Share |

Λακωνία: Άγρια ομορφιά

Η γη των Λακεδαιμονίων είναι μια αποκάλυψη για κάθε ταξιδιώτη. Φυσικές ομορφιές και πολιτισμός. Η καστροπολιτεία του Μυστρά, ο βράχος της Μονεμβασιάς, οι Πύργοι της Μάνης, τα φράγκικα φρούρια, οι βυζαντινοί ναοί, το φαράγγι της Καρδαμύλης, τα σπήλαια Δυρού και της Καστανιάς,  τα επιβλητικά βουνά Ταΰγετος και  Πάρνωνας αποτελούν πόλους έλξης για τους επισκέπτες. Από το μυστήριο και την αγριάδα της Μάνης στις ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια της Μονεμβασιάς και στον μύθο που θέλει τον Πάρη σε τούτη τη γη να αρπάζει την Ωραία Ελένη και να ξεκινάει ο Τρωικός Πόλεμος.

Στην δυτική πλευρά του νομού υψώνεται ο Ταΰγετος και στην ανατολική ο Πάρνωνας. Τις ακτές αγκαλιάζουν τρία πελάγη, το Ιόνιο με το Μεσσηνιακό κόλπο δυτικά, το Αιγαίο νότια και το Μυρτώο ανατολικά.

Ο Ταΰγετος ενδείκνυται για πεζοπορία και για όσους αναζητούν ήσυχες φυσιολατρικές αποδράσεις. Στα γραφικά χωριουδάκιατου λειτουργούν και παραδοσιακοί ξενώνες, ενώ εκπληκτική είναι και η διαδρομή του και από την  βόρεια πλευρά του στα σύνορα με την Αρκαδία και τον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας. Περπατήστε επίσης και στο Πάρνωνα όπου κι εδώ το πράσινο της φύσης έχει στήσει άλλο ένα υπέροχο σκηνικό. Επισκεφθείτε και τον Ευρώτας, το μυθικό ποτάμι, που χαρίζει τη δική του γοητεία στην περιοχή στον υπέροχο κάμπο που σφύζει από βλάστηση. Το Δέλτα του ποταμού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους στην νότια Ελλάδα.

Οι μοναδικές ακρογιαλιέςτου Λακωνικού κόλπου και τα παραδοσιακά ψαροχώρια  είναι κάποιοι σίγουροι σταθμοί σας στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Οι σκαφάτοι θα μαγευτείτε αλλά και θα αποζημιωθείτε από τα γραφικά λιμανάκια, τους όρμους και τ΄ ακρωτήρια.

Κάμπος, βουνό και θάλασσαη Λακωνία με την πλούσια ιστορία και τις μαγευτικές αμμουδιές της, τους βιοτόπους έχει αμέτρητα αξιοθέατα και προσφέρεται για διακοπές ή για ολιγοήμερες αποδράσεις όλο το χρόνο. Έχει επίσης και άρτια αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, που ικανοποιεί όλα τα γούστα και βαλάντια. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά ξενοδοχεία, βίλες, ξενώνες, στούντιο, διαμερίσματα και δωμάτια προς ενοικίαση.

Η Σπάρτη πρωτεύουσα του νομού είναι μία τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας με όμορφα παλιά κτίρια, σύγχρονη ρυμοτομία, πολλά πάρκα, πράσινο, με πολλά νεανικά στέκια και με έντονη νυχτερινή ζωή.

Μην λησμονήσετε να δοκιμάσετε – αλλά και να αγοράστε - σύγκλινο, χωριάτικα λουκάνικα, ραφιόλια, σακουσάδες, χυλοπίτες, τραχανά, εσπεριδοειδή, το περίφημο λάδι της περιοχής, μέλι,  λούπινα.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)