Share |

Και μετά τι;

της Φιλίτσας Πολυμενάκου

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έγιναν εν μέσω της μεγάλης  και πολυδιάστατης κρίσης  που εκφράστηκε στην  Ελλάδα την τελευταία πενταετία. Μέχρι τότε σοβούσε ή αποκρυπτόταν από τις μέχρι τότε κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που εναλλάσσονταν στην εξουσία. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι γνωστά. Για άλλη μια φορά νικητές είναι ο λαϊκισμός με τις αδιέξοδες προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και η άνοδος της φασιστικής και στα όρια της νομιμότητας κινούμενης ακροδεξιάς παράταξης.

Για άλλη μια φορά η δύναμη της λογικής, της εφικτής και απολύτως φιλολαϊκής πρότασης, που διατύπωσε η ΔΗΜΑΡ,  περιορίστηκε σε μικρό ποσοστό, σε σχέση με τις μεγάλες ανάγκες της Χώρας και τη δυναμική και σοβαρότητα που είχε αυτή η πρόταση.

Ο Ελληνικός λαός φαίνεται να  έχει εθιστεί σε αυτά, που του προβάλλονται ως   εύκολα και εύπεπτα.

Την ίδια λανθασμένη εκτίμηση είχε κάνει και το 1981, όταν με το λαϊκίστικο σύνθημα ‘έξω από την ΕΟΚ’ είχε αναδείξει τον Ανδρεοπαπανδρεϊσμό στην εξουσία, με τα αποτελέσματα που βιώνουμε και σήμερα και που δεν ανέτρεψαν οι επόμενες κυβερνήσεις, υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

Τώρα με το ψευδεπίγραφο σύνθημα ‘Καταγγελία του μνημονίου και μονομερώς του Χρέους’ δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στο χώρο του λαϊκισμού καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες.

Και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήξερε τότε, ότι η χώρα δεν μπορούσε χωρίς μεγάλο κόστος, να βγει από την ΕΟΚ. Και δεν την έβγαλε. Όμως την είχε πλέον δαιμονοποιήσει, και στην ΕΟΚ έριχνε την ευθύνη των συνεχών αποτυχιών των οικονομικών του προγραμμάτων, αν είχε οικονομικό πρόγραμμα, που ως αποδεικνύεται δεν είχε.

Το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με τα μνημόνια και τη δανειακή συνθήκη. Ασφαλώς και ξέρει, ότι η Χώρα μας δεν μπορεί να κάνει μονομερείς καταγγελίες, χωρίς να οδηγηθεί εκτός Ε.Ε και Ευρώ με συνέπεια, όχι μόνο την οικονομική καταστροφή, αλλά, όπως έχει εκτιμήσει από τις 7 Δεκεμβρίου του 2011 ο Ντανιέλ Κον Μπετίτ, ότι κινδυνεύουμε να  υποστούμε στρατιωτικό πραξικόπημα, αν μας γυρίσουν την πλάτη οι Ευρωπαίοι ή αποφασίσουμε εμείς να μείνουμε μόνοι, εδώ που έχουμε φτάσει.

Ας καταλάβουμε όλοι πολύ καλά. Η Ε.Ε δεν είναι μόνο ο οικονομικός μας εταίρος. Είναι και  ο εγγυητής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η χώρα μας έχει δεινοπαθήσει από χούντες και ανατροπές. Έλεος.

Είναι λοιπόν το άκρον άωτο της ανευθυνότητας, των κομμάτων της ‘καταγγελίας’ με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν σε αυτή τη δύσκολη ώρα, που ο φασισμός αποκτά στη Χώρα μας  δύναμη και σηκώνει κεφάλι, να βουλιάζουν πάλι τη Χώρα στο λαϊκισμό,  και να την αφήνουν ακυβέρνητη.

Μπορεί να πανηγυρίζουν με τα ποσοστά τους, όσο θέλουν. Και εμείς τα είδαμε ως θετική εξέλιξη. Μπορεί να τα αυξήσουν στις νέες εκλογές, που οδήγησαν τη χώρα.

 Αλλά την κακή διαχείριση της εμπιστοσύνης, που τους έδωσε ο λαός θα την πληρώσουν.

Ας ευχηθούμε να μην την πληρώσει, η Χώρα μας και οι πολίτες της.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)