυσικά, ο Δήμος Ευρώτα στηρίζει ενέργειες, που αναδεικνύουν την ταυτότητα της κάθε Δημοτικής και Τοπικής μας Κοινότητας.

Το έργο της Ύδρευσης, ύψους 756.000 € μαζί με το συνεχιζόμενο έργο δημοπρατείται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης, η ανάπλαση και διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας, η μελέτη για την επέκταση του σχεδίου πόλεως, η επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων, οι τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις δρόμων, η αγροτική οδοποιία, καθώς και άλλες επεμβάσεις, θα δώσουν την απαιτούμενη πνοή στις Κροκεές.

Φυσικά, υπάρχουν εξ΄ ίσου σημαντικά έργα στις άλλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Τέλος, αποτρέψαμε την εφαρμογή της μελέτης για την απόθεση απορριμμάτων στην περιοχή «Αρδέλι» των Κροκεών, γιατί όπως αποδείχθηκε, ήταν μια λαθεμένη και καταστροφική επιλογή. Δεσμευθήκαμε, αγωνιστήκαμε και το πετύχαμε. Όμως, δεν ακυρώσαμε την επιλογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης, την οποία, μεταξύ των πρώτων δήμων της χώρας, υλοποιούμε κι εμείς σήμερα.

Ως Δημοτική Αρχή, είμαστε πεπεισμένοι, ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα ανταποκριθούμε στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας.

  Το 2012 θα είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά για το Δήμο Ευρώτα, παρά την παρατεταμένη, βαθιά κρίση που διέρχεται η χώρα μας.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)