Share |

Θα μείνουν στον δρόμο οι γέροντες του γηροκομείου;

Τα λειτουργικά του έξοδα πάντα υπερέβαιναν τα έσοδα από τα τροφεία, λέει δήμαρχος Ναυπλίου για το γηροκομείο

Δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στον ορίζοντα για το γηροκομείο Ναυπλίου. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ζητά και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για να βγει από το αδιέξοδο το Ίδρυμα. Σε απάντησή του στον συνδυασμό «Άλλη Πρόταση» τονίζει:

«Φαίνεται ότι τα μέλη της «Άλλης Πρότασης» κρατάνε αρχείο μόνο με τις δικές τους παρεμβάσεις, τις δικές μου απαντήσεις για το γηροκομείο τις αγνοούν και τις υποβαθμίζουν.

Πουλήθηκε λένε το ακίνητο στο Νέο Ψυχικό για να κλείσουμε «κάποιες τρύπες»!!!

Σας απαντώ πάλι: Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν όλα τα χρέη του ιδρύματος από το 1993 έως και το 2005. Ακόμα και οι εργολάβοι που το είχαν κατασκευάσει ήταν απλήρωτοι: Ι.Κ.Α., μισθοί, προκαταβολές που είχε εισπράξει το ίδρυμα για μίσθωση ακινήτου στο LIDL που δεν έγινε ποτέ κλπ. και αγοράστηκαν δύο διαμερίσματα στο Ναύπλιο.

Δηλαδή στην ουσία όταν αναλάβαμε το 2003 βρήκαμε ένα ίδρυμα καταχρεωμένο και αναγκαστήκαμε να κάνουμε την πώληση για να το ξεχρεώσουμε. Δηλαδή εσείς πως θα πληρώνατε τόσες χιλιάδες ΕΥΡΩ? Πως θα τα βρίσκατε; Ή θα προτιμούσατε να τρέχουν τα χρέη και να διογκώνονται με προσαυξήσεις, τόκους, πρόστιμα κλπ;

Πάμε λοιπόν στο σήμερα.

Το ίδρυμα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας. Για να είμαστε νόμιμοι και να έχουμε άδεια λειτουργίας χρειάστηκε να γίνουν έργα Πυροπροστασίας που και αυτά στοίχησαν κάποια χρήματα. Χρειάστηκε όμως να προσλάβουμε και το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό που προβλέπουν οι Νόμοι. Άρα προστέθηκαν και άλλοι μισθοί που επιβάρυναν το ίδρυμα.

Προτείνεται να αξιοποιηθεί το κτήμα στη θέση Σπηλιωτάκη. Σωστά, μόνο που οι προσφορές για την αξιοποίησή του μέχρι και σήμερα είναι της τάξης των 5.000,00€ ανά έτος, άρα απορρίπτεται.

Υποστηρίζεται ότι πρέπει να αυξηθούν οι τρόφιμοι. Σας απαντώ ότι αν αυξηθούν οι τρόφιμοι θα πρέπει να αυξηθεί και  το νοσηλευτικό προσωπικό σύμφωνα με το Νόμο.

Επομένως θα πάρουμε και άλλους έξι (6) υπαλλήλους των οποίων οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές θα ξεπερνούν κατά πολύ τα  έσοδα από τα τροφεία.

Άρα και άλλη οικονο0μική επιβάρυνση.

Μετατάξεις προσωπικού τις οποίες προτείνεται δεν μπορεί να γίνουν. Δεν το επιτρέπει ο Νόμος.

Αυτή λοιπόν είναι η αδιέξοδη κατάσταση ενός ιδρύματος που από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ήταν και είναι ασύμφορη και τα λειτουργικά του έξοδα πάντα υπερέβαιναν τα έσοδα από τα τροφεία. Εσείς προτείνεται να μειώσουμε τα τροφεία και από την άλλη προτείνεται να μην πουλήσουμε ακίνητο.

Πως θα γίνει αυτό;

Οι τρόποι που υποδείξατε δεν μπορούν να εφαρμοστούν, αλλά και αν κάποιοι εφαρμοστούν δεν λύνουν το πρόβλημα.

Περιμένω τις καινούργιες σκέψεις και προτάσεις σας».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)