Share |

Ξέφυγε επικίνδυνα η εγκληματικότητα

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Νέας Κίου

Εξαιρετικά σοβαρή θεωρούν οι ντόπιοι την κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος τους σε σχέση με την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.
Οι πολίτες της Νέας Κίου δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν άμεση, οργανωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τους κατοίκους και το Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών, έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, ένοπλων ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, ευθέων και απροκάλυπτων απειλών κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των πολιτών οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους ή να εργαστούν στα κτήματα τους, ενώ τα κρούσματα κλοπής μετάλλου - με αποτέλεσμα πολλές αναγκαίες για την αγροτική παραγωγή εγκαταστάσεις άντλησης νερού και άρδευσης να μη λειτουργούν - έχουν λάβει διαστάσεις οργανωμένης συμμορίας. Είναι χαρακτηριστικό το ότι σημειώνονται ακόμη και εμπρηστικές επιθέσεις σε αποθήκες ζωοτροφών, γεγονός που επιβαρύνει τους πληγέντες κτηνοτρόφους με ένα δυσβάσταχτο κόστος.
Τα παραπάνω επισημαίνει άλλωστε και σε ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο οποίος τονίζει:
«Όπως αποδεικνύεται και από τις σχετικές συλλήψεις στις οποίες κατά καιρούς έχει προβεί η Αστυνομία, πολλά από τα κρούσματα έχουν ως δράστες αλλοδαπούς και Ρομά από τον παρακείμενο καταυλισμό.
Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών της Α.Δ Αργολίδας που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, αλλά και των κινδύνων που υπάρχουν από τη λειτουργία των δύο σωφρονιστικών καταστημάτων τα οποία παρουσιάζουν υπερπληρότητα κρατουμένων».
Επισημαίνεται ακόμα ότι τα δεδομένα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης σύγκλησης ευρείας σύσκεψης υπό τον Υπουργό με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιών και του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών για την άμεση εξέταση του προβλήματος και την κατάρτιση και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά σοβαρής αυτής κατάστασης.

το θέμα συζητήθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρη Τασούλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.
Στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Γ.Γ. για την κατάσταση που επικρατεί στην Αργολίδα σε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών και την αύξηση των φαινομένων παραβατικότητας των τελευταίων ημερών.
Ο κύριος Τασούλας δεσμεύθηκε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους για θέματα ασφάλειας στην Π.Ε. Αργολίδας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)