Share |

Κτίζει προφίλ ο Δέδες

Επιλέγει τον δικό του αυτόνομο δρόμο προβολής, εν όψει των Περιφερειακών εκλογών
Γιώργος Δέδες

Με ένα πλήρως οργανωμένο γραφείο Τύπου που παρέχει στους δημοσιογράφους πλούσιο υλικό ο αντιπεριφερειάρχης  Γ. Δέδες επιλέγει τον δικό του αυτόνομο δρόμο προβολής και χτίζει το προφίλ του, εν όψει των Περιφερειακών εκλογών, παρότι δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί πλήρως οι προθέσεις του και οι στόχοι του.

Ο κος Δέδες, πριν την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ακολούθησε την πρακτική της συνέργειας που ο ίδιος έχει «υιοθετήσει», με τις επισκέψεις του στους Δήμους του Νομού και τη συνεργασία του με τους Δημάρχους και φορείς κάθε περιοχής για τον προγραμματισμό των έργων της χρονιάς.

 Φέτος, ξεκίνησε από τους Δήμους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων, με στόχο τον καθορισμό έργων υποδομής, αλλά και την ανακοίνωση σπουδαίων έργων που πλέον παίρνουν σάρκα και οστά.

 

 

Στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο κ. Δέδες, συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Α. Κλαδούχο, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και πολίτες της ευρύτερης περιοχής και γνωστοποίησε πως ύστερα από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας υπογράφτηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη, το ποσό των 5.500.000,00 € για τη συντήρηση της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και του Δήμου Σικυωνίων και ενημέρωσε πως στο έργο αυτό περιλαμβάνονται και άμεσες δράσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διάβρωσης στα σημεία που η τελευταία είναι πιο επισφαλής για κατοίκους κι εποχούμενους. Συμπλήρωσε δε, πως το αίτημα είχε διατυπωθεί από την προηγούμενη χρονιά και φέτος επισφραγίστηκε θετικά το αποτέλεσμα της άμεσης διάθεσης των χρημάτων για την περιοχή. Το έργο πλέον οδηγείται γρήγορα προς δημοπράτηση, ύστερα από τις άρτιες μελέτες που έχουν ήδη ολοκληρώσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της έδρας.

Επίσης, ανακοίνωσε την κατάθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της συμπληρωματικής μελέτης των περιβαντολογικών επιπτώσεων για το έργο της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών που απασχολεί ολόκληρο το Νομό, κυρίως για τη δημιουργία λατομείων και δανειοθαλάμων που προορίζονται για να τροφοδοτήσουν με αδρανή υλικά το έργο. Γνωστοποίησε πως μετά την έντονη αντίδραση για τη δημιουργία του λατομείου στα Πιτσά και την αρνητική τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ύστερα από δική του πρόταση και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συμπληρωματική μελέτη που κατατέθηκε δεν περιλαμβάνεται η δημιουργία λατομείου στα Πιτσά. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τη διεκδίκηση του Νομού, ικανοποιεί το αίτημα των κατοίκων και παράλληλα δεν εμποδίζει τη συνέχεια του έργου της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών.

 

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το Δήμο Σικυωνίων, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο, κ. Σ. Σταματόπουλο και τοποθετήθηκαν για τη σημαντική εξέλιξη της διάθεσης των 5.500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα επιτρέψουν στην Αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει πολύτιμες παρεμβάσεις στο ήδη επιβαρυμένο δίκτυο της Νέας Εθνικής Οδού και στα όρια του Δήμου Σικυωνίων, που εν μέρει θα επουλώσουν και «πληγές» από τα πρόσφατα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα, ο κ. Δέδες ανακοίνωσε τη δημοπράτηση στις 25 Φεβρουαρίου 2014, του έργου για την αναβάθμιση του πρώτου εκ των τριών Κέντρων Υγείας για το Δήμο Σικυωνίων, εκείνο της Γκούρας και τόνισε πως η επιλογή της σειράς πραγματοποιήθηκε με άξονα το έμπρακτο ενδιαφέρον για τις δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)