Share |

Μαθήματα marketing για τους Καλαματιανούς αγρότες

Στα σκαριά ημερίδα με θέμα το επιτυχημένο παράδειγμα της Ολλανδίας

Συνεργασία με την πρεσβεία της Ολλανδίας επιδιώκει ο Δήμος Καλαμάτας, με έμφαση στην παραγωγή και το μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων, τομείς στους οποίους η χώρα αυτή – αν και μικρή σε έκταση – έχει ιδιαίτερες επιτυχίες παγκοσμίως να επιδείξει.

Σε συνέχεια συνομιλιών στην Καλαμάτα το καλοκαίρι και σχετικής επιστολής του Ολλανδού διπλωμάτη, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή προς τον Robert – JanSieben, επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Βασιλείου των Κάτω Χωρών στην Αθήνα, με την οποία του προτείνει «τη διεξαγωγή στην Καλαμάτα μιας ημερίδας με έμφαση στα κηπευτικά, χωρίς να αποκλείονται άλλα προϊόντα, που θα είχε πιθανό θέμα: «Παραγωγή και μάρκετινγκ ποιοτικών αγροτικών προϊόντων: το επιτυχημένο παράδειγμα της Ολλανδίας».

Ο Π. Νίκας προσθέτει πως «στην ημερίδα αυτή, που είναι δυνατόν να διοργανωθεί την άνοιξη του 2015 σε αμφιθέατρο του Δήμου Καλαμάτας το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μπορούν να γίνουν:

  • παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο παράγονται αγροτικά προϊόντα στον τομέα των κηπευτικών ή και σε άλλους τομείς στην Ολλανδία,
  • να μιλήσουν ειδικοί της πρεσβείας ή και Ολλανδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για το μάρκετινγκ και τη διείσδυση των προϊόντων αυτών στην παγκόσμια αγορά,
  • να μετάσχει και εκπρόσωπος Ολλανδικού πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο αντικείμενο.
  • Επίσης, η Πρεσβεία σας θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την πρωτοβουλία για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups)».

Υπενθυμίζεται ότι ο Robert – Jan Sieben, επιτετραμμένος της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα (δηλαδή ο αναπληρωτής επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής) και η μορφωτική ακόλουθος Μάρθα Τριανταφύλλου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στις 18 Ιουλίου φέτος και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυς Μαραγκοπούλου. Την προηγούμενη, είχε ανέβει με ιδιαίτερη επιτυχία στο Μέγαρο Χορού μια παράσταση της χορευτικής ομάδας Nederlands Dans Theater 2.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας γνωστοποίησε στο Δήμαρχο την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω συνεργασία με την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή σε διάφορα αντικείμενα, όπως σε ζητήματα αγροτικής παραγωγής, στον τουρισμό και άλλα. Ο Π. Νίκας χαιρέτισε την προοπτική αυτή και πρότεινε την από κοινού διοργάνωση ημερίδας, σχετικά με την εμπορική προώθηση αγροτικών προϊόντων, τομέα στον οποίο η Ολλανδία είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη. Ο κ. Sieben ανέφερε ακόμη το ενδεχόμενο συνεργασίας στους τομείς της έρευνας στον αγροτικό χώρο, με έμφαση στη λαχανοκομία και γενικότερα σε θέματα καινοτομίας στον τομέα αυτό, όπου η χώρα του διαθέτει ισχυρή παρουσία παγκοσμίως.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)