Share |

Μαίναλο, Πάρνωνας, Λύκαιο όρος, Λίμνη Λάδωνα πόλοι έλξης τουριστών

Ο τουριστικός σχεδιασμός για την Αρκαδία

Τέσσερις τουριστικές διαδρομές με στόχο την ενοποίηση ενδιάμεσων περιοχών στην Αρκαδία, σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται ουσιαστικά για τέσσερις πόλους έλξης τουριστών και συγκεκριμένα για τις περιοχές γύρω από το Μαίναλο, γύρω από τον Πάρνωνα, γύρω από το Λύκαιο όρος και γύρω από τη λίμνη του Λάδωνα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αρκαδικές Ειδήσεις» μιλά για τον σχεδιασμό που υπάρχει:

«Έχω ανακοινώσει και άλλη φορά ότι στην Αρκαδία μπορούμε να κάνουμε, τέσσερις πόλους έλξης τουριστών. Αυτό είναι ένα γύρω από το Μαίναλο, το άλλο γύρω από τον Πάρνωνα, ένας άλλος γύρω από το Λύκαιο όρος στη Μεγαλόπολη και ο τελευταίος, στη λίμνη του Λάδωνα.

Αυτοί οι τέσσερις τουριστικοί πόλοι μπορούν με κάποιες μικρές παρεμβάσεις δικές μας, να αξιοποιηθούν. Και όταν λέω παρεμβάσεις εννοώ να δημιουργήσουμε κάποιους οδικούς άξονες μικρούς, οι οποίοι να συνδέουν διάφορες περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και έτσι να δημιουργήσουμε, τέσσερις τουριστικούς κύκλους τους οποίους, μπορούμε να τους διαφημίσουμε και να έρχεται κόσμος για να βλέπει τα αξιοθέατα της περιοχής μας. Ειδικά για το όρος Μαίναλο.

Το Μαίναλο πρέπει να το συνδυάσουμε και με τον Κολοκοτρώνη. Έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο δεν έχουμε εκμεταλλευτεί, γιατί η Τρίπολη και γενικά η Αρκαδία έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου, σαν η κατεξοχήν περιοχή από την οποία ξεκίνησε η Επανάσταση.

Πρέπει λοιπόν να το «εκμεταλλευτούμε» αυτό και ειδικά τον Κολοκοτρώνη. Που δεν επιτρέπετε να μην ξέρουν οι μισοί Τριπολιτσιώτες αλλά και Αρκάδες ότι τα οστά του Γέρου του Μωριά, βρίσκονται στο άγαλμά του στην πλατεία Άρεως στη Τρίπολη. Πρέπει να βγουν τα οστά και να τοποθετηθούν σε ένα ωραίο οστεοφυλάκιο και να ξεκινά από εκεί πέρα από την πλατεία Άρεως, το Μουσείο του Αγώνα και να μαζέψουμε διάφορα κειμήλια του αγώνα από όλη την Αρκαδία και από κει και πέρα ο επισκέπτης να ξεκινά να κάνει μια διαδρομή, μέσω Σπήλαια Κάψια – Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι – Βυτίνα – Δημητσάνα με τόσο μεγάλα ιστορικά κειμήλια, τα σπίτια του Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Γρηγορίου του Ε’, καθώς και το Μουσείο Υδροκίνησης, τους μπαρουτόμυλους τα ιστορικά Μοναστήρια της περιοχής – Στεμνίτσα – Χρυσοβίτσι όπου είναι και το Δασικό Μουσείο – Λιμποβίσι και που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, μιας και είναι το σπίτι των Κολοκοτρωναίων και δεν θα πρέπει να λείπει από καμία Σχολή και Σχολεία της Πελοποννήσου.

Εμείς ήδη έχουμε παρέμβει για έναν δρόμο που τελειώνει σε λίγο καιρό και είναι η διαδρομή Λιμποβίσι - Πιάνα, ώστε ο επισκέπτης να βγαίνει εύκολα στον δρόμο του Φαλάνθου και από κει αφού φτάνει στη Συλίμνα και στα Τρίκορφα - έχουμε βάλει στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 να δημιουργήσουμε έναν δρόμο που να ενώσει τη Συλίμνα με το Βαλτέτσι - έτσι ώστε ο επισκέπτης, να πηγαίνει στο Βαλτέτσι και να βλέπει εκεί τη πρώτη νικηφόρα μάχη της Επανάστασης. Εκεί μπορούμε να εντάξουμε στο σχολείο του χωριού, κάποια εικονική προσομοίωση της μάχης του Βαλτετσίου (όπου είναι θέμα του εκεί Δήμου) και μετά η περιήγηση, να κατευθύνεται προς το δρόμο για τη Μεγαλόπολη και αριστερά προς την Ιερά Μονή των Καλτεζιών, που ήταν η πρώτη Εθνοσυνέλευση και από τη Μονή Καλτεζιών με μία δεύτερη παρέμβαση που κάνουμε τώρα, σε έναν υπάρχον χωματόδρομο σε άσφαλτο ,να πηγαίνει ο επισκέπτης στο δάσος της Σκυρίτιδας και να επιστρέφει μετά από όλα αυτά, στην Αρκαδική Πρωτεύουσα.

Όπως σας προείπα στην αρχή υπάρχουν και οι άλλοι τρείς τουριστικοί προορισμοί στην Αρκαδία όπως του Πάρνωνα – Λύκειου όρους – Λίμνη Λάδωνα για τις οποίες, θα μιλήσουμε μελλοντικά. Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή για τη Λίμνη του Λάδωνα, είναι ότι πρόσφατα μας παραδόθηκε μία μελέτη η οποία μιλάει για την αξιοποίηση της λίμνης, με πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Θα κάνουμε μια σύσκεψη τις επόμενες ημέρες, με όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς γύρω από τη λίμνη.

Εμείς ήδη εντάξαμε στο πρόγραμμα του 2011 δυο σημαντικούς οδικούς άξονες, ο ένας Βαλτετσινίκο (που έχει τον τελευταίο καιρό ανέβει τουριστικά) – Μυγδαλία – Λίμνη του Λάδωνα και ο άλλος, από το Γεφύρι του Θεοκτίστου από τον δρόμο του 111 πάει παραποτάμια φτάνει στη Φτεριά και καταλήγει στης Κυράς το Γεφύρι».

 

ΠΗΓΗ

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)