Share |

Ν. Χουντής: Θύματα του Μνημονίου αγρότες και περιβάλλον

Στη Κομισιόν το ζήτημα των ειδικών νεοαποικιακών ζωνών, το πρόβλημα του περονόσπορου, της ανασύστασης των αμπελώνων, και η πυρκαγιά στο Μαίναλο

Διήμερη περιοδεία, στην Κορινθία και την Αρκαδία πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Συνοδευόταν από τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Πετράκο και κλιμάκιο κομματικών στελεχών.
Την πρώτη ημέρα της περιοδείας επισκέφθηκαν την Αγροτική Διεύθυνση Κορινθίας, τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Νεμέας και είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο Νεμέας με τον Δήμαρχο της πόλης, τον πρόεδρο του οινοποιητικού Συναιτερισμού Νεμέας και εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νεμέας. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής , και ιδιαίτερα τα ζητήματα του περονόσπορου , της νοθείας , και της ανασύστασης των αμπελώνων της Νεμέας και ευρύτερα της Πελοποννήσου.
Ο Νίκος Χουντής από την μεριά του ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι κατέθεσε δύο ερωτήσεις στη Κομισιόν όπου έθεσε τόσο το ζήτημα των αποζημιώσεων για τον περονόσπορο, όσο και το γενικότερο ζήτημα του δικαιώματος ανασύστασης των αμπελώνων. Στη συνέχεια της περιοδείας, είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφεριάρχη Κορινθίας, όπου και συζητήθηκαν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός, όπως αυτά των αγροτών, το θέμα της σχεδιαζόμενης κατασκευής δεξαμενών αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι, και το ζήτημα της διάβρωσης των παραλιών από την θάλασσα και την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η περιοδεία στο Νομό Κορινθίας ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση στο Δημαρχείο Λουτρακίου με τον Δήμαρχο της πόλης και την συντονιστική επιτροπή κατά της δημιουργίας δεξαμενών αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι. Έγινε αλληλοενημέρωση για το θέμα , και εκφράστηκε η ομόφωνη άποψη ότι ο αγώνας κατά της κατασκευής των δεξαμενών θα συνεχιστεί. Η σχεδιαζόμενη περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος της προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων δεν θα πραγματοποιηθεί.

Την δεύτερη ημέρα της περιοδείας, επισκέφθηκαν την πυρόπληκτη περιοχή του Μαίναλου στο Νομό Αρκαδίας , και είχαν συνάντηση με πυροσβέστες και τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου όπου ενημερώθηκαν τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όσο και για τα γενικότερα προβλήματα στο ζήτημα της δασοπροστασίας. Με τη σειρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στα ΜΜΕ αφού ενημέρωσε ότι κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν με θέμα την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών μεταξύ άλλων τόνισε:

“ Οι αγρότες και το περιβάλλον έχουν πέσει θύματα του Μνημονίου και της χρόνιας αδιαφορίας. Υπάρχει άμεση ανάγκη η χώρα και οι έλληνες πολίτες να απαλλαγούν από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης , που έχει οδηγήσει στην ύφεση , την απαξίωση , και την εγκατάλειψη. Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική ανάπτυξης . Βασικός παράγοντας για να επιτευχθεί η ανάπτυξη είναι η στήριξη των αγροτών της Πελοποννήσου και των υπολοίπων περιφερειών και όχι η μετατροπή των περιφερειών σε ειδικές νεοαποικιακές ζώνες γερμανικών συμφερόντων όπως προωθεί το γερμανικό κεφάλαιο σε απόλυτη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Οι πολιτικές των περικοπών , του fast truck, η χρόνια αδιαφορία για τις ανάγκες και τα προβλήματα των αγροτών , το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την ερήμωση της περιφέρειας ,τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και την εγκατάλειψη του περιβάλλοντος στις διαθέσεις του καιρού και των ιδιωτικών συμφερόντων.
Η κυβέρνηση , ακλουθώντας τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, προσηλωμένη και υποταγμένη στις επιλογές του Μνημονίου, πιστή και η ίδια στη πολιτική της κοινωνικής καταστροφής και απαξίωσης, είναι ανίκανη να προστατεύσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας. Το μόνο θετικό που μπορεί να προσφέρει τώρα στην ελληνική κοινωνία , είναι να παραιτηθεί και να οδηγήσει την χώρα ομαλά σε εκλογές, για να μιλήσει ο ελληνικός λαός.”

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)