Share |

Να σταματήσει η κατρακύλα

της Αντωνίας Μπούζα, Αναπλ. Γραμμ. Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.
Αντωνία Μπούζα

Ζήσαμε σαν λαός τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως, πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυστυχώς σημάδεψαν αρνητικά τη ζωή μας.
Είδαμε φίλους, συγγενείς ίσως και μέλη της οικογενείας μας, να χάνουν τις δουλειές τους, να χάνουν την αξιοπρέπειά τους, να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγραμματισμού που είχαν κάνει βασιζόμενοι σε παλιά οικονομικά δεδομένα και να οδηγούνται στην ολοκληρωτική φτώχεια, την απόγνωση και μερικές φορές το …θάνατο!
Οι τραγικές ειδήσεις για την αυτοχειρία συνανθρώπων μας , κατακλύζουν καθημερινά την ειδησεογραφία.
Μόνο το μήνα Ιούνιο κατεγράφησαν 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας στην Αττική, από τις οποίες οι 50 κατέληξαν!
Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων θεωρούνται πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα.
Αναμένεται επιδείνωση ακόμη και του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. «Το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση είναι τα συναισθήματα που βιώνουν έντονα σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% τη τελευταία διετία» αναφέρει σχετική έρευνα.
Όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα απόγνωσης, δυσαρέσκειας, απογοήτευσης, ελπίδας και
φόβου, οδήγησε σε δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις τους Έλληνες και από το αποτέλεσμα της κάλπης, είναι ολοφάνερα τα παραπάνω συναισθήματα.
Μεγάλη η ευθύνη που ανέλαβε η Κυβέρνηση για την πατρίδα και το λαό που υποφέρει, αλλά μεγάλη και η ευθύνη της αντιπολίτευσης που πρέπει να ενισχύσει την Εθνική προσπάθεια και όχι να υποδαυλίζει με κακεντρέχεια και να καραδοκεί για την αποτυχία.
Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και η υλοποίηση πολιτικών, ελπίζουμε να σταθεροποιήσουν την οικονομία και έτσι να σταματήσει η κατρακύλα.
Είναι γεγονός πως δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας και όλοι μας στελέχη ή μη,
οφείλουμε να είμαστε αυστηροί και απαιτητικοί απέναντι στην εξουσία, διότι οι πολίτες αγωνιούν και ξέρουμε όλοι μας πως δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία πλέον.
Οι κομματικοί αλαλαγμοί που ενίσχυαν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους
Έλληνες ανήκουν πια στο παρελθόν. Τα διακυβεύματα άλλαξαν. Έτσι όλο αυτό το
«περιτύλιγμα των αριστερών, δεξιών, ακροαριστερών , ακροδεξιών , κεντρώων κλπ ιδεών» που ενίσχυε τις αποστάσεις μεταξύ των πολιτών, αφήνει αδιάφορους τους Έλληνες που ποθούν ηρεμία, κοινωνική δικαιοσύνη, κρατική μέριμνα, ανάπτυξη και προκοπή.
Έτσι, φαντάζει αρρωστημένος ο τρόπος που βρήκαν να αντιπαρατεθούν στην παρθενική τους εμφάνιση ορισμένοι πολιτικοί αρχηγοί .Φαίνεται ότι στο δικό τους μικρόκοσμο, δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχουν αντιληφθεί τις κοσμογονικές αλλαγές τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Φαίνεται ότι οι εμφύλιοι σπαραγμοί που έχουν αιματοκυλήσει
γειτονικά μας κράτη τους αφήνουν αδιάφορους. Ολοφάνερο πως βλέπουν μπροστά
τους μόνο το είδωλό τους και τη ματαιοδοξία τους.
Εμείς όμως που περιμένουμε πολλά από αυτήν την Κυβερνητική πλειοψηφία στην
οποία δεν προτιθέμεθα να χαριστούμε, έχουμε απαιτήσεις και από τις μειοψηφίες.
Εκείνο που ελπίζουμε είναι να επανέλθει το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, θέλουμε πολύ δουλειά και λίγα λόγια, θέλουμε η αξιοκρατία και η αξιοσύνη να επικρατούν και θέλουμε να ξαναδούμε την πατρίδα μας να στέκεται στα πόδια της δυνατή και χωρίς εξαρτήσεις!

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)